Rusya Türkiye'nin Siparişi S-400 Füzelerinin Teslim Tarihi Duyurdu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

22 Ağustos 2018 Çarşamba

Rusya Türkiye'nin Siparişi S-400 Füzelerinin Teslim Tarihi Duyurdu

Rusya Türkiye'nin Siparişi S-400 Füzelerinin Teslim Tarihi Duyurdu - Kurgu Gücü

Rosoboronexport şirketi yöneticisi olan Aleksander Miheyey, Türkiye'nin sipariş verdiği uzun menzilli S-400 hava savunma sistemlerini ne zaman teslim edeceğini açıladı. Rusya'nın tekel silah ihracatçısı olan Rosoboronexport şirketinin yöneticisi Türkiye'nin siparişlerini 2019 yılında teslim edilmeye başlanılacağını söyledi.



Moskova'nın yakınlarında bulunan Kubinka poligonunda bir askeri fuar düzenlendi. Bu fuarda Miheyev, S-400 füzeleriyle ilgili yeni açıklamalar yaptı. Bu açıklamalarda '' Türkiye'yle imzaladığımız S-400 hava savunma sistemleri anlaşması aramızdaki mutabakata bağlı kalınarak gerçekleştirilmektedir. Üretim süreci ise 2019 başlayacak olup sevkıyatında önümüzdeki yıl yerine getirilmeye başlanacak '' diyerek açıklamasını yaptı.



Rusya'nın Rosoboronexport şirketi temsilci uzun menzilli S-400 hava savunma sistemleri açıklaması Washington'ın Ankara'nın silahları almasından vazgeçirmeye çalıştığı zamanda yapıldığı belirtilmiştir. ABD bu durum karşısında askeri yetkililer tarafında şu şekilde ifadeler kullandı; '' Türkiye'nin alacak olduğu S-400 füzeleri NATO tarafından kullanılmakta olan bir dizi silah ve en önemlisi de yeni nesil F-35 uçağı için tehdit oluşturacak '' diyerek açıklama yapmıştır.

İlginizi Çekebilir = Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan iPhone'a Ambargo Geldi

Peki S-400 hava savunma sistemlerinin fiyatı ne kadar ?

Türkiye tam olarak Rusya'dan 2.5 Milyar dolar değerinde olan iki S-400 bataryası satın alacak. Gördüğünüz gibi miktar oldukça yüksek. S-400 sistemlerinin ödemesinin büyük bir çoğunluğu Rusya devleti tarafından açılan Ruble kredisi ile yapılacağı söz konusu olmaktadır.

Net olarak bir tarih belli olmasa S-400 füzeleri teslim tarihi 2019 yılında gerçekleşecek.

4 yorum:

  1. Göz dağı bu olsa gerek. Rusya da kendileri de dolar yüzünden çıkmaza girince Türkiye ile bağlarını iyi tutmaya çalışıyor.

    YanıtlaSil
  2. Daha üretime başlanmamış mı yani ? Daha ne bekliyorlar ki başlamak için...

    YanıtlaSil
  3. S-400 füzeleri oldukça iyi olacak iyi. Hava savunma sistemleri işe yarar

    YanıtlaSil
  4. Umarım her ıkı taraf ıcınde en hayırlısı olur

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..