AdMatic Reklam Teknolojileri: Adsense Alternatifi AdMatic Reklam Şirketi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

17 Temmuz 2018 Salı

AdMatic Reklam Teknolojileri: Adsense Alternatifi AdMatic Reklam Şirketi

AdMatic Reklam Teknolojileri - Adsense Alternatifi AdMatic Reklam Şirketi - Kurgu Gücü

İnternet ortamında web sitelerine sahip kişiler olarak blog yazarak para kazanmak için bir sürü yöntem deniyoruz. Bu yöntemler içinde blog sahiplerinin genel olarak ilk tercihi tabi ki de Adsense reklam şirketi oluyor. Bu yönteme başvuran site sahipleri Adsense Onay Süreci Sonunda onay alamayınca ya da onay alsa da kazandığı parayı az bulmasından dolayı alternatif seçenekler arayıp AdMatic Reklam şirketine yönelebiliyor.. Peki Admatic Güvenilir mi? Admatic hakkında tüm detaylar...



Şuanda en çok güvenilen reklam şirketi olarak bilinen Adsense için alternatif bir reklam şirketi ne yazık ki oldukça zor. İnsanlar hangisine nasıl güvenecek bilemiyor. Adsense dışında olan yurt dışı ülkelerine ait firmalara güvenmek oldukça zor olduğu yani ödeme yapar mı yapmaz mı korkusu olduğu ve bunun beraberinde hakkımızı arama durumununda zor olmasından dolayı yerli şirketler ile anlaşma durumunu daha mantıklı buluyoruz.

Tabi bu durumda aklımıza şu geliyor: Yerli Şirketler Güvenilir mi ?

Ne yazık ki her siteye güvenemiyoruz. Güvenebileceğimiz çok nadir siteler bulunuyor. İşte nadir siteler içinde de AdMatic güvenilir bir firma olarak karşımıza çıkıyor.




AdMatic Ödemeleri Hakkında Bilgi verelim.

Belki de hepimizin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de AdMatic Ödemeler konusu oluyor. Şu zamana kadar araştırıp tarttım ve ödemeler hakkında hiçbir şikayet duymadığımızı söylemek mümkün. Dikkatinizi çeken en iyi durum bu olarak karşınıza çıkıyor ve kazancınız ne ise sonuna kadar hak ettiğimiz miktar size gönderiliyor.

İlginizi Çekebilir = Web Sitesine En Fazla Kaç Tane Google Adsense Reklamı Konabilir ?


AdMatic Ne Zaman Ödeme Yapıyor ve AdMatic Hangi Yöntemler İle Ödeme Yapıyor ?

AdMatic her zaman yayıncı ödemelerini NET30 sistemi ile yapmaktadır. Şu şekilde örnek verecek olursak Temmuz ayı sonuna kadar yayınladığınız reklamlar için gelir miktarınız, Ağustos ayının sonunda hesabınıza aktarılmaktadır. Yani Ağustos ayının ilk gününde kesinleşmiş olan kazançlarınızı panel kontrol alanında görebilirsiniz.

Olayı şu şekilde anlatacak olursak, yine Temmuz ayı boyunca sitenizde reklamlar yayınladınız ve bu kazançlarınız günlük olarak panelinize yansımaktadır. Temmuz ayında kazandığınız miktar 500 TL olduğunu varsayıyoruz. Bu kazançlarınızın kesinleşmiş sonucu Ağustos'un ilk günü panelinizde kesinleşmiş kazançlar olarak görebilirsiniz. Ödemeniz ise Ağustos ayının sonunda çekimi yapabiliyorsunuz.


AdMatic Ödemeleri Hangi Gün Yapar ?

AdMatic, her ayın 25'i ile 30'u arasında olan günlerden bir tanesinde olabiliyor. Size bu tarih verildiği zaman o günler içinde kesinlikle kazançlarınızı kendi hesabınıza çekebiliyorsunuz.

İlginizi Çekebilir = Adsense'den Onay Alamayanlara %100 Onay Alabilmek İçin 5 Yöntem


AdMatic Ödeme Yöntemleri

AdMatic ödeme işlemlerini her zaman Banka Havalesi olarak yapmaktadır.


AdMatic'ten En Az Ne Kadar Para Çekiliyor ?

AdMatic, ödeme konusunda oldukça iyi bir limit belirlemiş. AdMatic'ten minimum çekim yapabileceğiniz tutar 50 TL olarak belirtilmiştir. Yani kesinleşmiş kazançlarınız 50 TL ve üzeri olduğu zaman çekim yapabilirsiniz.



AdMatic Kazançlarda Kesinti Yapar mı ?

Yayıncı gönlünü ferah tutabilir çünkü AdMatic yayıncıya herhangi bir kesinti yapmıyor. Yani kesinleşmiş kazancın ne ise onu alıyorsunuz. Nedeni ise AdMatic'in vergi payını sizin kazançlarınıza yansıtırken yapıyor olması tahmin edilmektedir.

İlginizi Çekebilir = Adsense Alternatif Sitenize Reklam Alabileceğiniz 17 Reklam Sitesi


AdMatic Hangi Tür Reklamları Yayınlıyor ?

AdMatic'in reklamları kesinlikle sitenizi rahatsız edecek düzeyde olmadığını söyleyebiliriz. Popun reklamlarda sunuyor fakat çok sık sunmadığı için bu rahatsızlık vermiyor. Hem öyle saçma sapan reklamları da yayınlamadığı için ziyaretçileri rahatsız etmiyor.


AdMatic Reklam Türleri Neler ?

AdMatic, yayıncılara 5 şekilde reklam yayınlama fırsatı sunuyor. Bu reklamlar kullanıcıları rahatsız etmeyecek düzeydedir ve siz isteğinize göre her alana koyabiliyorsunuz.


Web Interstitial = Adından da az çok anlayacağınız üzere sadece Laptop ve Masaüstü bilgisayarlar üzerinden sitenizi ziyaret eden kullanıcılar için gösterilen reklam türüdür. Bu reklam türü Ekranın tamamına kaplayan türdendir. Reklamlar içinde video, afiş, ve bunlara benzer şeyler sunuluyor. Ayrıca kullanıcıları rahatsız etmemek adına bir kullanıcıya sadece bir defa gösterilmektedir.

İlginizi Çekebilir = Adsense Ödemeleri Ne Zaman Yapılır NET BİLGİ

Mobil Interstitial = Bu reklam türleri de Web Interstitial'in tam tersi sadece mobil cihazlarda gösterilmektedir. Ekranı tamamen kaplayan bu reklamlar, akıllı telefon ve tabletler üzerinden giriş yapıldığında gösteriliyor. Bu reklamlar aynı IP den giren ziyaretçileri 3 defa gösteriliyor.

Masthead Beta (970x250) = Youtube'un da genelde kullandığı bu reklam türü genel olarak videolu tanıtımları sizlere sunuyor. Üst bilgi ile yayınlarınızın arasında gösterilen 970x250 boyutlarına sahip reklam türleridir.

Scroll Ad 300x250 = Sitenize giren bir kişi sayfayı biraz aşağıya doğru çektiğinde 300x250 boyutlarına sahip bir reklam türü sağ tarafta belirir. Facebook'ta bir arkadaşınızla konuşurken sağ tarafta çıkan sohbet alanı gibi bir sayfadır. Her sayfada çıkan bir reklam türü olduğunu ve kapatmak içinde bir düğmeye sahip olduğunu da belirtelim.

İlginizi Çekebilir = Adsense PİN Kaç Günde Gelir-Adsense PİN İsteme

InRead Beta = Şuanda test aşamasında olsa da kullanılan bir reklam türü olup, yazılarınızın arasında aşağıya doğru inerken, reklam kodunu nereye yerleştirdiyseniz o alana geldiğinde reklam aşağıya doğru açılır ve adeta size süpriz yapar.

Image Plus Beta = Sitenizde yayınlarınızın neresine kodu eklediyseniz orada bulunan görsellerin üzerinde çıkan reklam türüdür. Örnek olarak DEMO konumuz bakabilirsiniz.



AdMatic Reklamları Siteyi Yavaşlatır mı ?

Açıkçası kendi deneyimimi söyleyecek olursam site hızında ufakta olsa bir yavaşlama olduğunu söyleyebilirim fakat bu o kadar da önemsenecek boyutta değildir. Şu durumda var ki, reklam bazen geç yüklenebiliyor bu yüzden kullanıcı yazınızı okurken bir anda aniden ziyaretçinin karşısına çıkınca biraz moral bozucu olabiliyor. Zaten popun reklamların çoğu genelde sinir bozucudur.

İlginizi Çekebilir = Adsense Ödeme Eşiği Nedir - Adsense Ödeme Yöntemi Ekleme


AdMatic, Adsense Zarar Verir mi ?

Aslında arkadaşlar Adsense'in popun reklam yayınlayan siteleri pek sevdiğini söylemek mümkün değil. AdMatic'te de Web Interstitial ve Mobil Interstitial gibi popun reklamlar çıktığı için sıkıntı olabilir fakat söylenilene göre Adsense zararı olmadığı belirtiliyor. Bunun yanı sıra Google'ın bir partner şirketi olduğundan dolayı AdChoise reklamlarının da karşınıza çıkabileceğini göreceksiniz. Adsense ve AdMatic reklam teknolojilerini bir arada kullanmanız sorun yaratmama olasılığı %90 diyebiliriz.


AdMatic Ne Tür Reklamlar Yayınlıyor ?

AdMatic kesinlikle sizlere cinsel içerikli reklamlar, bahis ile alakalı ve saçma sapan reklamlar sunmadığından emin olabilirsiniz. Rahatsı edici herhangi bir reklam olmadığını söyleyebiliriz. Bilinen markaların dışında reklamlara yer vermediği için oldukça kaliteli reklamlar ile rahatsızlık vermiyor.



AdMatic ile Kazanç Elde Edebilir miyim ?

Arkadaşlar şunu söylemeliyim ki AdMatic ile büyük hitli sayfalar oldukça iyi miktarlar kazanabilir. Örnek verecek olursak, tüm reklam türlerinin ekli olması durumunda günlük 20 Bin gösterim civarında 50 ile 60 TL kazanma şansınız mevcuttur.

İlginizi Çekebilir = Etkin ya da Etkin Olmayan Adsense Reklamlarımı Nereden Bulabilirim ?


AdMatic Neye Göre Ödeme Yapıyor ?

AdMatic, tıklamaya ödeme yapmıyor. Sadece gösterim bazlı olarak ödemeler yapıyor. Yani ne kadar çok görüntülenme o kadar çok kazanç demektir.


AdMatic Gösterimlere Ne Kadar Veriyor ?

Kazanç Ölçüm Birimi olan eCPM'i kullanan AdMatic, 1000 etkin gösterime göre kazançlarınızı belirlemektedir. Gelin verdiği miktarı sizlerle paylaşalım.

Web Interstitial Reklam 1000 Gösterim = 1,20 TL
Mobile Interstitial Reklam 1000 Gösterim = 0,50 TL
Scroll Ad 300x250 Reklam 1000 Gösterim = 0,10 TL ile 0,50 TL arası.
InRead Beta Reklam, daha önce bu reklam türünü hiç denemedim.
Image Plus Beta Reklam 1000 Gösterim = 0,60 TL
Masthead Beta (970x250) Reklam 1000 Gösterim = 1,00 TL

Gösterimler için tekil ziyaretçilerin baz alındığını unutmayın. Yani bir kişi günde 3 defa reklam görüntüledi diye 3 kişi sayılmaz. Her tür için 1 tane yani.



AdMatic Kayıt Olmak İçin ilk olarak AdMatic Yayıncı adresine tıklayın. Daha Sonra açılan sayfada '' Yeni Hesap Oluşturun '' diyerek açılan sayfada gerekli alanları doldurup kayıt işlemini tamamlayın. Daha sonra onay sürecini beklemek kalıyor.

İlginizi Çekebilir = Adsense Onay Maili Gelmesine Rağmen Reklamlar Hala Görünmüyor


AdMatic Onay Süreci

AdMatic onay süreci Adsense göre çok çok hızlı oluyor. Onay süreci AdMatic tarafından en geç 1 hafta olarak söylense de en fazla 2 gün içinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapılıyor. Benim sitem için 22 saat içinde onay gelmişti.


AdMatic Hangi Siteleri Onaylar ?

AdMatic genel olarak Teknoloji, Moda, Spor, Finans, Haber ve Kişisel blog sitelerini tereddütsüz onaylıyor. AdMatic +18 siteleri vb. aldatıcı siteleri kesinlikle kabul etmemektedir.

İlginizi Çekebilir = Adsense İçerik Sorunlarını Giderebilmeniz İçin Yapmanız Gereken Adımlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Konuları

19 yorum:

  1. Mükemmel bir yazı olmuş. Elinize sağlık. AdMatic ile bende yaklaşık 3 aydır çalışıyorum ama popun reklamlarını yayınlamıyorum . Sonuçta kullanıcılar rahatsız oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Ben nedense bu şirket ile 1 gün çalışıp reklamları kaldırdım. Admatic hakkında olumsuz yorumlar duydum. O kadar çok görüntülenme olmasına rağmen azıcık kazandırdığı söyleniyor. Siz çok güzel bir yazı yazmışsınız gerçekten emeğinize sağlık bir konu hakkında araştırıp da bulunması gereken her şey var.

    YanıtlaSil
  3. Hocam elinize kolunuza sağlık mükemmel bir anlatım olmuş. Bende deneyeceğim burayı

    YanıtlaSil
  4. Şuan 35 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir site işleriyle uğraşıyorum ve yazdığınız yazının kalitesini çok beğendim. Bir konu hakkında olması gereken her şey mevcut konuda. Admatic ile ise yaklaşık 1 sene çalıştım. Kitlesi fazla olan siteler için oldukça iyi sonuçlar doğurabilecek bir reklam şirketidir. Fakat ufak kitleye sahip olanlar anca 6 ay sonunda 50 TL yapabilir.. Yani o kitleniz çok büyük olmalı ki kazanç elde edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Kitap gibi yazmışsın kardeş eline koluna sağlık. Tam istediğim bilgiler var.

    YanıtlaSil
  6. Taner Solmaz25.10.2018 10:39

    Hocam mükemmelsin gerçekten bende Admatic reklam hakkında bir detay arıyordum konunuzun içinde buldum teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık güzel bir blog, güzel bir paylaşım.

    YanıtlaSil
  8. Hepinize Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyorum. Sizlere daha yararlı bilgiler sunabilmek adına elimizden gelen en iyi bilgileri sunmaya çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  9. Admatic reklam gerçekten güzel bir para kazanma yolu. Hocam yazınız içinde size ayrı teşekkür ederim öyle güzel tanitmissin ki eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Umarım işinize yarayan şeyler paylaşmışızdır.

      Sil
  10. Merhabalar. Ya size çoooook teşekkür ediyorum. Bloguma bu şirketten reklam alacaktım hakkında bilgiler arıyordum çok teşekkürler yani. Admatic panel hakkında daha yazılarınız olacak mı ? Bu yazınız dışında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Zeynep hanım. Admatic hakkında daha yazılarımız olacak. Bu ay bitmeden Admatic ile alakalı makalelerimiz olacak.

      Sil
  11. Adamtic adına mükemmel bir yazı olmuş hocam elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindik Tufan Bey. İşinize yaraması ümidiyle.

      Sil
  12. Ya hocam valla bravo. Admatic reklam hakkında bütün detayları vermişsin eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Vural bey elimizden geldiği kadar yapıyoruz bir şeyler.

      Sil
  13. Elinize sağlık. Çok güzel detaylı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  14. Admatic reklam şirketi için gerçekten harika bir anlatım olmuş. Eline koluna sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Tsk öderim datayli ve guzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..