12 Yıllık Esaret - 12 Years a Slave Film İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

8 Kasım 2019 Cuma

12 Yıllık Esaret - 12 Years a Slave Film İncelemesi

12 Yıllık Esaret - 12 Years a Slave Film İncelemesi - Kurgu Gücü
12 Yıllık Esaret - 12 Years a Slave Film İncelemesi
Film önerileri arayanlara genel olarak tavsiye edilen filmlerden bir tanesi de 12 Yıllık Esaret orijinal adıyla 12 Years a Slave, imdb puanı yüksek olmasıyla da oldukça dikkat çekiyor. Peki 12 Yıllık Esaret konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, ne zaman vizyona girmiştir? İşte 12 Yıllık Esaret filmi hakkında tüm detaylar film incelemesinde...


Normalde 2013 senesinde vizyona giren film, Türkiye'de 24 Ocak 2014 tarihinde vizyona girmiştir. Yönetmen koltuğunda Steve McQueen'nin oturduğu filmin Brad Pitt, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender ve Benedict Cumberbatch gibi isimler yer alıyor. Abd yapımı film, dram filmleri ve tarihi filmler türünde yer alıyor. 2 saat 13 dakika süren filmin senaryosunun orijinal fikri Solomon Northup'a aitken senaryosunu John Ridley kaleme almıştır. Filmin yapımcılığını ise Brad Pitt, Dede Gardner, Anthony Katagas, Jeremy Kleiner, Steve McQueen, Arnon Milchan ve Bill Pohlad birlikte üstlenmişlerdir.

12 Yıllık Esaret Film Oyuncuları

Solomon Northup rolünü Chiwetel Ejiofor, Edwin Epps rolünü Michael Fassbender, Ford rolünü Benedict Cumberbatch, Mistress Epps rolünü Sarah Paulson, Patsey rolünü Lupita Nyong'o, Bass rolünü Brad Pitt, Tibeats rolünü Paul Dano ve Freeman rolünü ise Paul Giamatti canlandırmıştır.

Bakınız = Terminatör: Kara Kader Oyuncuları, Konusu, Film İncelemesi!

12 Yıllık Esaret Film Konusu

Filmde kısaca bir adamın özgürlüğünü geri kazanmak için yaptığı çabaların hikayesini konu olarak işlemiştir. Solomon Northup adındaki bir adam New York'ta yaşamaktadır ve sene 1841'de geçmektedir. Bu siyahi adam resmen müzik aşığı olup, kendini müziğe adayan biridir. Solomon, ailesiyle yaşamıyordur ve istediği herşeyi özgürce yapabilen biridir ve bu nedenle de elbette mutlu bir adamdır. Tabi işler günlerden birinde müzik işi için tanıştığı iki adam yüzünden değişecek. Bu müzik işi için Washington'a giden Solomon'u yeni tanıştığı iki adam kaçırmıştır ve Güney'de bulunan bir çiftlikte para karşılığı köle olarak satarlar.. Özgür bir insan olarak yaşayan Solomon'un tüm emekleri ve mücadelesi resmen biran da kabusa dönecektir. Bir anda özgür bir hayattan köle hayatına zorlanan Solomon, küçük düşürülmeyi, hakaretler yemeyi, şiddeti ve acıyı yeniden öğreniyor ve beraberinde de isyan etmekten korkan diğer köle grubunun umutsuzluğunu da görecektir. Bakalım Solomon hem sevdiklerini hem de hayatını geri kazanmak için ne yapacak?..

Filmin Adı: 12 Yıllık Esaret
Orijinal Adı: 12 Years a Slave
IMDb Puanı: 8,1/10
Türü: Dram, Tarihi Filmler
Oyuncuları: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch
Yönetmen: Steve McQueen (II)
Yayın Tarihi: 2013
Beyazperde Puanı: 4,3/5

Düşünsenize hayatınızın büyük bir bölümünü mutlu ve özgür olarak yaşadıktan sonra köle olmaya zorlanıyorsunuz.. İşte bu gerçekten alışılmışlığın dışında ve oldukça zor bir durum. Film adından da anlaşılacağı üzere bir adamın 12 Yıllık Esaret'ini konu almış ve oldukça güzel işlenmiş bir dram filmi. İngiliz yönetmenin yönettiği, Brad Pitt gibi kaliteli oyuncularında yer aldığı 2013 senesinin ve hatta günümüzün de en kaliteli filmlerinden bir tanesidir. Bizce film izlenmeli, peki ya sizce film izlenmeye değer mi?

İlginizi Çekebilir
1- 3 Aptal - 3 Idiots Konusu, İncelemesi
2- Dövüş Kulübü - Fight Club Film Konusu, İncelemesi
3- Ucuz Roman Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..