Facebook, Videolarla Para Kazanma Özelliğinde Güncelleme Yaptı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

30 Ağustos 2018 Perşembe

Facebook, Videolarla Para Kazanma Özelliğinde Güncelleme Yaptı

Facebook, Videolarla Para Kazanma Özelliğinde Güncelleme Yaptı

Facebook, Videolarla Para Kazanma Özelliğinde Güncelleme Yaptı

Facebook videolarla para kazanma özelliğini aktif ediyor. Facebook üzerinde paylaşılan videolardan kullanıcılar artık para kazanabilecek. Sadece paylaşılan videolar değil, canlı yayın yapanlarda reklam yayınlayabilecekler. Facebook'ta ve Kitle aracılığıyla videolardan para kazanma konusunda 3 tane güncelleme yapıldı. Facebook, İş ortaklarının hem Facebook hemde kendi sitelerinde, uygulamalarda premium videolarından para kazanmalarına yardımcı olmak istediği açıklanmıştır.


Yapılan açıklamada tüm yayıncıların kendi sitelerinde ve uygulamalarında yayın için ağ üzerinden yayın için video reklamlarından para kazanabilecekleri bildirilmiştir. Şuan ABD'de yapılan test çalışmaları kısa zaman içinde çoğu bölgede aktif olacağı duyuruldu. Az sayıda ortakla yapılan bu çalışmalar isteğe bağlı olarak yapılacak.


Facebook Videolarla Para Kazanma için 3 Güncelleme


Her Türlü Yayıncılar İçin Mevcut Ağ Aracılığıyla Video Reklamları

Kitle Ağı, Facebook'un reklam verenlerinden üçüncü taraf web sitelerine ve uygulamalarına reklam yerleştiren bir hizmet olarak sunulacaktır. Mayıs ayında yayın içi video reklamlar için Kitle ağı testi durdurulduğunu ve şuan tekrar mevcut olanaklara sahip tüm uygun Kitle Ağı yayıncılarına yayın için videolar hazırlandığı duyurusu yapılmıştır. Artık yayıncılar hem masaüstü bilgisayarlarda hemde mobil cihazlarda tüm dünyadaki insanlara reklam videoları sunarak para kazanabilecekler. Yapılan açıklamada '' Testlerimizde, Univision ve Collective Press gibi yayıncılar, Kitle Ağı yayın içi video reklamlarının avantajlarını gördü. Univision, ABD İspanyollar arasında en çok ziyaret edilen İspanyolca yayın sitesi, İzleyici Network Video reklamlarıyla doğrudan satış iş tamamlayacak istedi. Univision, ABD, İspanya, Kolombiya, Arjantin ve Meksika genelinde Kitle Ağı yayın içi videosunu başarıyla uyguladı. Ekim ayında uygulamaya konulduğundan beri, Kitle Ağı ABD eBGBM'leri diğer para kazanma iş ortaklarından% 52 daha yüksek. '' diyerek belirtilmiştir.

İlginizi Çekebilir = Para Kazanmak için 8 Muhteşem Yol - %100 Kazanma Garantili

Canlı Video Yaratıcılarını Test Ediyor

Sosyal ağ dağıtımcı ortaklarının kazanabilmesi adına yeni bir yol sunan Facebook, Youtube'a benzer video ortasında yayınlanan reklamlara yer verecek. Bu reklamlar 20 saniyelik videolar olacak. Videoda reklamın başlaması için izlenen videoda en az 20 saniye geçmesi gerekecek. Videoların yayınlanma süresi ise en az iki dakika aralıklarla olacak.

İlginizi Çekebilir = SEO uyumlu makale nasıl Yazılır - SEO'nun Önemi Nedir

Bunun yanı sıra canlı videolarla para kazanma seçeneği de reklamlardan payını alabilecek. Yayıncı eğer en az 2,000 takipçi tarafından takip ediliyorsa ve yakın zamanda yayınlamış olduğu canlı bir videosunda en az 300 seyirci tarafından izlendiyse, canlı videolarında reklam yayınlama hakkına sahip olacaktır. Reklam alacak yayın içinde en az 300 izleyiciye sahip olması ve 4 dakika yayınlanmış olması gerekecektir.


Peki Facebook video reklamlarından kazanılacak gelir payı ne kadar olacak ? Facebook video para kazanma özelliğinden yayıncılar reklam gelirinin %55 ini alacak olup, Facebook ise geriye kalan %45 lik dilimde pay alacak. Yüzden düşük olduğu anlık makalelere verilen %70 ile %100 lük paydan anlaşılıyor.

İlginizi Çekebilir = Adsense Alternatif Sitenize Reklam Alabileceğiniz 17 Reklam Sitesi

Topluluk kurallarına uymayanların para kazanmaları iptal edileceğini açıklanmıştır. Bu özellik şuanda sadece ABD yayıncılarına açık olup ilerleyen zamanlarda diğer ülkelere de bu özelliğin sunulması bekleniyor.

Detaylı inceleme için alınan kaynak : Facebook For Media

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..