Bilim Adamları Yapay Bir Rahim İçinde Prematüre Kuzu Büyütmeyi Başardı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

17 Temmuz 2018 Salı

Bilim Adamları Yapay Bir Rahim İçinde Prematüre Kuzu Büyütmeyi Başardı

Bilim Adamları Yapay Bir Rahim İçinde Prematüre Kuzu Büyütmeyi Başardı - Kurgu Gücü

Bilim adamları yapay bir rahim içinde prematüre kuzu büyütmeyi başardılar. Prematüre kuzuya gözleri gibi bakılmaya devam ediliyor. Bir rahim içinde çeşitli sıvı ve tüplerinde yardımıyla prematüre kuzu büyütülüyor. Oldukça tuhaf bir durum dimi ? ama gerçek ! Belki de bu nasıl olabilir diyenleriniz bile oluyor ama teknolojinin de gelişmesiyle bilim ve sağlıkta çok gelişiyor. Yapılan araştırmalara göre gebeliğin son evresinde olan kuzuların, plastik bir kap içerisinde koruyup beslemenin mümkün olduğunu araştırmacılar tüm insanlığa göstermiş oldular.


Bu araştırmanın olumlu sonuçlanması oldukça önemli bir durum. Neden diye soracak olursanız ; ilerleyen dönemlerde prematüre bebekler için bildiğiniz hayat kurtaran bir çalışma olması bekleniyor.



Şimdi sizlere Yapay Rahim Nedir? sorusunu yanıtlayalım. Yapay rahim demek rahim içi doku kültürü uygulamasına deniyor. Bebek sahibi olamayan çiftlerin yeni umudu olarakta görülmektedir. Adetin 21. günü alınan rahim içindeki ufak bir doku örneği laboratuar koşullarında ayrıştırılıyor. Ardından hastanın kendi kan serumuyla kültür ortamı oluşturularak gerekli hücreler çoğaltılır ve dondurulur.

İlginizi Çekebilir = Dünya Kupası'nın Geçmişten Günümüze Kadar Olan Tarihçesi

Sistem şimdilik hayvanlar üzerinde deneniyor ve ilerleyen zamanlarda insanlar üzerinde de kullanılması amaçlanıyor. Nature Communications'un yaptığı çalışmalarda, araştırma yapan kişilerin 105 ile 120 günlük - bu değerler insanlarda 23 ile 24 hafta arasına denk gelmektedir - kuzuları yapay rahim içine yerleştirdiler. Daha sonra yapay rahim içinde bulunan amniyotik sıvının görevini yerine getiren bir elektrolit çözeltisi dolmuş olup kapalı ve steril bir torbadan oluşmaktadır. Göbek bağı aracılığıyla kuzunun kalbi kanı torbanın dışında bulunan gaz değişimi makinelerine pompalıyor.



25 hafta ve daha öncesi doğum sonucunda doğan bebeklerin hayatta kalma olasılıkları oldukça düşük olduğu için bilim adamlarının yaptığı araştırmalar sonucunda bilim adamları yapay rahim içinde prematüre kuzu büyütmeyi başardı ve 25 hafta ve daha öncesi yaşanan doğumlar içinde büyük bir hayat ışığı oldu diyebiliriz. Araştırmayı yürüten ekibin içine bulunan Alan Flake'nin dediğine göre '' Eğer büyümeye ve organların olgunlaşmasına birkaç hafta destek olabilecek bir sistem geliştirebilirsek çok erken doğan bebekler için olumlu sonuçlar elde edilebileceği söz konusudur. Böylelikle teknolojide oldukça ileriye gidildiğinin bir göstergesi oldu bu.

İlginizi Çekebilir = 2019'da Vizyona Girecek Mutlaka İzlenmesi Gereken 16 Olağanüstü Film

1 yorum:

  1. Bu ne çokta bebekler için çok iyi bir şey oldu. Prematüre doğan bebeklere çözüm olacak.

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..