Huawei Mate 10 Lite Özellikleri ve 2018 Güncel Fiyatı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

29 Temmuz 2018 Pazar

Huawei Mate 10 Lite Özellikleri ve 2018 Güncel Fiyatı

Huawei Mate 10 Lite Özellikleri ve 2018 Güncel Fiyatı - Kurgu Gücü

Bu makalemizde sizlere Huawei modeli olan Mate 10 Lite Özellikleri hakkında bilgiler sunmaya çalışacağız. Ayrıca bunun yanı sıra Mate 10 Lite fiyatı hakkında da makalemiz içinde bilgi bulma imkanınız olacağını belirtmek isterim. Mate 10 lite, firmanın bir üst modeli olan Mate 10 Pro'ya göre daha uygun fiyata satılan orta kaliteli bir Huawei modelidir. Peki Huawei Mate 10 Lite modelini farklı kılan özelliği nedir ? diye merak edenler için Mate 10 Lite modelin tam tamına 4  kameraya sahip olmasıdır.



Mate 10 Lite tasarımında, kasası sağlam bir metal malzeme kullanılmıştır. Altın, mavi ve siyah renk seçenekleriyle de oldukça şık bir görünüme sahiptir. Ön kısmında oldukça büyük bir ekrana sahip olan Mate 10 Lite modelinin ön kısmında ön cepheye bakan iki tane kamerası bulunurken LED flaş ve sensörler yer almaktadır. Sol kısımda SIM kart yuvası yer alırken, sağ tarafta ise ses tuşları ve açma/kapatma yani güç tuşu bulunmaktadır. Hibrit SIM kart yuvasına sahip olan Mate 10 Lite modelini ister çift SIM kart kullanarak isterseniz de SIM kart + microSD kart olarak kullanma imkanınız bulunmaktadır. Mate 10 Lite modelinin en alt kısmında şarj edebilmeniz için microUSB bağlantı yuvası bulunmakta olup, kulaklık girişi ve tek bir hoparlör bulunmaktadır. Şaşırtıcı olan şey ise USB Tip C yerine MicroUSB kullanılmış olması oldu.



Telefonun arka tarafında ise parmak izi tarayıcısı, HUAWEİ yazısı, LED flaş ve bir çift kamera görülmektedir. Parmak izi okuyucusunun oldukça hızlı çalıştığını söylemek mümkün. 164 gr ağırlığında olan bu cihazın kalınlığı ise 7.7 mm olarak belirtilmiştir.
Huawei Mate 10 Lite Özellikleri ve 2018 Güncel Fiyatı - Kurgu Gücü

NOT : Mate 10 Lite modelinin su geçirmezlik özelliği bulunmadığı için, ıslanmaması konusunda dikkat etmenizde fayda olacaktır.

İlginizi Çekebilir : Xiaomi Mi 8 Explorer Edition Piyasaya Zehir Gibi Giriş Yaptı

Telefon Ekranı Genel Bilgi

Ekran çözünürlüğü 1080x2160 olarak ayarlanan Mate 10 Lite, 5.9 inç'lik bir ekran paneline sahip olmakla beraber 409 piksel yoğunluğuna sahiptir. Ekran görüntüsü oldukça iyi göründüğünü söylemek mümkün olup, doğrudan güneş ışığına maruz kalmasına rağmen ekranda bir sorun yaşanmadığı söylenmektedir. Huawei modelin Mate 10 Pro'ya göre daha düşük bir modelidir. Fakat Lite kelimesinin sizi kandırmasına izin vermeyin çünkü kapağının altında oldukça fazla güç bulunduğunu söylemek mümkün olacaktır.

4 GB Ram'a sahip olan Mate 10 Lite modeli, Huawei'nin kendi üretimi olduğu bilinen 8 çekirdekli HiSilicon Kitin 659 yonga setini kullandığı bilinmektedir. 4 GB Ram uygulamalarda dolaşırken ya da telefonun genel performansında yeterli bir özellik olduğunu söylemek mümkündür. Fakat Mate 10 Lite hakkında en kötü özelliklerden birisi de Android 7.0 Nougat sistemiyle üretilmiş olması oluyor. Daha kaliteli bir sistem olan Android 8.00 Oreo güncellemeyi ne zaman alır belli olmadığı için bu özelliği şuanda kötü olarak değerlendirilmeye alınabilir. Normalde 64 GB depolama alanı bulunan Mate 10 Lite modelinin yaklaşık 16 GB alanını uygulamalar ve sistem dosyaları kapladığı için yaklaşık 48 GB alanı kullanabilme imkanınız bulunmaktadır. Depolama alanını ayarıca microSD kart ile 256 GB'a kadar çıkarmanız mümkündür fakat bu seferde telefonda kasma olma ihtimali artmış olacaktır.



Mate 10 Lite 4 Kamera Özelliği

Belki de Huawei modeli olan Mate 10 Lite'ın en ilgi çekici özelliklerinden biri de 4 kameraya sahip olması oluyor. Ön kamerasının bir tanesi 13 MP iken, diğer kamerası ise 2 MP lik ikincil sensöre sahiptir. Arka kamerasında ise bir tanesi 16 MP iken, diğer kamerası ise ön kameradaki gibi 2 MP lik ikincil sensöre sahiptir. 2 MP olan kameralar alan derinliğini ayarlamak için kullanılmaktadır. Gündüzleri harika çekimler yapabileceğiniz bir model iken geceleri oldukça vasat bir resim çekme sistemine sahiptir. Geceleri Huawei Mate 10 Lite kamerası ile fotoğraf çekmek neredeyse rezalet diyebiliriz. Çektiğiniz resimler bulanık ve keskin bir resim çekme şansınız neredeyse yok denebilecek kadar...



Mate 10 Lite Batarya Pil Özelliği

3340 mAh pili bulunan Mate 10 Lite, ortalama şarjı bir günlük aktif kullanımla bitiyor. Bu da iyi bir şarj süresi olarak görülebilir. Peki Mate 10 Lite şarj süresi hakkında bilgi vermemiz gerekirse; şarjın dolması için yaklaşık 3 saat beklemeniz gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir : Nokia 9 Özellikleri ve Fiyatıyla Neredeyse Araba Fiyatına


Mate 10 Lite Fiyatı

Mate 10 Lite fiyatı online alışverişte satış yapılan siteye göre değişiklilik göstermekle beraber 64 GB depolama alanına sahip olan bir modeli 1.825 TL gibi bir fiyata bulma imkanınız mevcuttur. Belki de Huawei modelinin en iyisi olan Mate 10 Pro kadar iyi özelliklere sahip olmasa da Mate 10 Pro'nun yarı fiyatına olan Mate 10 Lite akıllı telefonlar arasında kullanım için gayet ideal bir telefon modeli olarak görülebilir.

1 yorum:

  1. Mate 10 lite oldukça ideal bir telefon , pek kaliteli olmasa da miktarına göre özellikleri gayet iyi

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..