Kan Gruplarını Genel Verici 0 Rh Negatife Dönüştürmenin Yollu Bulundu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

30 Ağustos 2018 Perşembe

Kan Gruplarını Genel Verici 0 Rh Negatife Dönüştürmenin Yollu Bulundu

Kan Gruplarını Genel Verici 0 Rh Negatife Dönüştürmenin Yollu Bulundu - Kurgu Gücü

Fen bilgisi derslerinde bizlere kan gruplarını öğretirlerdi. Kan gruplarının hangi kan grubuna kan verebileceği hakkında bilgiler verilirdi. Bilindiği üzere kan grupları belirli kan gruplarına kan verebiliyor. Bazı kan grupları alıcı bazıları ise verici gruplar arasında yer alıyor. Fakat bilim adamları buna özel bir teknik geliştirdi. Bilim adamları, Alıcıların kan grubuna bakmaksızın ve A, B, AB grup kanları, O Rh (negatif) kan grubuna dönüştüren hastalara uyumlu şekilde ayarlanabilecek bir teknik geliştirdi.



İlginizi Çekebilir = Jüpiterden 200 Kat Güçlü Manyetik Alana Sahip Yeni Gök Cismi Keşfedildi

Biyokimya üzerine çalışan uzman Stephen Withers'ın Kanada basınına karşı gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Farklı kan gruplarını genel verici olan 0 Rh (negatif) kan grubuna dönüştürmek için bir yol bulduklarını açıkladı.

Bu olay Kanada da yer alan British Colombia Üniversitesi içinde görev alan bilim adamları tarafından gerçekleştirildi. Bu bilim adamları '' Alıcıların kan grubuna bakmaksızın ve A, B, AB grup kanları, O Rh (negatif) kan grubuna dönüştüren hastalara uyumlu şekilde ayarlayabilmenin bir yolunu geliştirdik '' açıklamasında bulundular.



Stephen Withers yaptığı açıklamalarda insanlardaki 4 kan tipini birbirinden farklı kılan şeyin, kırmızı kan hücrelerinin yüzeyinde yer alan minik şeker molekülleri olduğunu da belirtti. Diğer bir açıklamasında Stephen Withers, AB, A, B kan gruplarını genel verici olarak adlandırılan 0 Rh (negatif) kan grubuna uyumlu hale getirmenin çözüm yolunun, şeker moleküllerini aktif bir şekilde kesebilecek '' moleküler makas '' ı bulmanın gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir = Bilim Adamları Örümcek İpeği Genini İpek Böceğine Aktarmayı Başardı

Daha önce bu konu üzerinde araştırmacılar yaklaşık 1980'lerin başından bu yana bu moleküler makas üzerinde çalışmış fakat belli bir noktaya kadar gelindiğini söyleyen Biyokimya uzmanı Stephen Withers, '' Biz moleküler makas üzerine çalışmalarımız sonucunda aradığımız kaynağı bulduk. Bu kaynak insan bağırsağındaki bakterilerde yer alıyor '' diye belirtti.

Kan Gruplarını Genel Verici 0 Rh Negatife Dönüştürmenin Yollu Bulundu - Kurgu Gücü

Bağırsak duvarları '' Müsin '' adı verilen şeker yapılarıyla kaplı olduğunu ve bu şeker yapılarının farklı kan hücrelerinde bulunan şeker molekülleriyle aynı yapıya sahip olduklarını belirten Biyokimya uzmanı Withers, '' Bu sebeple insan bağırsağı mikrobiyomu, aradığımızı bulmak adına bir yer gibi görünüyordu '' diyerek belirtti.


İlginizi Çekebilir = 7TP Deprem Erken Uyarı Sistemi Uygulama Olarak Cep Telefonlarında

Biyokimya uzmanı Stephen Withers'ın açıklamalarına göre, bulunan bu yeni kan dönüştürme tekniğini aktif hale getirebilmek için biraz zaman gerektiğini ve dönüştürülen kanların transfüzyonlar için kullanılması adına onay almadan önce oldukça kapsamlı bir şekilde testlerin uygulanması gerektiğini de belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..