Sivrisineklerden Korunma Yolları | Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir ? | Doğal Yöntemler - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

11 Temmuz 2019 Perşembe

Sivrisineklerden Korunma Yolları | Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir ? | Doğal Yöntemler

Sivrisineklerden Korunma Yolları | Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir ? | Doğal Yöntemler - Kurgu Gücü

Sivrisineklerden korunma yolları nelerdir?  Yaz başladı ve hepimiz en büyük dertlerinden bir de sivrisinekler oldu. Bu makalemizde bizlerin başlıca belaları, her yerimizi ısırıp, şişiren, kızartan sivrisineklerden korunma yolları ve ısırılan yer için ne yapmalıyız gibi konularından Kurgu Gücü olarak sizler için bahsedeceğiz.




Öncelikle sivrisinekler ne gibi ortamlara daha çok gelir? sorusunu yanıtlayalım ; Sivrisinekler genelde sulak ve otlak yerlerde oldukça çok bulunurlar. Gündüzleri saklanan sivrisinekler gece hayvanı olarak bilinir. Gündüzler oldukça sersemleşir ve  ne yapacaklarını bilmezler gün ışığında. Bir nevi vampir diyebiliriz onlara. Bunların yanı sıra Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? gibi soruların da çözümlerini konumuz içerisinde bulabilirsiniz.

Sivrisinekler Neden Isırır ?
Sivrisinekler neden ısırır ? Sivrisinekler geceleri vücut ısımız ve çıkan karbondioksit için gelirler.. Sivrisineklerin ısırma sebebi ise aslında yumurta üretebilmek için olduğu söylenmektedir.

Gecenin bir yarısı tam uykunuzun en tatlı yerinde bir kaşıntı ile uyanıyorsunuz ve bu kaşıntının sebebi sivrisinek ısırığı olunca insan deli oluyor adeta. Bir de ısırdığı yer şişiyor ve çok tatlı bir şekilde kaşınıyor. İnsanın uykusunun en tatlı yerinde uykudan uyanması herkes için tamamen ızdırap verici bir durumdur.

Uykunuzun en tatlı yerinde yaz gecelerinizi ızdıraba çeviren sivrisineklerden kurtulmak istiyorsunuz elbet. Sizlere sivrisineklerden kurtulabileceğiniz bir kaç yöntem sunacağız  ; Sivrisineklerden korunma yöntemi olarak ilk sizlere vücuda uygulanan spreyler var. Spreyleri vücudunuza sıkarak sivrisinekleri kendinizden uzak tutabilirsiniz.
İkinci olarak ise sivrisinekleri odanızdan uzak tutmak adına fişe takılan elektrikli tabletler oluyor. Tabletleri kullanarak sivrisinekleri odalarınıza sokmayıp ölmelerini sağlayabiliyorsunuz.  Tabi bu piyasada bulunan tablet ve spreylerin çoğu kimyasal madde içerdiği için sizlere daha çok zararı bulunuyor. O yüzden daha çok doğal yöntemlerle bu işin çaresine bakmak daha doğru olacaktır.



Örneğin sivrisineklerin girebileceği alanlara ( evler için pencere ve kapı gibi ) Sineklik taktırabilirsiniz. Böylelikle sineklerin evinize girmesine bir nebzede olsa engel olabilirsiniz. Başka bir yöntem ise lavanta yağı ve Fesleğen ile yapılıp uygulanan bir yöntemdir. İşte şimdi bu yöntemleri sizlere açıklayalım.

Lavanta ile Sivrisineklerden kurtulmak için Bitkisel Yöntem
Sivrisineklerden kurtulmak için bitkisel yöntemler ; Lavanta bitkisini suya attıktan sonra 3-4 dakika demleyin ve ardından odanıza sıkın. Bunun yanı sıra lavantadan yapılan parfümü de odanızı sıktığınızda sivrisinekleri kovmanıza yardımcı olacaktır.

Cam Önüne Fesleğen Koyma
Cam önlerinize fesleğen koyabilir ve Fesleğenin sivrisinek kovucu etkisiyle sivrisineklerden kurtulabilirsiniz.

Karanfil ve Portakal
Sivrisinekler Karanfil ve Portakal kokusundan nefret ederler. Bu yüzden odanızda bu kokuları barındırırsanız sivrisinekler odanıza girmez.

Vanilya Yağı Yöntemi
Vanilya yağını bileklerinize sürerek sivrisineklerin sizi ısırmasına engel olabilirsiniz. Vanilya yağı sizi bir nevi görünmez yapacaktır.

Yeşil Limon ve Karanfil Yöntemi
Yeşil Limonun Üstüne koyacağın karanfil de sizleri sivrisineklerden koruyabilecek bir yöntemdir.

Diğer Yöntemler
Açık renkli eşyalar barındırın ve giyin, terlediyseniz duşa alın. Ayrıca balkon ve bahçenizde bulunduracağınız '' Sodyum Lambaları '' da sizleri sivrisineklerden koruyacak bir yöntemdir.

İlginizi Çekebilir : Güneş yanmasından korunma yolları nelerdir | Yüz yanması nasıl geçer ?

Sivrisinek Kovucu Mum ile Sivrisineklerden Korunma Yöntemi
Malzemeler

  • 3 Dal Biberiye
  • 1 Tane Kavanoz
  • Yarım Misket Limonu
  • 7 Damla Okaliptüs Yağı
  • Yarım Limon
  • 1 Tane Kokusuz Mum
  • 7 Damla Limon Otu Yağı
Sivrisinek Kovuvu Mum Yapılışı
Öncelikle limonları ince ince dilimliyoruz ve ardından kavanoza atıyoruz. Limon Otu ve Okaliptüs yağını kavanoza damlatıyoruz ( 7'şer Damla ). Biberiyeleri de kavanoza yerleştirin. Ardından kokusuz mumu da kavanozun en üstüne yerleştirin.


Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir ?
Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir diye merak ediyorsanız aşağıda paylaştıklarımıza bir göz atın mutlaka.
  • Okaliptüs, Nane ve Çay ağacı yağı ısırılan yere sürüldüğünde kaşıntınızı ortadan kaldırır ve şişik olan yerin iyileşmesinde oldukça faydalıdır.
  • Elma sirkesini pamuğa damlatarak ısırılan yere sürmeniz de ısırılan yerin iyileşmesinde oldukça iyi bir rol alır.
  • Buz terapisi, zaten bilindiği gibi şişen yere ya da kızaran yerlere buz konur. Bu da sivrisinek ısırıklarının geçirilmesin de faydalı olur.
  • Muz Kabuğunun da rahatlatıcı özelliği olduğu söylenmektedir.
  • Diğer bir yöntem ise bal ; Kaşıntının olduğu yere bal damlattığınız da kaşıntıyı gidermenizde yardımcı olacaktır.
Buna benzer ve daha farklı bir sürü konuyu kurgücü.com adresinde bulabilirsiniz. Takipte kalıp diğer konularımızı da incelemeyi unutmayınız.

2 yorum:

  1. Sivrisinekler zaten başa bela. Isırdıkları zaman çok kötü kaşındırıyorlar. Bu yöntemleri deneyeceğim. Özellikle mum olayını deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. sivrisineklerden nefret eder oldum vız vız

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..