FAST Sistemi Sayesinde Mesai Saatleri Dışında EFT Yapılabilecek - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

20 Kasım 2020 Cuma

FAST Sistemi Sayesinde Mesai Saatleri Dışında EFT Yapılabilecek

FAST Sistemi Sayesinde Mesai Saatleri Dışında EFT Yapılabilecek
FAST Sistemi Sayesinde Mesai Saatleri Dışında EFT Yapılabilecek

Mesai saatleri dışında EFT yapmak isteyenlere güzel haber FAST sistemi ile geldi. Bildiğiniz üzere bankaların mesai saatlerinden sonra bir bankadan diğer başka bir bankaya para transferi yapılmıyor. Bu nedenle de yeni geliştirilen FAST yani Fonların Anlık ve Sürekli Transferi sistemi ile artık mesai saatleri dışında EFT yapmak mümkün olacak. Gelin detayları konumuz içerisinde inceleyelim.


Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan duyuru ile artık mesai saatleri dışında EFT yapılabileceği belirtiliyor. TCMB, mesai saatleri dışında EFT yapmak için kullanılacak sisteme FAST sistemi adı veriyor. Bu sistem sayesinde artık farklı bankalara para transferi yapmak için mesai saatini beklemeye gerek kalmayacak. TCMB duyurusuna göre, para transferi artık 7/24 ve çok hızlı bir şekilde yapılabilecek.


FONLARIN ANLIK TRANSFERİ (FAST) NEDİR?

Öncelikle Fonların Anlık ve Sürekli Transferi olarak isimlendirilen ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından duyurulan FAST nedir sorusunun cevabını kısaca sizlere verelim. Bildiğiniz üzere bir bankadan başka bir bankaya mesai saatleri dışında EFT yapmak mümkün değil. İşte bu FAST sistemi sayesinde artık 7 gün 24 saat EFT işlemi yapılabilecek. Yani nasıl aynı bankalar arası havale 7 gün 24 saat yapılabiliyorsa bu sistem sayesinde de EFT yapmak aynı havale yapmak kadar basit olacak. EFT yapmanın yanı sıra bir de bu işlemlerin birkaç saniye içinde gerçekleşeceği de TCMB'nın paylaştığı görselde ifade ediliyor.


FAST SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

FAST ile EFT yapmak artık çok kolay olacak. Peki FAST özellikleri neler olacak? Açıklanan bilgiler doğrultusunda FAST sistemi ile 7 gün 24 saat hizmet verilecek. Ödemeler saniyeler içinde ve çok kolayca tamamlanacak. İşlem yapıldıktan sonra işlem sonuçları hakkında bilgilendirme yapılacak. Son olarak da telefon numarası, TC Kimlik No veya e-posta adresi ile eşleştirme yapılacağı duyuruda belirtilmiştir.


Bakınız = İnternetten Kolay Kredi Veren Bankalar


Eğer olur da telefon numarası, e-posta adresi ve TC Kimlik No ile eşleme ile sistem başarılı bir şekilde gerçekleşirse artık uzun uzun IBAN No ile uğraşılmak zorunda kalınmayacak. Olur da başarılı olursa artık telefon numarası ile bile para transferi yapılabilecek ve bu sayede ülkemiz bankacılık konusunda büyük bir çağ atlamış olacak. Her ne kadar milyonlarca kullanıcı Papara vb. sistemler ile her saat para transferi yapabiliyor olsa da bazı ücretlerin fazla olması ve limitlerin oldukça düşük olması FAST sistemini daha da cezbedici bir durum haline getirebilir.


FAST NE ZAMAN KULLANILMAYA BAŞLANACAK?

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi sistemi 11 banka ile 18 Aralık 2020 tarihinde pilot uygulama olarak denemeye başlatılacağı TCMB tarafından duyuruldu. Bu süreç test amaçlı olacağı için kısa süreceği biliniyor. Eğer sistem başarılı bir şekilde işlerse tahminlere göre 2021 yılının başlarından tüm bankalar arasında aktif hale gelecek ve mesai saatleri dışında EFT yapmak artık mümkün olacak.


Gördüğünüz üzere teknoloji geliştikçe bankacılık alanındaki gelişmelerde hızla gelişmeye devam ediyor. Mesai saatleri dışında EFT göndermek ne kadar şuanda farklı bankalar arasında mümkün olmasa da FAST sistemi sayesinde çok kısa bir zaman içinde 7 gün 24 saat EFT göndermek mümkün olacak.


İlgili Konular

1- Kredi ve Banka Kartları E-Ticaret Alışverişine Nasıl Açarım?

2- Papara İşlem Ücreti Ne Kadar Alıyor

3- Papara Edu Card Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..