Sultan Filmi İncelemesi - Salman Khan: Hint Filmleri - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

10 Ekim 2019 Perşembe

Sultan Filmi İncelemesi - Salman Khan: Hint Filmleri

Sultan Filmi İncelemesi - Salman Khan: Hint Filmleri - Kurgu Gücü
Sultan Filmi İncelemesi - Salman Khan: Hint Filmleri
Hint filmleri içinde yer alan Sultan, Salman Khan filmlerinden bir tanesidir. Peki Sultan filminin konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, kaç saat süreye sahiptir? Bollywood, Dram filmleri türünde olan Sultan hakkında tüm detayları sizler için film incelemesi adı altında inceledik.


Hint filmleri dendiğinde akla muhtemelen ilk gelen isim Salman Khan olacaktır. Salman Khan'ın başrolünde yer aldığı Sultan, 15 Temmuz 2016 tarihinde vizyona girdi. Bollywood ve Dram filmleri türünde yer alan filmin yönetmen koltuğunda Ali Abbas Zafar oturuyor. Hindistan yapımı bir film olup başrollerinde Salman Khan'a Marrese Crump ve Anushka Sharma gibi isimler eşlik etmiştir. Ayrıca film 3 saate yakın 2 saat 50 dakika sürmektedir.

Sultan filminin senaristliğini Aditya Chopra yaparken yazarı Ali Abbas Zafar'dır. Yapımcılığını ise senaryosunu da kaleme alan Aditya Chopra üstlenmiştir. Hadi gelin şimdi de hangi oyuncu hangi rolde oynamış onu inceleyelim.

Sultan Filmi Oyuncuları

Marrese rolünü Marrese Crump, Sultan Ali Khan rolünü Salman Khan, Aarfa rolünü Anushka Sharma, Sultan's Coach rolünü Randeep Hooda, Marcus rolünü Marko Zaror, Sultan's brother rolünü Amit Sadh, Wrestler rolünü Tyron Woodley ve son olarak da Brahim rolünü Brahim Achabbakhe canlandırmıştır.

Bakınız = Dünya'nın En Yüksek IMDB Puanına Sahip Efsane 10 Filmi

Sultan Filmi Konusu

Kişisel hayatı ve profesyonel hayatı ile boğuşan dövüşçü Sultan Ali Khan'ın başından geçen olayları konu ediniyor. Sultan Ali Khan, Haryanalı bir güreşçidir ve günlerden bir gün Aarfa adında bir kadına denk gelir ve o anda ona aşık olur. Tabi Aarfa'da güreşçi ve güçlü bir kadındır ve hedefleri vardır. Sultan, Aarfa'ya sevdiğini söyler fakat Aarfa kendisi gibi güreşçi ve hedefleri olan bir adam istediğini ve hedefi olduğunu söyler. Sultan'da bunun üzerine kendini kanıtlar ve büyük bir güreşçi olur. Aarfa bu çabasını görür ve Sultan ile evlenir. Sonrasında çocukları olacaktır fakat Aarfa'nın bu zor zamanlarında yanında olamayan Sultan, kendini şöhret budalası olarak üstün görmeye başlar. Aarfa hamileyken doğumuna az bir süre kalmasına rağmen Sultan, en büyük şampiyon olmak için şampiyonaya gider. Bu arada da olanlar olur. Burasını "Spoiler" olacağı için yazmıyorum.

Daha sonra spoiler olan kısımdan dolayı Aarfa ile Sultan ömür boyu küsmüşlerdir fakat hala evlidirler. Çünkü kültürlerinde boşanma yoktur. Daha sonra Sultan'ın yanına bir adam gelir ve onu kendi dövüş ringinde dövüşmesi için ikna etmeye çalışır. İşte bütün olaylar bu durumdan sonra gelişir. Bakalım o adam, Sultan'ı dövüşmesi için ikna edip, Aarfa ile tekrar barışmasını sağlayabilecek mi?

Bakınız = Yabancı Filmler İzlemek İsteyenlerin Keşke Bitmeseydi Diyeceği Filmler

Sultan Filmi İncelemesi, Eleştirisi ve Yorumu

Düşünün ki Hint filmleri sevmeyen biri olarak resmen bayıldığım bir film olduğunu söyleyebilirim. Bu filmden önce yine bir Salman Khan filmi olan "Sevginin Gücü - Bajrangi Bhaijaan" adlı filmi izlemiş ve bayılmıştım. Sonrasında dedim madem bu Hint filmleri bu kadar iyi Sultan filmini de izleyelim bakalım dedim ve iyi ki de demişim. Çünkü gerçekten her anıyla izlenmeye değer bir film olduğunu söyleyebilirim. Hemde filmde o kadar da Hint dansı yok.. Yani izlemeyenlerin güzel bir filmden mahrum kalacağı bir film olduğu kanısındayız.

İlginizi Çekebilir
1- Acı ve Zafer - Dolor y Gloria Filmi İncelemesi
2- Elektrik Savaşları Film Konusu, Oyuncuları, İncelemesi
3- Casus - The Operative Film Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..