Blogger Yazı İçi Reklam Ekleme: Adsense Reklamları Nasıl Eklenir? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

8 Ağustos 2018 Çarşamba

Blogger Yazı İçi Reklam Ekleme: Adsense Reklamları Nasıl Eklenir?

Blogger Yazı İçine Adsense Reklamları Nasıl Eklenir - Kurgu Gücü
Blogger Yazı İçi Reklam Ekleme: Adsense Reklamları Nasıl Eklenir?
Belki de en çok merak edilen konulardan bir tanesi de blogger yazı içine adsense reklam ekleme konusu oluyor. Ücretsiz olarak kurduğunuz blogspot uzantılı blogunuzda makaleler paylaşıyorsunuz ve yazı içine reklam eklemek istiyorsunuz. O zaman kurgücü sitesine iyi ki ulaştım diyeceksiniz. Blogger sitenize adsense reklamları gibi ya da diğer yayımcı firmaların reklamlarını eklemek istiyorsanız yapmanız gerek işlemler aslında çok basit. Bunları size kısa yollarla anlatacağız.



Blogger'ın size sunduğu reklam yerleştirme alanı oldukça kısıtlı olduğu için istediğiniz her yere Adsense Widget'ını ekleme şansınız olmuyor. Peki blogger yazı arasına reklam ekleme sorununuz için ne yapmanız gerekiyor. İlk olarak html kodlamasından birazcıkta olsa anlamanız sizin işinizi çok rahat görmenizi sağlayacak. Öyle üst düzey bir html kod olayı yok işin içinde. Yani yayın için reklam eklemek için yok demek mümkün olabilir sadece.



Blogger yazı içine adsense reklamı eklemek aslında oldukça basit bir iş, tek yapmanız gereken reklam kodunu kopyalayıp html de doğru alana yapıştırmak. Şimdi diyelim yazınızın içinde orta bir alana reklam eklemek istiyorsunuz. Bunun için size verilen reklam kodunu alıp, bloggerda yayın yaptığınız alandaki HTML yazan yere tıklayarak hangi alana reklam yerleştirmek istiyorsak oraya reklam kodunu yapıştırmanız yeterli olacaktır. Reklam kodunuzu doğru yere yapıştırmaz iseniz reklam yazıların üzerinde çıkar ve iyi bir görüntü oluşturmaz. O yüzden yazının tam bittiği kısıma kodu yapıştırmanız ve o alanda bir boşluk bırakmış olmanız sizin için oldukça önemlidir. Şimdi sizlere bu yazımın içinde reklam kodumu nereye yapıştırmak istiyorsam onu size göstereceğim.

İlginizi Çekebilir = Adsense Alternatif Sitenize Reklam Alabileceğiniz 17 Reklam Sitesi

Evet gördüğünüz gibi genelde yazıların sonuna eklenmesi daha doğru olacaktır. Zaten bir sitesi olan bir kişi az çok html kod olayını araştırıp biraz da olsa bilgi edinir. İşte blogger reklam kodu ekleme olayı bu kadar basittir aslında. Konu hakkında soru ve görüşlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz arkadaşlar. Elimden geldiği kadar sorularınıza cevap vermeye çalışacağım.

Peki adsense kodlarını aldım ama ben gadget dışında temamın içinde bir alana eklemek istiyorum diyorsanız, blogger yazı içine reklam ekleme yapabilmeniz için size bazı bilgiler verelim.


Yazı üstüne eklemek için aşağıdaki kodun altına..
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>


Yazı altına eklemek için aşağıdaki kodunun altına..
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>

Yukarıdaki kodların altına adsense reklam kodunuzu ekleyerek yazı içine reklamları eklemiş olursunuz.

Ayrıca yazının sağına veya soluna reklam ekleme konumuza da göz atarak reklamlarınızı daha iyi yerlere ekleme şansına sahip olabilirsiniz ya da yazı ortasına eklemek için konumuza göz atabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..