Dövüş Kulübü - Fight Club Film Konusu, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

4 Kasım 2019 Pazartesi

Dövüş Kulübü - Fight Club Film Konusu, İncelemesi

Dövüş Kulübü - Fight Club Film Konusu, İncelemesi - Kurgu Gücü
Dövüş Kulübü - Fight Club Film Konusu, İncelemesi
Dövüş Kulübü orijinal adıyla Fight Club, Brad Pitt'in başrolünde yer aldığı hem imdb puanı yüksek olması hem oyuncu kadrosu hem de film önerileri istendiğinde en çok tavsiye edilen filmlerden bir tanesidir. Peki Dövüş Kulübü konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, yönetmeni kimdir, ne zaman vizyona girmiştir? İşte Dövüş Kulübü filmi hakkında tüm detaylar film incelemesinde..


10 Aralık 1999 tarihinde vizyona giren Dövüş Kulübü, 2 saat 19 dakikalık bir süreye sahiptir. Yönetmen koltuğunda David Fincher'ın oturduğu film, hem gerilim filmleri hem de dram filmleri türündedir. Almanya ve Abd ortak yapımı filmin oyuncuları arasında Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter gibi isimler yer almaktadır. Senaryosunu Jim Uhls kaleme alırken orijinal fikri ise Chuck Palahniuk'a aittir. Yapımcılığını Art Linson ve Cean Chaffin'in üstlendiği filmin kurgusunu ise James Haygoog yapmıştır.

Dövüş Kulübü Film Oyuncuları

Tyler Durden rolünü Brad Pitt, Narrator rolünü Edward Norton, Marla Singer rolünü Helena Bonham Carter, Robert rolünü Meat Loaf, Angel Face rolünü Jared Leto, Richard Chesler rolünü Zach Grenier, Group Leader rolünü Christina Cabot ve Bartender in Halo rolünü ise Michael Shamus Wiles canlandırmıştır.

Bakınız = Futbol İle Alakalı Filmler: 11 Futbol Film Önerisi

Dövüş Kulübü Film Konusu

Jack adındaki bir adam hayatı oldukça sıradan geçen bir sigorta memuru olarak iş yapmaktadır. Jack'in hayatının sıradanlığının yanı sıra bir de uzun bir süredir insomnia adı verilen uykusuzluk hastalığı vardır. Hem bu uykusuzluk hastalığında kurtulabilmek hem de psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek için grup terapilerine katılmaya başlamıştır. Grup terapilerine devam ederken beraberinde de önce Marla adındaki genç bir kızla daha sonrasında da Tyler Durden(Brad Pitt) ile tanışır. Tyler Durden, hayatı sıradan olan Jack'in isteyip de ulaşamadığı tüm hedeflere ulaşmış biridir. İşte bu doğrultu da birinci kuralı Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma, ikinci kuralı ise Asla ve asla dövüş kulübü hakkında konuşma olan Dövüş Kulübü ile Jack'i tanıştırır.

Filmin Adı: Dövüş Kulübü
Orijinal Adı: Fight Club
IMDb Puanı: 8,8/10
Türü: Gerilim, Dram
Oyuncuları: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter
Yönetmen: David Fincher
Yayın Tarihi: 1999
Beyazperde Puanı: 4,6/5

Başından sonuna kadar keyifle izleyeceğiniz gerilimi sonuna kadar yaşatan en iyi dövüş filmlerinden bir tanesi olan Dövüş Kulübü, günümüzde de hala severek izlenmeye devam ederken film izlemek isteyenlere de film önerileri arasında önerilen filmlerden bir tanesidir. Brad Pitt'in başrolünde yer almayı ayrıca daha da izlemeye değer olduğunu gösteriyor. Ayrıca Brad Pitt 2019 yapımı filmlerinden bir tanesi olan Ad Astra - Yıldızlara Doğru filmini de incelemenizi tavsiye ederiz.

İlginizi Çekebilir
1- Rezervuar Köpekleri - Reservoir Dogs Film Konusu, İncelemesi
2- Film Önerileri: Mutlaka İzlenmesi Gereken 60+ Film Tavsiyesi
3- Martin Scorsese Filmleri: Martin Scorsese'ın Yönettiği En İyi 10 Filmi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..