Devletin Mevduatlara El Koyma Söz Konusu Olabilir Mi ? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

13 Ağustos 2019 Salı

Devletin Mevduatlara El Koyma Söz Konusu Olabilir Mi ?

Devletin Mevduatlara El Koyma Söz Konusu Olabilir Mi ? - Kurgu Gücü

Dolar ve Euronun yükselişi hızla devam ediyor. Bunun üzerine toplum sürekli bu konu üzerinde konuşup tartışıyor. Sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri halini alan mevduatlara el konma şansı var mı konusu insanların bu durumdan oldukça korkmasına neden oldu. Bununla birlikte kulaktan kulağa yayılan bir haber ortalıkta dönmeye başladı. Herkesin merak ettiği sorulardan biri olan Devlet mevduatlara el koyabilir mi? sorusu oluyor.




Bu soru kulaktan kulağa yayıldı ve kimileri koyabilir kimileri ise koyamaz diye kendi kendine yorumlar yapıyor. Tabi bu da herkesi gereğinden fazla korkuyor.

Sosyal medyada dönen sorulardan bir kaçı bankalar bu gidişle batacak, paralarımızı bankalardan çekmeli miyiz, mevduata el koyabilirler kimse durumun vahimliğinin farkına varamadı daha, dünya bunu konuşuyor ve toplum içerisinde oldukça ciddi bir korku var. Paralarının kayıp olma korkusu...



Devlet emekli maaşlarını ödememe gibi bir şeyi kesinlikle yapmaz bu durumdan emin olabilirsiniz fakat bu para karnınızı doyurmaya bile yetmeyebilir diyor ekonomistler.

Devletin mevduatlara el koyma söz konusu yoktur. Böyle bir durum olması da imkansızdır. Bu tür söylemleri ne dediğini bilmeyen Vatan hainlerinin ortaya attığını söylemek ve toplumun gözünü korkutup kışkırtmaya çalışmaktan gelmektedir. Tamam eyvallah düşünce özgürlüğü var fakat bu tür yalan yanlış söylemleri ortaya atanların cezası kesilmeli. Bizim insanımızı kimsenin salak yerine koymasına imkan vermememiz gerekiyor. otoBES ile bedavadan para kazanmak varken, insanlarımız çiftlikbank, bitcoin ve forex gibi şeylerde donuna kadar kaybetmeye itiliyor. Aklınızı başınıza alın ve yerli üretim yapılan kaynaklarımızı kullanın diyor ekonomistler.

Son olarak şunu söyleyelim; Ekonomistlerin söylediğine göre Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın mevduata el koyacağı, kambiyo rejimini değiştireceği ya da buna benzer yasa, kural dışı ve piyasa dışında asla aksi bir şey yapmayacağını ve Türk Lirası değerini kaybetmemesi adına dolar gibi kurlara paralarınızı yatırmamanız konusunda sizlere bilgi sunmaktadır.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben '' Öyle bir karar ne tartışıldı, ne görüşüldü, ne de çalışma yapıldı" diyerek bu konuda net tavrını ortaya koydu. Bunun devamında " Bu tarz algı operasyonları 2 yıl önce de yapılıyordu. Maalesef her seçim döneminde de yapılıyor. Ama 2001 krizinde bile böyle bir şey olmadı. Türkiye’de ekonomi 16 yıldır piyasa kurallarına uygun bir şekilde yönetiliyor. '' diyerek konuya son noktayı koydu.

Farklı kaynaklardan yararlanılarak paylaşılmıştır. Kurgu gücü bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.


İlginizi Çekebilecek Diğer Konular
1- Türkiye'nin Milli Enerji Silahı Wattozz'un İlk Görüntüleri Paylaşıldı
2- Türkiye'de Milletvekili Maaşları Asgari Ücretin Neredeyse 20 Katı
3- 2023'te Bitecek Denilen Lozan Antlaşmasının Büyük Sırrı
4- Türk Tarihinin Süngüyle Kazandığı Anafartalar Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

1 yorum:

  1. Aziz Sakırca13.08.2018 11:49

    Zaten mevduatlara el koyma gibi bir olayın olması mümkün değil inanmayın yani böyle şeylere

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..