Youtube Kendini Tekrar Eden İçerikten Para Kazanma Kapanır mı? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

5 Temmuz 2020 Pazar

Youtube Kendini Tekrar Eden İçerikten Para Kazanma Kapanır mı?

Youtube Kendini Tekrar Eden İçerikten Para Kazanma Kapanır mı? - Kurgu Gücü
Youtube Kendini Tekrar Eden İçerikten Para Kazanma Kapanır mı?
YouTube para kazanma artık neredeyse herkesin başvurduğu bir para kazanma yöntemi oldu. Tabi bu durumda da YouTube ve AdSense para kazanma şartlarını oldukça zorlaştırdı. Bunların en başında da 1000 abone 4 bin saat izlenim şartı ortaya kondu. Daha sonrasında da para kazanma onaylansa da kanallar sürekli incelenmeye devam ediliyor ve 'Kendini Tekrar Eden İçerik' gibi nedenlerden dolayı da para kazanma tekrar kapatılabiliyor. Peki nedir bu tekrar eden içerik?

YouTube Tekrar Eden İçerikten Para Kazanma Kapanır mı?

YouTube, son zamanlarda tekrar eden içerik olayına çok dikkat etmeye başladı ve para kazanmak için kullanıcıların özgün videolar oluşturmalarına yönelik işler yapmaları gerektiğini para kazanma ve topluluk kuralları politikalarında açıkça belirtti. Bu nedenle de kopya içeriğin olduğunu algıladığı YouTube kanallarının para kazanma özelliğini kısıtlı ya da tamamen kapatma gibi işlemler yaptığını gözlemledik.

Bakınız = Youtube Reklam Geliri Arttırmanın Püf Noktaları

Tekrar Eden İçerik Nedir?

Aslında adından da anlamak mümkün olsa da, YouTube özellikle başlıklarda, açıklamalarda kısacası meta verilerde aynı kelime ve öbeklerinin yer aldığını gördüğünde buna 'kendini tekrar eden içerik' diyebiliyor. Bunun dışında daha önce YouTube platformuna yüklenmiş olan benzer videolara kendi özgün yorumunu katmadan atılan videolara da yine bu şekilde tekrar eden içerik olarak adlandırıp, para kazanmayı kapatabiliyor.

Bakınız = Youtube Telif Yememek İçin 15 Saniye Yeterli mi?

İşin kısaca şu ki arkadaşlar, özgün olmayan ve kendi düşüncülerinizi de katmadan yayınladığınız her videoyu, YouTube kendini tekrar eden içerik olarak görüyor ve para kazanmanızı kapatıyor. Daha önce YouTube'a yüklediğiniz videolardan kolaj bölüm oluşturmaya pek bir şey demiyor tabi içine kendi yorumunuzu da kattıysanız.. Olabildiğince özgün olun. Şimdi o kadar kanal var hepsi birbirine benziyor, bunların neden para kazanması kapanmıyor diyebilirsiniz elbette. Ya işin bilmediğimiz püf noktaları var ya da YouTube ayrıcalık yapıyor dersek yanlış demiş olmayız..

İlgili Konular
1- Youtube Doğrulama Rozetleri Uygunluk Kriterlerini Zorlaştırdı
2- Youtube'da İlk Sırada Çıkmak İçin 10 SEO Hamlesi
3- Adsense En Çok Kazandıran İngilizce Kelimeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..