Hit Kaybetmeden Kalıcı Bağlantı Değiştirme Yolları - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

23 Ağustos 2019 Cuma

Hit Kaybetmeden Kalıcı Bağlantı Değiştirme Yolları

Hit Kaybetmeden Kalıcı Bağlantı Değiştirme Yolları - Kurgu Gücü
Hit Kaybetmeden Kalıcı Bağlantı Değiştirme Yolları
Kalıcı bağlantı değiştirme yolunun muhtemelen olmadığını düşünüyor olsanız da blogger kullanıcıları için yönlendirme yaparak artık kalıcı bağlantı değiştirme şansınız var. Hem de daha önceki kalıcı bağlantınızdan gelen hitleri kaybetmeden. Nasıl mı? Hemen konumuzu inceleyin.


Birçoğunuzun da bildiği üzere blogger üzerinde konu paylaşacağınız zaman blogger linkleri otomatik olarak oluşturabiliyor. Diyelim dalgınlığınıza geldi ve özel kalıcı bağlantı değil de blogger otomatik kalıcı bağlantı oluşturdunuz. Yani yanlışlıkla yayınınızı yayınla seçeneğine tıkladınız. Sonrasında tüh be linki de değiştiremiyorum ne yapacağız şimdi diyeceksiniz. SEO için oldukça önemli olan link yapısı, bloggerın otomatik kalıcı bağlantı oluşturmasından dolayı sıkıntı yaşatabiliyor fakat böyle durumlarda yönlendirme yaparak kalıcı bağlantı değiştirme şansınız mevcut.



Örneğin bir konu yayınladınız ve bunu sosyal medya platformlarında paylaştınız fakat o yayının kalıcı bağlantısını değiştirmek istiyorsunuz. Bunun için de hit kaybetmek istemiyorsunuz. Hem sosyal medyada paylaştığınız yazıdaki linkin kalmasını hem de yeni yapacağını kalıcı bağlantının aktif olmasını istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit. Şimdi kalıcı bağlantı değiştirme nasıl yapılır sorusunun cevabını verelim. Bunun öncesinde konuyu yayınlamadan kalıcı bağlantı ayarlarını kendimiz yapabilir miyiz diye merak edenler için "Blogger Kalıcı Bağlantı Ayarları Yapacaklara Önemli 3 Nokta" adlı konumuzu incelemelerini tavsiye ediyoruz.


İlk olarak Blogger panelinize giriş yapın.
Kalıcı bağlantı değiştirme olayını yapacağınız konunun hemen altında yer alan "Düzenle" seçeneğine tıklayın.
Hit Kaybetmeden Kalıcı Bağlantı Değiştirme Yolları - Kurgu Gücü

Sağ üst köşede yer alan "Taslağa Döndür" seçeneğine tıklayın.
Hit Kaybetmeden Kalıcı Bağlantı Değiştirme Yolları - Kurgu Gücü

Ardından sağ tarafta yer alan "Bağlantılar" seçeneği tekrar aktif olacak. Ona tıklayın.



Açıldığında "Özel Kalıcı Bağlantı" seçeneğini seçip yeni yapmak istediğiniz bağlantı için link oluşturun. Sonra "Tamamlandı" seçeneğine tıklayın.
Hit Kaybetmeden Kalıcı Bağlantı Değiştirme Yolları - Kurgu Gücü

Ardından "Yayınla" diyin ve konunuz için yeni kalıcı bağlantı oluşturmuş oluyorsunuz.

Şimdi yeni link oluştu ama sosyal medya platformlarında paylaştığınız linklere tıklandığında erorr verecek ve malesef bu sayfa bulunamadı diyecek. Bu da illa ki hit kaybı yaşatacak. Tabi bunun asıl heyecan veren noktası burada. Onu yapmak içinde çok basit bir yolumuz var. Hemen aşağıyı okumaya devam edin.



Blogger panelinize geri dönün ve sol menüde yer alan "Ayarlar" seçeneğine tıklayın.
Aşağıda açılan seçeneklerden "Arama tercihleri" seçeneğini tıklayın.
Karşınıza çıkan sayfada "Özel Yönlendirmeler" seçeneğinin karşısındaki "Düzenle" seçeneğine tıklayın.
Hit Kaybetmeden Kalıcı Bağlantı Değiştirme Yolları - Kurgu Gücü


Açılan yerde bir "Kaynak" bir de "Hedef" seçenekleri olacak. İşte burada kaynak kısmına konunuzun eski linkini yani eski sosyal medya platformlarında paylaştığınız linki, hedef yazan yere ise yeni oluşturduğunuz kalıcı bağlantı linkini yazıp, kaydet diyeceksiniz.
Hit Kaybetmeden Kalıcı Bağlantı Değiştirme Yolları - Kurgu Gücü

İşte kalıcı bağlantı değiştirme bu kadar basittir. Yani yönlendirme yaparak hem eski gelen linklerden hit kaybı yaşamayacaksınız hem de yeni SEO uyumlu kalıcı bağlantı oluşturmuş olacaksınız. Kafanız takılan sorular ve görüşleriniz için konumuzun altında bizlere yorum olarak iletebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
1- SEO Link Yapısı Nasıl Olmalıdır? Nelere Dikkat Etmeliyiz?
2- Vocabulary.com'dan Ücretsiz Kaliteli SEO Backlink Alma Yöntemleri
3- Trello.com'dan Ücretsiz Kaliteli SEO Backlink Alma Yöntemleri

1 yorum:

  1. Abi sen adamasın helal valla sağol şu kalıcı bağlantı nasıl değiştirilir sorusuna kimse adam gibi cevap vermemiş sen adamsın adam

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..