Taksi Şoförü - Taxi Driver Konusu, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

31 Ekim 2019 Perşembe

Taksi Şoförü - Taxi Driver Konusu, İncelemesi

Taksi Şoförü - Taxi Driver Konusu, İncelemesi - Kurgu Gücü
Taksi Şoförü - Taxi Driver Konusu, İncelemesi
Martin Scorsese ve Robert De Niro işbirliğinden doğan bir film olan Taksi Şoförü orijinal adıyla Taxi Driver, hem ımdb puanı yüksek bir film olmasıyla hem de en çok önerilen filmlerden bir tanesi olmasıyla dikkat çekiyor. Peki Taksi Şoförü film konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, ne zaman vizyona girmiştir? İşte Taksi Şoförü filmi hakkında tüm detaylar film incelemesinde..


Oldukça eski bir olan Taksi Şoförü, 1976 senesinde vizyona girmiştir. 1 saat 55 dakikalık süreye sahip olan filmin yönetmen koltuğunda Martin Scorsese oturmuştur. Abd yapımı dram filmleri ve polisiye filmler türünü işleyen filmin başrollerinde Robert De Niro, Jodie Foster, Harvey Keitel gibi isimler yer almıştır. Senaryosunu ise Paul Schrader kaleme almıştır.

Taksi Şoförü Film Oyuncuları

Travis Bickle rolünü Robert De Niro, Iris Steensma rolünü Jodie Foster, 'Sport' Matthew rolünü Harvey Keitel, Betsy rolünü Cybill Shepherd, Tom rolünü Albert Brooks, Charles Palantine rolünü Leonard Harris, Wizard rolünü Peter Boyle ve Concession Girl rolünü ise Diahnne Abbott canlandırmıştır.

Bakınız = Martin Scorsese Filmleri: Martin Scorsese'ın Yönettiği En İyi 10 Filmi

Taksi Şoförü Film Konusu

Film Vietnam'da yaşanan savaşın izlerini hala içinde bulunduran bir askerin, gece taksi şoförlüğü yaparken görmüş olduğu adaletsiz ve kirli dünyaya uyum sağlamak yerine o hayatı reddetmesini konu olarak işlemiştir. Travis adındaki bir taksi şoförü, hem sosyal yaşantısındaki başarısızlığını hem de saplantı olarak bir tutku beslediği Bickle'la tersine döndürmeye çalışır fakat karşılığını bulamaz. Bunun üzerine bir silah alır ve hem harekete geçmeyi hem de sokakların pisliklerini temizlemeye karar verir. Beraberinde de bir fahişeyi kurtarmak için kendi adamaktadır.

Orijinal Adı: Taxi Driver
IMDb Puanı: 8,3/10
Türü: Dram, Polisiye
Oyuncuları: Robert De Niro, Jodie Foster, Harvey Keitel
YönetmenMartin Scorsese
Yayın Tarihi: 1976
Beyazperde Puanı: 4,3/5

İlginizi Çekebilir
1- Korku Burnu - Cape Fear Konusu, İncelemesi
2- New York Çetesi - Gangs of New York Konusu, İncelemesi
3- Hızlı ve Öfkeli 9: Fast & Furious 9 Film İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..