Dünyanın En Eski Peyniri Tam 13. Yüzyıla Dayanıyor - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

23 Ağustos 2019 Cuma

Dünyanın En Eski Peyniri Tam 13. Yüzyıla Dayanıyor

Dünyanın En Eski Peyniri Tam 13. Yüzyıla Dayanıyor - Kurgu Gücü

Yapılan çalışmalar sonucunda dünyanın en eski peyniri bulundu. Mısır antik kenti olan Memfis'te yapılan kazı çalışmalarında geçmişi  tam tamına MÖ 13. yüzyılan dayanan Ptahmes Mezaralığı içinde beze sarılı bir çömlekte peynir çıktı. Mısır'ın başkenti olan Kahire'nin tam güneyinde yer alan Giza vilayetinde 3 Bin 200 senelik olan bir lahdin içinde dünyanın en eski peyniri yer alıyordu.




Washington merkezli olan American Chemical Society /ACS/ tarafından yapılan açıklamada '' Giza'ya bağlı antik kent Memfis'te kazı çalışmaları yapan arkeologlar, geçmişi MÖ 13'üncü yüzyıla dayanan Ptahmes Mezarlığı'nda tuval bezine sarılı hâlde bir çömlek buldu. '' ifadeleri yer almıştır.



Açıklamalar arasında tarihi bir çömlek içinde dünyanın en eski peynirinin parçalarına denk gelindiği bildirildi. Bir de bu peynirin katı peynir olduğu konusu da açıklamalar arasında yer aldı. Yapılan incelemeler sonrasında peynir tek sütten değil de inek, keçi ve koyun sütleriyle karıştırılarak yapıldığı kanısına varıldı.
Dünyanın En Eski Peyniri Tam 13. Yüzyıla Dayanıyor - Kurgu Gücü

Şuan Mısır'ın başkenti Kahire olsa da II. Ramses döneminde Mısır'ın başkenti Memfis'ti. İşte II. Ramses döneminde ki Mısır'ın başkenti Memfis'te valilik yapmış olan Ptahmes'in mezarı, bölge sakinleri tarafından ilk defa 1885'te ortaya çıkarılmıştır. Fakat zaman içinde kaybolmasının üzerine 2010 yılında Fransız arkeologlar mezarın bulundan alanda yeniden kazı çalışmaları gerçekleştirmeye başlamışlardır. Söylenen bilgilere göre dünyanın en eski peyniri bulunduğu çömleğin kazının başlamasının ardından bir kaç yıl sonra ortaya çıkarıldığını da belirttiler.

İlginizi Çekebilir = 13 Sayısı Gerçekten Söylenildiği Kadar Uğursuz Bir Sayı Mıdır ?

1 yorum:

  1. 13. yüzyıldan bu yana peynır nasıl kalabılmıs cok tuhaf gercekten

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..