Twitter Verileri Yanlışlıkla İzinsiz Paylaştığını Açıkladı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

10 Ekim 2019 Perşembe

Twitter Verileri Yanlışlıkla İzinsiz Paylaştığını Açıkladı

Twitter Verileri Yanlışlıkla İzinsiz Paylaştığını Açıkladı - Kurgu Gücü
Twitter Verileri Yanlışlıkla İzinsiz Paylaştığını Açıkladı
Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Twitter, verileri izinsiz kullandığı için özür diledi. Bunun üzerine de Twitter, kullanıcılarının e-posta ve telefon bilgilerinin, reklam servislerinde yanlışlıkla kullanıldığını açıkladı.


Bildiğiniz üzere bundan bir kaç gün öncesinde, dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Twitter, kullanıcıların telefon numarasını ve e-posta gibi bilgilerini reklam veren yerlerle paylaştığı ortaya çıkmıştı. Tabi işler böyle olunca da elbetteki kullanıcılar tarafından tepkiler oldukça fazlaydı. Bunun üzerine Twitter, yaptığı açıklamada bütün kullanıcılardan özür diledi.

Twitter, Yanlışlıkla Paylaşıldı Dedi

Twitter yaptığı açıklamada, kullanıcıların hesap güvenliğini sağlama amacıyla sisteme tanımlanan telefon numaraları ve e-posta adresleri gibi bilgiler, Twitter şirketinin reklam servisleri olan "Partner Audiences" ve "Tailored Audiences" ile yanlışlıkla paylaşıldığı açıklaması yaptı.

Bakınız = Instagram Threads:  Messenger Benzeri Mesajlaşma Uygulaması

Twitter Kullanıcılardan Özür Diledi

Twitter yaptığı açıklamada, Reklam verenlerin kendi pazarlama listesini sisteme yükledikleri taktirde kullanıcıların telefon numaraları ve e-posta adresleri gibi bilgilerinin Twitter'daki profillerle eşleştirilerek reklam verenler sunulmuş olabilir ve bu durumdan dolayı hatalı olduklarını belirterek kullanıcılardan özür diledi.

Kaç Kullanıcı Etkilendi

Normalde 17 Eylül 2019 tarihinde tespit edilen bu veri ihlalinin kimleri etkilediği ise tam olarak belli değil. Devamında ise Twitter, bu konuda açık olacaklarını ve söz konusu olan telefon numaraları ve e-posta adresleri gibi bilgilerin paylaşımının durdurulduğunu da belirtti.

Son zamanlarda bu tür olaylar çok olmaya başladı. Daha önce facebook şifre nasıl sakladığı konusunda sıkıntılar çıkarken şimdi de Twitter gibi büyük bir sosyal medya devinin bu tür reklam kokan hareketler yapıp kullanıcılarını bilgi ve verilerini paylaşması gündeme oldukça sert bir şekilde oturdu. Bu bilgiler farklı kaynaklardan yararlanılarak paylaşılmıştır.

İlginizi Çekebilir
1- Instagram "Takip" Sekmesini Kaldırıyor
2- Twitter Çöktü mü? Twitter'dan İlk Açıklama Geldi
3- Twitter Toplu Tweet Silme İşlemi 1 Tıkla Nasıl Yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..