Adım Adım Doğal Yollardan Backlink Nasıl Alınır-Backlink Ne İşe Yarar - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

18 Temmuz 2018 Çarşamba

Adım Adım Doğal Yollardan Backlink Nasıl Alınır-Backlink Ne İşe Yarar

Adım Adım Doğal Yollardan Backlink Nasıl Alınır-Backlink Ne İşe Yarar
Adım Adım Doğal Yollardan Backlink Nasıl Alınır-Backlink Ne İşe Yarar
Çoğu kişinin belki de merak ettiği sorular arasında sitem için hit arttırma yöntemi Backlink kullanmak işe yarar mı sorusu oldukça merak ediliyor. Bizde bu makalemizde siz değerli ziyaretçilerimize Backlink ne işe yarar, Backlink nasıl alınır ve Doğal yollardan backlink nasıl alınır gibi sorular hakkında tüm bilinmeyenleri sunmaya çalışacağız.

Backlink Nedir?

Backlink, Türkçe çeviride geri bağlantı anlamına geliyor. Kimileri de dış bağlantı olarak tanımlıyor. Bu tanımlar doğrultusunda backlink, kendi sitenizi başka siteler aracılığıyla tavsiye ettirme yöntemidir. Yani kendi sitenizin linkini, ya da siteniz içerisinde bulunan konular, sayfalar ya da kategorilerin başka sitelerde paylaşılması olayına backlink denir.

Backlink Ne İşe Yarar?

Aslında SEO çalışması yapacak kişiler için en önemli noktalardan bir tanesi desek doğru olacaktır. Zaten bir websitesi için SEO olmazsa olmaz olduğu için, backlink çalışması da mutlaka yapılmalıdır. Backlink, sitenizin güvenilir bir ortam sunduğunu ve diğer websiteleri tarafında tavsiye edildiğini göstermeye yarar. Yani kendinize hem kullanıcılar tarafından hem de google amca gibi arama motorlarından güven sağlamış olursunuz.


Backlink Nasıl Alınır?

Sitenizin popülaritesini arttırmanın bir yöntemi olarak backlink yöntemi çoğu kişi tarafından kullanıyor fakat bu İnternet sektöre yeni başlayan ya da ortalarında yer alan kişilerin bilmediği bu yöntem sayesinde site popülaritesini arttırmanız mümkün olacaktır. Link inşa etmek tamamen bir sanattır. Link inşasını abartılı bir şekilde yapmaya kalkarsanız, bu size keşke hiç yapmasaydım dedirtecektir ve SEO çalışmasına tamamen soğuk bakmanıza neden olabilecektir.


Google'a göre backlink almamamız, başkasıyla değiş tokuş etmememiz, kendi sitelerimiz arasında backlink gönderiminde bulunmamamız gerektiğini söylemektedir. Uğraşlarınızın boşa gitmemesi adına backlink paketleri satın almamanızda fayda olacağını söyleyebilir. Yani doğal olmayan backlinkler sizlerin geride kalmanıza neden olabilir. Peki adım adım doğal yollardan backlink nasıl alınır diye merak ediyorsanız işte onun cevabını da bu makalemizin içinde bulabileceksiniz.
Bir Web sitesi ne kadar kaliteli backlink alırsa o kadar da iyi sonuçlar alabilir. Tabi googlenin penguen algoritmasına göre de bu backlinklerin sıkıntı yaşatma olasılığı olduğu da söylenmektedir. Güvenilir olmayan alınan backlinkler sizlerin sitenize yarardan daha çok zarar verecektir.


Doğal Yollardan Backlink Nasıl Alınır?

İlk olarak doğal yollardan backlink nasıl alınır sorusuna cevap olarak sizlere 3 yöntemle anlatmaya çalışacağız. Hacmi yüksek ve popüler içerik bulun, bu cümlede anlatılmak istenilen durum şu şekilde olacaktır ; Kimsenin aramadığı bir konuda içerik oluşturmak sizi zaten aramalarda en başta çıkartacaktır. Fakat şunu söylemem lazım ki en çok aranan konuda ilk sırada olmak bizler için daha iyi olur. Basiti değil her zaman zoru hedeflemek daha çok amacımıza ulaşmamızı sağlayacaktır.



Sıra geldi doğal yollardan backlink nasıl alınır için ikinci yöntem olan makale içeriğini güncelleyip, eksikleri tamamlamak olacaktır. Bu ne demek oluyor ; google'da belirlediğiniz anahtar kelimenizi yazdığınızda ilk çıkan sayfa hangisiyle o sayfaya girip o içeriği inceleyerek kendi konunuzu o sitenin içeriğinden daha detaylı bir şekilde düzenlemek olacaktır. Eğer ki sitede yazılan yazılar çok eski bir zamana dayanıyorsa bu sizin şansınızı kat kat artıracaktır. Çünkü o sitede yazılanlar güncel olmayacak ve belkide içeriklerin detayı tam paylaşılmamış olacaktır. İşte bu durumda size düşen ise kendi sitenizde o konun tüm detaylarını en ince noktasına kadar paylaşmak olacaktır. Tabi içeriğinizi düzenlerken de SEO uyumlu olmasını unutmayın ki yaptıklarınız başa gitmesin.

Şimdi hem içeriğinizi o siteden daha kaliteli yaptınız ve SEO uyumuna dikkat ederek hazırladığınızı var sayarak işin en iyi noktasına geliyoruz. Şimdi yapmanız gereken doğru kişileri bulup, backlink istemek olacaktır. Bu durum şu demek oluyor ; Öncelikle googlede ilk sayfada sitenin hangi backlinkleri aldığını tespit etmek gerekiyor. Bunun için çoğu program ücretli olsa da ücretsiz olarak kullanabileceğiniz programlar mevcuttur. Bu programlar aracılığıyla rakip sitenin backlinklerini bulduktan sonra rakip sitenin verdiği backlinkin bulunduğu siteye giderek iletişim bilgilerini bulun. Daha sonra elinizden geldiği kadar kaliteli bir mail hazırlayarak o kişiye o anahtar kelimenin sizde de olduğunu ve backlink aldığı siteden daha kaliteli içeriklere sahip olduğu belirtin. Bunun yanında sitenizin oldukça kaliteli içeriklerle dolu olduğunu ve size de backlink verip vermeme konusunda fikrini sorun. Backlink alan siteyi ikna edebilirseniz, googlede ilk sıradaki yerinizi aldınız demektir.



SEO Backlink nedir konusunu anlatmaya çalıştık, bu yöntemi iyi bir şekilde uygulamanız halinde oldukça iyi sonuçlar alabilirsiniz. Fikirlerinizi ve kafanıza takılan soruları konumuz altında bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
1- Google İlk Sayfada Çıkmak İçin En Doğru 9 SEO Detayı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..