Güneş Yanmasından Korunmak İçin Halk Arasında Uygulanan Yollar - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

1 Temmuz 2018 Pazar

Güneş Yanmasından Korunmak İçin Halk Arasında Uygulanan Yollar

Güneş Yanmasından Korunmak İçin Halk Arasında Uygulanan Yollar - Kurgu Gücü

Güneş Yanmasından nasıl korunabilirim ? Güneş yanmasından korunmak için halk arasında uygulanan yollar güneş yanıklarından korunmak için çok iyi yöntemler olarak görülmektedir. Malum yaz başladı ve kavurucu sıcak bizleri resmen yakıyor. Yaz mevsimini çok seviyoruz ama güneşin kavurucu özelliğinden korunmak için bazı yollar bulmamız gerekiyor aksi halde her yerimizi yakabiliyor ve bu oldukça can yakan bir hal alıyor. Bu makalemizde Kurgu Gücü olarak sizlere güneş yanıklarına nasıl bir çözüm bulabiliriz?



Güneşte yanmamak için ne yapmalıyız gibi konulardan bahsedeceğiz. Öncelikle yanık ne demektir ? dilimiz döndüğünce onu açıklayalım. Yanığın cerrahi terimler sözlüğüne göre anlamı ; Yakıcı maddelerin etkimesiyle, dokularda metabolik değişimlerle birlikte oluşan lezyona denir. Kızarma, veziküllenme, doku harabiyeti ve kömürleşme şekilde 4 çeşidi bulunur. Patoloji terimler sözlüğüne göre yanık , Elektrik, kimyasal, radyasyonun etkisiyle kuru veya nemli sıcak maddelerle temas sonucu oluşan doku zedelenmesine denir. Güncel Türkçe Sözlükteki yanığın anlamı ise ; yanmış yer, yanmış yerde kalan iz anlamına gelmektedir.



Güneş Yanığından Korunma Yolları
Güneş yanmasından korunma yolları nelerdir diye çoğu kişi merak ediyordur muhtemelen. İlk olarak güneşin fazla olmadığı saatlerde dışarıda dolaşmak iyi bir seçenek olacaktır. Tabi biz insanların çalışmak zorunda olduğu için pek mümkün olmayacağı için başımıza şapka takmak mantıklı seçenek olacaktır. Şapkayla biraz da olsa yüzümüzde yanık oluşmasını engelleme şansımız olacaktır. Güneş yanığından koruyan diğer bir seçenek olarak ise yanık engelleyen losyonlar kullanabilirsiniz. Güneş koruyucu kremler oluyor, o kremleri araştırıp bularak kullanabilir ve güneşten korunma şansına sahip olursunuz. Bir kaç defa güneşli havada şemsiyeyle dolaşan insanlar bile gördüm. Sonuçta yağmur olmasa da güneş ışığının yüzümüze gelmesini engelleyebilen bir yöntem fakat garip bir yöntemdir. İnsanlar garip bir gözle deli diye bakabilirler. Bir de sıcak havalarda koyu kıyafetler yerine daha çok açık renkli kıyafetler giyerek güneş ışığının biraz daha kavurucu etkisini azaltmış oluruz. Çünkü Güneş ışığı koyu renklere daha çok etki ediyor.

İlginizi Çekebilir = Dünyanın En Zengin 10 Adamı | Milyardeler 

Yüz Yanması Nasıl Geçer?
Oldu da güneşten korunamadınız ve yandınız. O zaman yüz yanması nasıl geçer diye kendinize soruyor olabilirsiniz. Sizlere halk olarak uyguladığımız yöntemden bahsedeceğim. Yanıkların vazgeçilmez tercihi olan yoğurt. Sizlere bu konuda bir hikayemi anlatayım ; Bundan yaklaşık 5 sene önce falan denize gitmiştik arkadaşlarla falan toplanıp. Her neyse ben pek denize girip yüzmeyi sevmem ama ufak bir ucundan girer geçer güneşlenirim. Fakat bu sefer öyle olmadı arkadaşlar dedi gel biraz ortalara doğru gidelim de deve güreşi yapacağız. Ben yok falan desem de en sonunda ikna oldu ve gittik ortalara doğru sekiz arkadaş. Bunun ardından dört kişi altta dört kişide üstte çıktı. Birbirimizi düşürmeye falan çalıştık.



Tabi kazananlar içinde bende vardım söylemeden edemedim. Neyse eğlendik güldük falan derken denizde çıktık ama baya durmuştuk denizin içinde. Sonra arkadaşlar dedi gelin az güneşlenelim sonra de bir mangal yapar keyfimize bakarız. Tamam dedik yattık havluların üzerine güneşlenmeye başladık. Daha sonra ne oldu dersiniz hepimiz uyuya kalmışız ve hepimiz resmen kıpkırmızı olup kavrulmuşuz. Denize gidipte yananların çoğu bilir çok fena olur o yanık mahveder adamı yatamazsın bile. Neyse ne yapacağız, edeceğiz derken o gün öyle böyle geçirmeye çalıştık. Evlerimize döndüğümüzde ben bir doktora gidip krem falan mı alsam dedim anneme. Annem de dur oğlum ne kremi sana doğal yöntem uygulayalım hiçbir şeyin kalmaz. Ne anne o doğal yöntem dedim. Annem çıkart bakayım T-Shirtini dedi ve sırtıma dolaptan getirdiği buz gibi yoğurdu daldırdı. Öyle bir rahatlatmıştı ki beni o soğuk yoğurt. Yoğurdu yaklaşık 1 saat falan tuttuk yanık olan yerlerde ondan sonra bir de üzerine bir duş aldım oldukça iyi gelmişti. En azından yanık hissi gitmiş canım yanmıyordu.

NOT : Aslında yanma sonucunda sizin yapmanız gereken en doğru tercih doktorunuza görünmek olacaktır.

Makalemi okuduğunuz ve kurgücü.com u ziyaret ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Diğer konularımıza da göz atmayı unutmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..