Aziz Nesin'in Aramızdan Ayrılalı Tam Tamına 23 Sene Oldu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

6 Temmuz 2018 Cuma

Aziz Nesin'in Aramızdan Ayrılalı Tam Tamına 23 Sene Oldu

Aziz Nesin'in Aramızdan Ayrılalı Tam Tamına 23 Sene Oldu - Kurgu Gücü
Aziz Nesin'in Aramızdan Ayrılalı Tam Tamına 23 Sene Oldu
Aziz Nesin Kimdir ? Aziz Nesin'nin Çocukluğu, Aziz Nesin'in Eşi, Aziz Nesin'in çocukları, Aziz Nesin'in Öğrenim hayatı ve Aziz Nesin'in aramızdan ayrılmasının 23. yıl dönümü gibi konuları Kurgu Gücü sitesi olarak sizler için bu makalemizde paylaşmaya çalışacağız. Gerçek adı Mehmet Nusret Nesin olan Aziz Nesin, aramızdan ayrılalı tam tamına 23 sene oldu.


Türk mizah yazarı olan Aziz Nesin, kısa öykü, şiir ve tiyatro dallarında bir çok eser ve yapıtı bulunmaktadır. Bu eser ve yapıtlarını bu makalemizde sizler için paylaşımda bulunacağız. Aziz Nesin 20 Aralık 1915 senesinde Heybeliada'da dünyaya geldi. 80 senelik bir yaşantısı olan Aziz Nesin tam da bugün  yani 6 Temmuz'da gözlerini dünyaya yumdu. Tam Tarih olarak ise 6 Temmuz 1995 tarihinde gözlerini dünyaya kapattı ve tam bu gün aramızdan ayrılışının 23. senesi oldu.



Aziz Nesin Kimdir ?

Toplamda 8 Milyondan fazla baskısı bulunan ünlü bir yazardır. Yazıları İngilizceye çevrilen dördüncü yazar olarak bilinmektedir. Orhan Pamuk, Yaşar Kemal ve Nazım Hikmet ilk üç sırada bulunmaktadır. Babası Abdülaziz Bey'dir. Giresun'un Şebinkarahisar şehrinden gelerek İstanbul'a yerleşmiş ve bahçıvanlık yaparak geçimini sağlamışlardır.

Aziz Nesin, 1924 yılında İstanbul Süleymaniye de bulunan Kanuni Sultan Süleyman İptidai Mektebi'nde ( Mektebin adı daha sonra İstanbul 7. İlkokulu olmuştur. ) okumuş ve iki sene de Darüşşafaka lisesinde okumuştur. Bunun ardından 1935 senesinde Kuleli Askeri Lisesini okuduktan sonra, 1937 de Ankara Harp okulunu bitirerek Teğmen ( Askerlikte Rütbe ve Görevleri ) oldu. En sonda ise 1939 da Askeri Fen Lisesini bitirdi. Bu dönemler içinde Güzel Sanatlar Akademisi Süsleme Bölümü'ne de devam etmiştir.




Aziz Nesin, Askeri Harp okulunu bitirdikten sonra Asteğmen rütbesi ile göreve başlamıştır. Bu arada çeşitli görevlerde yer alan Aziz Nesin, görev ve yetkisini kötüye kullandığı suçlamasıyla görevine son verilmiştir. Aziz Nesin iki kişiyle evlenmiş ve her iki evliliğinden de 2 şer tane çoğu olmuştur. İlk eşinin adı Vedia Nesin, ikinci eşinin adı ise Meral Çelen'dir. İlk eşinden Oya ve Ateş adlarında çocukları olurken, ikinci eşinden ise Hüseyin Ali ve Ahmet Aziz adında çocukları olmuştur.



Aziz Nesin'in Söylediği 3 Söz
  • Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, diyerek yaşattığınız yılanların bir sonraki hedefi siz olursunuz.
  • Türk erkeğinin dünyanın en kıskanç erkeklerinden biri olmasının sebebi; sevgililerine değil, kendilerine güvenmediklerindendir.
  • Ne kadar kalmak istesek de bazen gitmek zorunda kalırız. Ve ne kadar gitmek zorunda olsak da kalmaktan yanadır sol yanımız.

Aziz Nesin'in Eserleri

Aziz Nesin'in Eserleri -  Aramızdan Ayrılalı Tam Tamına 23 Sene Oldu - Kurgu Gücü
Kurgücü.com olarak Aziz Nesin hakkında bilgiler verdik. Bilgiler başka kaynaklardan alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..