Windows 10 Sınama Modu Nasıl Kapatılır? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

20 Kasım 2020 Cuma

Windows 10 Sınama Modu Nasıl Kapatılır?

Windows 10 Sınama Modu Nasıl Kapatılır?
Windows 10 Sınama Modu Nasıl Kapatılır?

Bu konumuzda konu başlığımızdan da anlayacağınız üzere Windows 10 sınama modu nasıl kapatılır sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.  Gelin o zaman Windows 10 sınama modu kapatmak için hangi adımları izlemeniz gerektiğini birlikte görelim.


SINAMA MODU NE İŞE YARAR?

Öncelikle sizlere sınama modunun ne işe yaradığını kısaca bilmeyenler için anlatalım. Genel olarak bilgisayarınızda sınama modu iletisi görüyor olabilirsiniz. Bu, işletim sisteminin sınama imzalama modunun başlatıldığını göstermektedir. Yani yüklü bir program sınama aşamasındaysa Microsoft tarafından dijital olarak imzalanmış sürücüleri kullandığı için sınama imzalama modunu başlatabilmektedir.


Bakınız = Google Play Protect Nasıl Etkinleştirilir? Play Protect Kapatma


WİNDOWS 10 SINAMA MODU NASIL KAPATILIR ÇÖZÜMÜ

  • Sınama modu kapatma işlemi için bilgisayarınızın klavyesinden 'Windows+R' tuşlarına birlikte basıyoruz.
  • Karşınıza 'Çalıştır' penceresi çıkacak. İşte orada 'cmd.exe' yazıp 'Enter' tuşuna basınız. Bu olmazsa (windows tuşuna basın ve arama kısmına cmd yazıp çıkan komut isteme dosyasına sağ tıklayıp 'Yönetici olarak çalıştır' şeklinde) işlemleri uyguladığınız da olacaktır.
  • Evet sıra geldi sınama modu kapatma kodu nasıl bulacağınıza.. Tabi onun için sizi uğraştırmayacağız hemen 'bcdedit.exe -set TESTSIGNING OFF' bu kodu kopyalayın.
  • Daha sonra komut isteme penceresindeyken klavyenizden Ctrl+V kopyaladığınız kodu yapıştırın.
  • Ardından 'Enter' tuşuna basın.
  • Enter tuşuna bastığınızda size muhtemelen 'successful' şeklinde bir uyarı verecek.
  • Bunun için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız yeterli olacaktır. Bilgisayarınız açıldığında sağ alt kısımda artık sınama modu yazısı olmadığını göreceksiniz.


Eğer olur da bana kapatma değil de Windows 10 sınama modu açma işlemi lazım diyorsanız yine aynı işlemleri uygulayıp sadece 'bcdedit.exe -set TESTSIGNIN ON' bu sınama modu açma kodunu kopyalayıp yapıştırmanız gerekecektir.


İlgili Konular

1- En İyi Apple Watch Uygulamaları: Apple Watch'da Mutlaka Olmalı!

2- Nano Teknoloji Nedir, Nanoteknoloji Ürünleri Nelerdir?

3- Xiaomi Telefon Çalarken Arama Flash Işığı Yanması Nasıl Kapatılır?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..