En Çok Oscar Ödülü Almış 5 Yabancı Film - Oscar Ödülü Alan Filmler - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

16 Temmuz 2019 Salı

En Çok Oscar Ödülü Almış 5 Yabancı Film - Oscar Ödülü Alan Filmler

En Çok Oscar Ödülü Almış 5 Yabancı Film - Oscar Ödülü Alan Filmler 2018

Bu makalemizde sizlere en çok Oscar ödülü almış 5 yabancı filmden bahsedeceğiz. Sinema severler için gerçekten çok harika filmler olduğunu söyleyebilirim. Yani aldıkları Oscar Ödüllerini gerçekten hak eden filmler benim gözümde. Oscar ödülü alan 5 filmin içinde sadece bir tanesi 2000'li tarihlerde olurken diğer dört film 1900'lü senelerde çekilmiş filmler olarak görülüyor. Oscar ödülü alan filmler 2018 başlığı altında sizlere Oscar ödülü alan film ve Oscar ödülü alan filmler hakkında da bilgiler sunmaya çalışacağız.



Öncelikle, Oscar Ödülü nedir diye soranlar elbet olacaktır o yüzden bilmeyenler için kısa bir açıklamasını yapalım. Oscar Ödülü Nedir ? Hollywood'ta yılın başarılı film sanatçılarına verilen bir ödül olarak tanımlamak doğru olacaktır. 1927 senesinde Sinema Sanatları ve Fen Kolları Akademisi tarafından düşünülerek uygulanmıştır. Oscar ödülü hediye olarak ilk 1929 senesinde 11 sanatçıya armağan edilmiştir. Günümüzde ise Oscar ödülü 25 sanatçıya verilmektedir. Ayrıca IMDB puanı en yüksek 10 Film adlı konumuzu da inceleyerek, kaliteli filmler izleme şansına sahip olabilirsiniz.



En Çok Oscar Ödülü Alan Filmler - Titanik - Kurgu Gücü

Günümüzde şuanda en çok Oscar Ödülü alan film olarak ilk sırada '' Titanik '' filmi bulunuyor. Toplamda 14 daldan adaylığı bulanan Titanik, 11 Oscar ödülü alarak zirvede yer almaktadır. Şimdi gelin bu filmden sizlere kısaca bahsedelim. Titanik filmi 1997 senesinde çekilen, başrollerinde ise Kate Winslet ile Leonardo  DiCaprio yer almaktadır. Yönetmeni ise James Cameron olarak bilinmektedir. Filmin konusunda efsane bir aşk hikayesi anlatılmaktadır.



En Çok Oscar Ödülü Alan Filmler - Ben-Hur - Kurgu Gücü

Listemizin ikinci sırasında '' Ben-Hur '' adlı film bulunmaktadır. Ben-Hur, 1959 senesinde çekilen bir filmdir. Oscar ödülüne 12 dalda aday olan bu film 11 defa Oscar ödülünü almaya hak kazanmıştır. Başrolünde ise Charlton Heston oynadığı görülmekte olup, tarihi epik bir filmdir. Yönetmeni ise William Wyler olarak biliniyor.



En Çok Oscar Ödülü Alan Filmler - Yüzüklerin Efendisi: Kral'ın Dönüşü - Kurgu Gücü

Üçüncü sırada yer alan en çok Oscar ödüllü film ise '' Yüzüklerin Efendisi : Kralın Dönüşü’nü '', İngilizce adıyla The Lord Of The Rings : The Return Of The King olarak bilinen filmdir. 2003 senesinde vizyona giren bu film savaş, aksiyon ve fantastik tür severler için oldukça harika bir film olduğunu söyleyebilirim. Diğer iki film gibi 11 Oscar ödülü kazanmış bir olarak üçüncü sırada yer alıyor.



En Çok Oscar Ödülü Alan Filmler - Batı Yakası Hikayesi - Kurgu Gücü

Listemizin dördüncü sırasında yer alan '' Batı Yakası Hikayesi '' adlı film 1961 senesinde vizyona girmiş bir filmdir. 11 dalda adaylığı bulunan Batı Yakası Hikayesi, 10 Oscar ödülü almaya hak kazanarak listemizin 4 sırasında yer almaya hak kazanmıştır. Filmin başrollerinde Natalie Wood rol almıştır. Filmin yönetmenliklerini ise Jeromo Robbins ve Robert Wise ortak olarak yapmıştır. Film türü olarak müzikal, dram ve romantizm içermektedir ve bu tür film severler için oldukça kaliteli olduğu söylenebilir.



En Çok Oscar Ödülü Alan Filmler - İngiliz Hasta - Kurgu Gücü

Listemizin son sırasında 9 Oscar ödülü alan '' İngiliz Hasta '' adlı film yer alıyor. 1996 senesinde vizyona giren bu filmin başrollerinde  Kristin Scott Thomas ile Raph Fiennes rol almıştır. Film savaş, romantik ve dram türünü konu almıştır.



Bunun yanı sıra '' Gigi '' adlı 1959 yapımı film, '' Son İmparator '' 1987 yapımı film,  9 Oscar ödülü alan filmlerdir. 8 Oscar Ödülü alan filmler arasında, '' Rüzgar Gibi Geçti '' 1939 yapımı film, '' İnsanlar Yaşadıkça '' 1959 yapımı film, '' Rıhtımlar Üzerinde '' 1954 yapımı film, '' Benim Tatlı Hanımım '' 1964 yapımı film, '' Kabare '' 1972 yapımı film, '' Gandhi '' 1983 yapımı film, '' Amedeus '' 1984 yapımı film ve '' Milyoner '' 2008 yapımı filmlerde 8 Oscar ödülüne sahip filmlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..