Güzelavrat Otu Bitkisi Nedir, Neye Yarar, Zehirli Mi? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

7 Kasım 2019 Perşembe

Güzelavrat Otu Bitkisi Nedir, Neye Yarar, Zehirli Mi?

Güzelavrat Otu Bitkisi Nedir, Neye Yarar, Zehirli Mi? - Kurgu Gücü
Güzelavrat Otu Bitkisi Nedir, Neye Yarar, Zehirli Mi?
Güzelavrat otu bitkisi sosyal medyada gündem konusu olduktan sonra ne gibi zararları olduğu ya da yararlı olup olmadığını araştırma gereği duyuyor. İşte bu nedenle de sizlere daha rahat bilgiye ulaşabilmeniz için güzelavrat otu nedir, zehirli midir, faydaları nelerdir? Güzelavrat otu neye yarar? gibi soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.

Güzelavrat Otu Bitkisi Nedir?

Botanik dilin güzelavrat otu bitkisinin diğer adları Atropa belladonna, Belladon, Deadly night shade olarak belirtilmektedir. Güzelavrat otunun botanik bilgisi ise şu şekilde; patlıcangillerden olan güzelavrat otu, kireçli,loş ve nemli topraklarda yetişmektedir. Nahoş kokusu olan bitkinin birkaç sene yaşadığı biliniyor. Ayrıca bazı kaynaklarda çok yıllık otsu bir bitki olarak da geçmektedir. 180 cm boyuna kadar uzayan bitkinin meyveleri vardır ve bu meyveler vişneye benzer yuvarlak ve siyah bir renge sahiptir. Çiçeklerinin rengi sarımtırak renkte veya koyu kırmızımsı olan güzelavrat otunun çiçek şekli boru gibidir. Tıbbı amaçla kullanılan bir bitkidir. Meyveleri yani yemişleri tatlıdır ve zehirli alkolidler içermesine rağmen taşıdıkları tohumlarla yayılmayı da sağlayan hayvanlar tarafından tüketilmektedir.

Güzelavrat Otu Bitkisi Faydaları

Tıp alanında genel olarak ağrı kesici ilaç olarak kullanılan güzelavrat otu, beraberinde barsak, mide, sinir, astım, beyin ve kalp hastalıklarının tedavisi için yapılan ilaçların içinde kullanılır.

Güzelavrat Otu Zehirli Midir?

Araştırmalarım sonucunda güzelavrat otunun oldukça zehirli olduğu ve bir doktor hekim tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerektiği belirtiliyor. Antropin maddesi bu bitkinin yapraklarından elde edilmektedir.

Güzelavrat otu bitkisi hakkında genel bilgileri sizlere sunduk. Bilgiler vikipedi benzeri kaynaklardan alınmış olup, zaman içerisinde değişkenlik gösterebilir.

İlginizi Çekebilir
1- Yıldız Çiçeği Nasıl Yetiştirilir - Bakımı Nasıl Yapılır ?
2- Sevdikleriniz İçin Çiçek Satın Alabileceğiniz Online Güvenilir Adresler
3- En İyi Apple Watch Uygulamaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..