İstanbul Avrasya Tüneli Geçiş Ücretleri Ne Kadar ? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

3 Temmuz 2018 Salı

İstanbul Avrasya Tüneli Geçiş Ücretleri Ne Kadar ?

İstanbul Avrasya Tüneli Geçiş Ücretleri Ne Kadar  - Kurgu Gücü

Bu makalemizde Kurgu Gücü olarak sizlere Türkiye'nin en büyük illerinin başında gelen, hatta Dünyaca en büyük şehirler arasına giren İstanbul'daki '' Avrasya Tüneli '' hakkında bahsedeceğiz. Avrasya Tüneli, İstanbul'a yapılan diğer bir kolaylık ve güzelliklerden biridir. Ulaşımı denizin altından geçerek yapmanızı sağlamaktadır. Tabi şunu da düşünmeyin denizin altından yapıldı da deniz göreceğim diye, malesef öyle bir durum yok. Denizin altında inşa edildi fakat denizi göremiyorsunuz sonuçta tünel ve taştan bir yapı. Denizi görerek yolculuk yapacağım umuduyla geçmeyin yani. Avrasya Tüneli, Dünya denizin altından geçen ilk iki katlı karayolu tüneli olarak bilinmektedir.



Avrasya Tüneli özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz; İstanbul'daki Asya ve Avrupa yakalarını denizin altından geçerek birbirine bağlayan tüneldir. Avrasya Tünelinin toplam uzunluğu 14.6 kilometre olarak inşa edilmiştir. 5.4 kilometrelik kısmı ise denizin altında geçilecek şekilde inşa edilmiştir. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe yer alan yaklaşım yolları genişletilerek araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri olarak inşa edildi. Tabi her güzelliğin bu devirde bir de fiyatı oluyor malesef. Tamam güzel ve hızlı bir ulaşım olması adına gayet iyi bir karayolu ulaşım tüneli oldu fakat buna bir de geçiş bedeli verilmesi gerekiyor. O fiyat tek yön geçişleri olarak sizlerden alınmaktadır.

Bunun yanı sıra konumuzun içinde Avrasya Tünelinde çekilmiş bir video da sizler için paylaşacağız. Ayrıca İstanbul Avrasya Tüneli geçiş ücretleri ne kadar olduğunu da bu konumuzun içerisinde bulma imkanınız olacaktır.



Avrasya Tüneli Geçiş Fiyatı Kaç Paradır ?


Avrasya Tünelinin 1 Şubat 2018 tarihine kadar geçiş ücreti otomobiller için 16.60 TL, minibüsler için ise 24.90 TL olarak uygulanmıştı. Bu fiyat uygulaması 3 Şubat 2018 saat 00:00 tarihinden itibaren tek yön geçiş ücreti otomobiller için 19.20 TL, minibüsler için ise 28.80 TL olarak belirlenmiştir. Fiyatlara %8 KDV dahil olup, Avrasya Tünelinden sadece 1 ve 2. sınıf araçlar geçiş yapabilmektedir.

İlginizi Çekebilir : Dünyanın En Zengin 10 Adamı | Milyardeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..