Türk Tarihinin Şanlı Zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

30 Ağustos 2018 Perşembe

Türk Tarihinin Şanlı Zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Türk Tarihinin Şanlı Zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun - Kurgu Gücü

Bugün günlerden 30 Ağustos. Türk tarihinin inanılmaz, muhteşem zaferi. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'ni bağımsızlığa kavuşturan anlı şanlı tarihi bir zafer olarak bilinmektedir. 1683 tarihinde Viyana'da başlayan toprak kaybını ve çekilmeyi tam 238 yıl sonra 1921 tarihinde Sakarya şehrinde durdurup, 1922 tarihine Büyük Taarruz ile işgal devletlerinin hayallerini suya düşürüp boğan Gazi Mustafa Kemal Paşa ve onun beraberinde Şanlı Türk Ordusunun kazandığı muhteşem zafer.



1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında Dumlupınar'da zafer ile sonuçlan Büyük Taarruzu hatırlamak adına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanmaktadır. 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun.


İkinci İstiklal ve İstikbal Savaşı  verdiğimiz bir zamanda ilk mücadelenin büyük zaferi olan 30 Ağustos Zaferi kolay kolay unutulacak bir zafer olmadığını sosyal medyada binlerce insan göstermiş oldu. Şuanda '' Mustafa Kemal Atatürk '' sosyal medya üzerinde tt olmuş durumda ve yaklaşık 50 Bin tweette adı geçmektedir.



30 Ağustos Zafer Bayramı Şiirleri ve Kutlama Mesajları

"...Sarışın bir kurda benziyordu
Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.
Yürüdü uçurumun başına kadar,
eğildi, durdu.
Bıraksalar
ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak
ve karanlıkla akan bir yıldız gibi kayarak
Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı." Nazım Hikmet Ran

İlginizi Çekebilir = Türk Tarihinin Şehitleri Anma Günü 18 Mart Çanakkale Zaferi

Ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıran, bu bayrağın altında özgürce yaşamamıza sebep olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet, ruhları şâd olsun. Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Türk Tarihinin Şanlı Zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun - Kurgu Gücü

Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; Büyük Taarruz Zaferinin 93. yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz.

İlginizi Çekebilir = Türk Tarihinin Süngüyle Kazandığı Anafartalar Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Bu büyük zaferin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.


30 Ağustos'un Türkiye'nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. Bu zaferin ışığı altında nice güzel 30 Ağustos Zafer Bayramlara.

Zafer elbette başaracağım diyenin ve başaracağına inananlarındır. Bu güzel memleketimizde zaferi hak eden Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.

Yukarıda bulunan şiir ve mesajlar farklı kaynaklardan alınmıştır.

1 yorum:

  1. 1 sene daha geçti üzerinden ve biz hala Zafer Bayramamızı kutlamaya devam edeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..