Ekonomi Gündemi Asgari Ücret Ne Kadar? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

26 Temmuz 2018 Perşembe

Ekonomi Gündemi Asgari Ücret Ne Kadar?

Ekonomi Gündemi Asgari Ücret Ne Kadar? - Kurgu Gücü

Makalemizin içeriği konu başlığımızdan da anlaşılacağı üzerine 2018 asgari ücret ne kadar sorusuna yanıt vermek olacaktır. Günümüzde yaşam şartları pahalılaştıkça geçinmekte bir o kadar zor oluyor. Asgari ücret ile çalışan bir vatandaşın evini geçindirmeye çalışması oldukça zor oluyor. Tabi lükse kaçılmadığı sürece ucu ucuna yetebiliyor. Fakat hayat şartları içinde biraz da olsa insanlar lükse kaçmak istiyorlar elbet. Şu şekilde ifade edecek olursak, yemek yeriz yemesine ama arada etli yemekte yemek gerekiyor. Bunu bir asgari ücretle çalışan bir abimiz söylemişti bana.



Yeri geldi sizlerle paylaşmak istedim. Sonuç olarak arada insan et yemeği de yemek istiyor fakat asgari ücret bazen yetmeyebiliyor. Bunun içinde her sene asgari ücrete günlük yaşam koşullarına göre zam getiriliyor. Makalemize asgari ücret nedir ? hakkında bilgisi olmayanlar için kısa bir cevap vererek devam edelim.

Asgari ücret demek, Asgari ücret tespit komisyonu tarafından tespit edilen aylık çalışan kişi başına düşen en düşük gelirdir. Asgari ücret nedir sorusunu bir de devletin kanun dilinde açıklayacak olursak; Asgari Ücret Yönetmeliği'nin 4. maddesinin '' d '' bendinde “İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücrette de asgari ücret dendiğini belirtmek isterim.

Bedelli Askerlik Yaş ve Ücretleri Açıklanınca Binlerce Kişi Başvurdu konumuzun da ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz.

Asgari ücret tespit komisyonu tarafında 2018'in başında asgari ücret miktarı yüzde 14,2 kadar artış göstermişti. Peki Temmuz 2018 ayında asgari ücret ne kadar ? Temmuz ayında asgari ücrette bir zam söz konusu değilken, emekli ve memur maaşlarına zam yapılacağı belirtildi. 2018 asgari ücret ne kadar ? Asgari ücret tespit komisyonun kararıyla 01.01.2018 ile 31.12.2018 arası asgari ücret miktarı brüt 2.029.50 TL olurken, aylık net ücret 1.603,17 TL olarak belirlendi ve günlük asgari ücret miktarı ise 67,65 olarak hesaplanmıştır. 



Peki asgari ücrete tekrar ne zaman zam gelecek? Asgari ücrete, yukarıda da belirttiğimiz gibi muhtemelen 31.12. 2018 tarihinden sonra yani 2019 senesine giriş yaptıktan sonra zam gelme ihtimali yüksek görülüyor. Zaten her sene içinde illa ki asgari ücrette bir artış oluyor. Asgari ücrete zam geldiği taktirde kurgücü.com içerisinde bilgi bulabileceksiniz. Tek yapmanız gereken Kurgu Gücü sitesini takipte kalmanız olacak.

Asker rütbeleri ve özellikleri nelerdir hakkında merak edilenleri incelemek için konumuza bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..