Rezervuar Köpekleri - Reservoir Dogs Film Konusu, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

2 Kasım 2019 Cumartesi

Rezervuar Köpekleri - Reservoir Dogs Film Konusu, İncelemesi

Rezervuar Köpekleri - Reservoir Dogs Film Konusu, İncelemesi - Kurgu Gücü
Rezervuar Köpekleri - Reservoir Dogs Film Konusu, İncelemesi
Quentin Tarantino'nun yönetip oynadığı Rezervuar Köpekleri orijinal adıyla Reservoir Dogs, hem en yüksek ımdb puanına sahip olmasıyla hem de film önerileri isteyenlere tavsiye edilen filmlerden olmasıyla dikkat çekiyor. Peki Rezervuar Köpekleri konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, ne zaman vizyona girmiştir? İşte Rezervuar Köpekleri filmi hakkında tüm detaylar film incelemesinde...


Film, 1992 senesinde vizyona girmiş ve yaklaşık olarak 1 saat 39 dakika sürmektedir. Yönetmen koltuğunda Quentin Tarantino'nun oturduğu Rezervuar Köpekleri, Abd yapımı polisiye filmler ve gerilim filmleri türündedir. Başrollerinde Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen gibi isimlerin yer aldığı filmin senaryosunu Roger Avary ile Quentin Tarantino kaleme almıştır. Filmin yapımcılığını ise filmde de rol alan Lawrence Bender üstlenmiştir.

Rezervuar Köpekleri Film Oyuncuları

Mr. White rolünde Harvey Keitel, M. Orange rolünde Tim Roth, Mr. Blonde rolünde Michael Madsen, Eddie Cabot rolünde Chris Penn, Joe Cabot rolünde Lawrende Tierney, Mr. Pink rolünde Steve Buscemi, Mr. Brown rolünde Quentin Tarantino ve Mr. Ble rolünde Edward Bunker rol almıştır. Beraberinde Lawrence Bender, Robert Ruth, Linda Kaye, Stevo Polyi, Rich Turner, Kirk Baltz, Randy Brooks ve Steven Wright gibi isimlerde filmde yer almıştır.

Bakınız = Film Önerileri: Mutlaka İzlenmesi Gereken 60+ Film Tavsiyesi

Rezervuar Köpekleri Film Konusu

Soygun filmleri olarak nitelendirebileceğimiz Rezervuar Köpekleri, tam bir orijinal soygun hikayesini konu olarak işlemiştir. Bir ekip, oldukça büyük bir hırsızlık için bir araya gelir fakat burada şaşırtıcı durum şu ki, hiçbiri birbirinin adını bilmiyor. Soygun esnasında bir aksaklık olmasının ardından etraf resmen kan gölüne döner ve hırsız ekip polisten kaçmaya çalışır. Bu esnada da hırsız ekibi içinde bir de polis olduğu öğrenilince işler daha da karışır.

Filmin Adı: Rezervuar Köpekleri
Orijinal Adı: Reservoir Dogs
IMDb Puanı: 8,3/10
Türü: Polisiye, Gerilim
Oyuncuları: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen
Yönetmen: Quentin Tarantino
Yayın Tarihi: 1992
Beyazperde Puanı: 4,3/5

Rezervuar Köpekleri filminin büyük bir kısmı tek bir mekanda geçiyor ve sizlere tam bir klostrofobik bir hava sunuyor. Tek mekanda geçmesine rağmen aldığı imdb puanı ile de mutlaka izlenmesi gereken filmlerden bir tanesi olduğunu ispatlamış oluyor. Ayrıca filmde Quentin Tarantino hem filmi yönetim hem de filmde oynamıştır.

İlginizi Çekebilir
1- Kızgın Boğa - Raging Bull Film Konusu, İncelemesi
2- Forrest Gump Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi
3- Kıyamet Film Konusu, Oyuncuları, İnceleme - Savaş Filmi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..