Kırmızı Elma ve Kayısı ile Yüz Maskesi Yapımı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

25 Haziran 2018 Pazartesi

Kırmızı Elma ve Kayısı ile Yüz Maskesi Yapımı

Kırmızı Elma ve Kayısı ile Yüz Maskesi Yapımı - Kurgu Gücü

Kırmızı elma ve kayısı ile yüz maskesi yapma durumun bahsedeceğiz. Çoğu insan cildine oldukça önem veriyor ve bu yüzden çeşitli kremler kullanarak vücudunu zinde, canlı ve bakımlı tutmaya çalışıyor. Bilindiği üzere her şeyin doğal olanı daha iyi sonuç vermektedir. Bunun için sizlere Kırmızı Elma ile Kayısının karışımından yapılan cilt maskesiyle vücudunuzu daha canlı ve bakım tutmanızı sağlayacak durumu anlatacağız. Kırımızı elma ile yüz maskesi yapılır mı? Kayısı ile yüz maskesi yapılır mı? İşte tüm detaylar konumuzda..





Kırmızı Elma bir deri hastalığı için araştırmaya alışmıştır. Kırmızı Elmanın içinde etkin madde olarak bulunan digalactosyl - diglycerid bu maddesinin deri hastalıkları üzerinde etkisi olduğu bilinmektedir. Bazı meyvelerin kabuklarında etkin madde olarak Farnesen vardır.
Bu Farnesen bulunduğu meyvenin kabuğunu ( cildini ) diri tutan bir maddedir. Her neyse konumuza tekrar dönecek olursak kırmızı elmanın deri hastalığında bir etkisi olmadığını ama cildin canlı ve taze tutulmasında ön etken rolü aldığı söylenmektedir.

Kırmızı Elma ve Kayısı ile Yüz Maskesi Yapımı - Kurgu Gücü


Çoğu doktorlar, bu tarz şeyleri araştırıp, insan sağlığını daha iyi tutabilmesi adına bazı formüller geliştirmektedir. Bunların geneli de doğal formüller olacak şekilde ayarlanmaya çalışılmaktadır. Bu formüllerden bir tanesi de Kırmızı Elma kabuklarıyla, kalın doğranmış olan kayısı ciltte canlılık ve tazelik hissi uyandıran mükemmel bir cilt maskesi bulunmuştur.

Bu maskenin nasıl yapıldığını sizlere malzemeleriyle birlikte açıklayalım.

Maske İçin Kullanılacak Malzemeler

1 Adet Ekşi ve Sert Olmayan Orta Boy Kırmızı Elma
4 Adet Sert Kayısı



Maskenin Yapılışı

Kırmızı elmanın kabukları ince bir şekilde soyulması gerekmektedir. Zaten maske için kırmızı elmanın kendisi değil kabukları kullanılacaktır o yüzden ince soyulması önemlidir. Ardından elimizde bulunan 4 adet kayısı ortalama 1,5 cm kalınlığında ( boyutlarında ) doğranmalıdır. Kayısının çekirdeğinin etrafında bulunan yumuşak plasenta kısmı maske için kullanılmayacaktır onu ayırmanız gerekmektedir. İnce soyulmuş kırmızı elma kabukları ile 1,5 santim kalınlığında doğradığınız kayısıları bir kap içine koyup birazda içine su ekleyip, yaklaşık 5 dakika pişirip lapa haline getirene kadar karıştırmanız gerekmektedir. Beş dakikalık pişirme süresi içinde az az su ekleyerek malzemenin lapa olma durumunu koruyunuz ve kaşık ile eze eze homojen ( Kremsi ) haline getiriniz. Çok cıvık olmaması konusunda dikkat etmenizde fayda vardır. Cıvık olursa pek bir etki alamazsınız.

İlginizi Çekebilir = Dut'un Faydaları Nelerdir ? Antibiyotik Etkisi Var mıdır ?

Maskenin Cilde Uygulanması
Kırmızı Elma ve Kayısı ile Yüz Maskesi Uygulanışı - Kurgu Gücü
Beş dakikalık pişirme süreci son bulduğunda ılınmasını bekleyin. Maske ılındığı zaman iki parmağınızla yüzünüze fazla bastırmadan iyice yedirin. Maskeyi yüzünüze uyguladıktan sonra en az 20 dakika, en fazla ise 30 dakika yüzünüzde tutun. Bu süreç sonucunda yüzünüzü sadece su ile yıkayan. Havlu ile yüzünü kurulayın. Bu maskeyi cildinize hafta da bir kere ay da ise 3 kez yapmanız yeterli olacaktır. Daha fazlası size bir şey kazandırmayacaktır. Kırmızı elma ve kayısı ile maske nasıl yapılır konusunu kurgücü.com olarak inceledik ve sizlere bilgi vermeye çalıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..