Cloud Atlas - Bulut Atlası Film İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

18 Nisan 2020 Cumartesi

Cloud Atlas - Bulut Atlası Film İncelemesi

Cloud Atlas - Bulut Atlası Film İncelemesi - Kurgu Gücü
Cloud Atlas - Bulut Atlası Film İncelemesi

Film önerisi istendiği zaman belki de ilk akla gelecek olan filmlerden bir tanesi de Bulut Atlası orijinal adıyla Cloud Atlas filmidir diyebilirim. Hem oyuncu kadrosundaki kaliteden hem de filmin konusunun oldukça iyi işlenmiş olmasından dolayı mıdır bilmem ama izlenmeye değer filmlerden bir tanesidir. Peki Bulut Atlası ne zaman vizyona girmiştir? diye merak ediyorsanız ve bunun beraberinde Bulut Atlası konusu nedir? ve Bulut Atlası oyuncuları kimler? gibi soruların cevaplarını arıyorsanız, bu konu tam size göre..



26 Ekim 2012 tarihinde vizyona giren film, tam tamına 2 saat 44 dakika sürüyor.. Bilim kurgu filmleri, dram filmleri ve gerilim filmleri türünde işlenen Bulut Atlası yönetmen koltuğunda Lana Wachowski, Tom Tykwer, Lilly Wachowski birlikte oturuyor. Almanya, Abd, Hong Kong ve Singapur'un ortak yapımı olarak çekilen filmin senaryosunun orijinal fikri David Mitchell'e ait olurken Lana Wachowski, Tom Tykwer ve Lilly Wachowski birilikte kaleme almıştır. Filmin yapımcılığını ise Grant Hill, Stefan Arndt, Lana Wachowski, Tom Tykwer ve Lilly Wachowski birlikte üstlenmiştir..

Bakınız = Zoe Saldana'lı Avatar 2 Film İncelemesi

Bulut Atlası Film Oyuncuları

Filmin oyuncu kadrosunda daha önce Forest Gump filminden de çok iyi hatırlayacağınız ve 2020 filmleri arasında yer alacak olan Greyhound - Atlantik Savaşı filminde de başrol oynayacak olan Tom Hanks yer alıyor. Tom Hank filmde Dr. Henry Goose/Isaac Sachs/Dermot Hoggins/Interprète de Cavendish/Zachry rollerini, Halle Berry, Femme indienne/Jocasta Ayrs/Luisa Rey/Invitee indienne/Ovid/Meronym rollerini, Jim Broadbent, Le Captain Molyneux/Vyvyan Ayrs/Timothy Cavendish/Musicien coreen/Prescient 2 rollerini, Hugo Weaving, Haskell Moore/Tadeusz Kesselring/Bill Smoke/L'infirmiere Noakes/Boardman Mephi/Vieux Georgie rollerini, Jim Sturgess, Adam Ewing/Client d'hotel pauvre/Pere de Megan/Montagnard/Hae-Joo Chang/Adam - Beau-frere de Zachry rollerini, Doona Bae, Tilda/Mère de Megan/Femme mexicaine/Sonmi-451/Sonmi-351/Sonmi Prostituee, Ben Whishaw, Mousse/Robert Frobisher/Vendeur magasin/Georgette/Homme tribu rollerini ve  Keith David, Kupaka/Joe Napier/An-Kor Apis/Prescient rollerini canlandırmıştır.

Bakınız = Martin Scorsese Filmleri: Martin Scorsese'ın Yönettiği En İyi 10 Filmi

Bulut Atlası Film Konusu

Geçmiş, Şimdi ve Geleceğin birbiriylebağlantılı olduğunu anlatan bir filmdir. 1850 senesinde Pasifik Okyanusu'nda.. Adam Ewing, Yeni Zelanda'daki takım adalarından oldukça zorlu bir deniz yolculuğu yapmak zorundadır ve Californiya'daki evinde dönmeye çalışmaktadır. Robert Frobisher ise 1930'lu senelerde Belçika'da yaşayan bildğin beş parası ama yetenekli bir bestekardır ve elinde Adam Ewing'in günlüğü bulunmaktadır.. Reagan yönetiminde olan Amerika'da yaşauan isyankar ruhlu gazeteci de Luisa Rey'dir. Bir yayın evi sahibi olan Timothy ise alacakları olan kişiler tarafında canı tehlikededir ve kendini kurtarmaya çalışır. Yakın gelecekte Güney Kore'de olan Sonmi-451 ise kendini var eden sisteme isyan eden android garsondur... Medeniyetin çöküşüne ve ilkel kabilelerin insanlığa hükmetmesine şahit olan ise Zachry'dir. İşte hepsinin bir bağlantısı vardır...

Bu konumuzda sizlere film önerisi istendiğinde önerilen filmlerden bir tanesi olan Bulut Atlası film konusu, oyuncuları, vizyon tarihi ve yönetmeni gibi detayları paylaştık. Sizlerde film hakkındaki görüşlerinizi konumuz altında yorum olarak belirtebilirsiniz..

İlgili Konular
1- Tom Hanks'li Atlantik Savaşı - Greyhound Film İncelemesi
2- Şeker Adam'ın Laneti - Candyman Film İncelemesi
3- Anne at 13,000 ft Film İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..