Salgın Film İncelemesi: Şok Eden Corona Virüs Filmi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

21 Mart 2020 Cumartesi

Salgın Film İncelemesi: Şok Eden Corona Virüs Filmi

Salgın Film İncelemesi: Şok Eden Corona Virüs Filmi - Kurgu Gücü
Salgın Film İncelemesi: Şok Eden Corona Virüs Filmi
Orijinal adı Contagion olan Salgın filmi günümüzde yaşanan Corona Virüs tehlikesinin tıpkı benzerinin yaşanacağının kanıtı niteliğinde olan ve 2011 senesinde çekilen bir filmdir. Bizler de bu kadar benzer bir olayın yaşandığı filmi sizler için incelemek istedik. O zaman gelin sizlere Salgın film konusu nedir, ne zaman vizyona girmiştir, oyuncuları kimlerdir, yönetmeni kimdir? gibi detayları inceleyelim.


Günümüzün en büyük tehlikelerinden bir tanesi olan ve dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsünün neredeyse aynı senaryosunun işlendiği ve bunun tam tamına 2011 senesinde çekilip yayınlandığı film olan Salgın filmini daha önce izlemiş olsak da bilim kurgu filmleri kategorisinde olmasından dolayı sıradan bir film olduğunu düşünmüştük. Fakat günümüzde yaşanan olaylar sonrasında filmi tekrar izlediğimizde neredeyse aynı senaryonun işlendiği film kan dondurdu diyebiliriz.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Abd'nin ortak yapımı olan Salgın filmi, 21 Ekim 2011 tarihinde vizyona girdi. 1 saat 46 dakikalık süreye sahip olan film, dram filmleri, bilim kurgu filmleri ve gerilim filmleri türlerini işlemiştir. Filmin yönetmen koltuğunda Steven Soderbergh otururken oyuncu kadrosunda ise Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne gibi isimler yer almaktadır. Senaryosunu Scott Z. Burns'ün kaleme aldığı filmin yapımcılığını Jinnie Pak, Michele Vallillo, Michael Shamberg ve Stacey Sher üstlenmiştir.

Bakınız = Corona Virüsünden Korunmak İçin Yapılması Gereken 14 Madde

Salgın Film Oyuncuları

Filmin oyuncu kadrosu ise şu şekilde; Dr. Leonora Orantes rolünü Marion Cotillard, Mitch Emhoff rolünü Matt Damon, Dr. Ellis Cheever rolünü Laurence Fishburne, Alan Krumwiede rolünü Jude Law, Dr. Erin Mears rolünü Kate Winslet, Haggerty rolünü Bryan Cranston, Ally Hextall rolünü Jennifer Ehle ve Beth Emhoff rolünü ise Gwyneth Paltrow canlandırmıştır.

Salgın Film Konusu

Aslında filmin konusunu duyduğunuzda resmen tüylerin ürperecek. Çünkü şuanda gündemimizde olan ve bütün dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsünün benzer senaryosu işlenmiştir. Solunum ve temas yoluyla bulaşan bir virüsün çok kısa bir süre içinde etkisi altına alıp insanları öldürmesi ve bunun bütün dünyaya yayılmasını konu alıyor.

Açıkçası daha önce bu filmi izlemiş olmamıza rağmen gündemdeki olaylar sonrasında tekrar izleme gereksinimi duyduk. İlk izlediğimizde elbette sıradan bir bilim kurgu filmi olarak görmüş olsak da ikinci izlediğimizde günümüzde yaşanan olayların resmen birebir aynı senaryosunun işlediğini gördük. Hong Kong ve Çin ülkelerinden başladığı düşünülen ve sonrasında tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül bir virüsün işlendiği film tan 2011 senesinde çekilmiş ve şuanda 2020 senesinde aynı senaryo gerçek hayatta insanların ölümüne neden oluyor ve hala da olmaya devam ediyor. Filmin sonuna oldukça dikkat edin. Aynı günümüzde ortaya atılan yarasa muhabbeti var.. Sizce bu olanların altında da bir şeyler yatmıyor mu? Fikir ve görüşlerinizi konumuz altında yorum olarak belirtebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
1- Corona Virüsü Nedir, Belirtileri, Tedavisi  Nelerdir?
2- Bloodshot: Durdurulamaz Güç Film İncelemesi
3- Malazgirt 1071 Film İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..