WhatsApp Ücretli Olacak İddiası Sosyal Medyayı Salladı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

24 Ağustos 2018 Cuma

WhatsApp Ücretli Olacak İddiası Sosyal Medyayı Salladı

WhatsApp Ücretli Olacak İddiası Sosyal Medyayı Salladı - Kurgu Gücü
WhatsApp Ücretli Olacak İddiası Sosyal Medyayı Salladı
Son zamanlardan her yerde WhatsApp ücretli olacak iddiaları yer alıyor. Gündeme bomba gibi damga vuran bu konu tüm herkes tarafından merak ediliyor. Söylenenlere göre telefonların vazgeçilmez uygulamalarından olan WhatsApp gelir elde etmek adına türlü türlü yöntemler denemeye hazırlanıyor. Peki WhatsApp ücretli bir uygulama mı olacak ?


Geçtiğimiz günlerde oldukça çok konuşulan bu konu hakkında her taraftan farklı farklı söylemler geliyor. Kimileri WhatsApp ücretli olacak derken kimileri de öyle şey mi olurmuş ücretli falan yapmazlar diyor. İşte bizde bunlara cevap bulabilmeniz için sizler için genel bir araştırma yaptık. Peki whatsapp ne zaman ücretli oluyor diyenler için açıklamalarımızı yapalım

WhatsApp Ücretli Olacak İddiası

Belki de günümüzde mobil mesajlaşma, sesli ve görüntülü konuşma alanından en popüler uygulamalardan bir tanesi olan WhatsApp, bilindiği üzere facebook bünyesinde yer alan bir şirkettir. Tabi facebook gibi reklam yayınlayan bir uygulama olmadığı için gelir kazanma açısından da bir artısı bulunmuyordu. İşte bundan dolayı para kazanıp kazanmama olayı daha nereye kadar gidecek diye merak ediliyordu. Gelir kazandırmak için birden fazla yöntem geliştirilmiştir. Hatta konuyla ilgili detaylar da kamuoyuna bildirilmişti. Fakat verilen bilgiler doğrultusunda akıllarda oldukça fazla soru olduğu için bu durum akıllarda soru işaretlerini gidermeye yeterli olmadı.



WhatsApp kullanıcıları, uygulamanın ücretli olacağı konusundaki düşünceleri nedeniyle sıkıntı içine girmeye başladı. Bunun üzerine Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe, bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal medya üzerinde dilden dile dolaşan WhatsApp ücretli olacak lafları hakkında açıklama yapan Rahmi Aktepe, Anlık mesajlaşma uygulamasının Vatandaşlara Ücretsiz olacağını bildirdi. Diğer yandan ise devamında firmalar için geliştirilmiş olan '' WhatsApp Business uygulaması ise ücretli olduğunun açıklamasını yaptı.

WhatsApp Business Ücretli Olacak İddiası Sosyal Medyayı Salladı - Kurgu Gücü

Yani bu durumda normal WhatsApp kullanıcıları ücretsiz olarak uygulamayı kullanmaya devam edebilecek fakat firmalar için ücretli olacak. Yani bilginin yeni olmadığını söylemek gerek. Çünkü WhatsApp daha önceki günler içinde WhatsApp Business uygulaması üzerinde çalıştığı konusunda açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamada kullanıcı tarafına bir ücretlendirme politikası uygulanmayacağı fakat firmalar için Business versiyonunu kullanmaları doğrultusunda ücretlendirme uygulanacağı bildirilmişti.

İlginizi Çekebilir = 7TP Deprem Erken Uyarı Sistemi Uygulama Olarak Cep Telefonlarında

Bilindiği üzere WhatsApp hiçbir şekilde para kazanma amaçlı olarak kullanılmamaktadır.Fakat hem gelir modeli oluşturmak adına hemde firmalar ile kullanıcıların daha kolay birleşmesi adına geliştirilen Business hakkında her yerde özellikle sosyal medyada yanlış bilgiler kulaktan kulağa dolaşınca normal olarak bu durumdan rahatsız olunmasına gayet doğal oluyor. Zaten sizlerinde bildiği üzere şirket WhatsApp ücretli olduğuna dair gönderilen mesajlar sonucunda bilgilendirme yaparak bu mesajların asılsız yani gerçeği yansıtmadığını bildirmesi gerekmiştir.



Peki merak edenler için WhatsApp Business nasıl kullanılıyor ? sorusuna da kısaca cevaplar verelim. WhatsApp Business ne zaman kullanılmaya başlanacak sorusunun yanıtı verelim. Business uygulaması kullanılmaya başlandı. Artık şirketler rahatça mesaj yoluyla iletişime geçebilecek. Bu uygulama sayesinde şirketlerle iletişime geçmek için e-posta atmanıza ya da aramanıza gerek kalmadan iletişim kurabileceksiniz. Şirketler her konu da bilgi için direkt mesaj yazabilecek, isteklerinizi ve dileklerinizi iletip bilgi de alma imkanınız olacaktır. Bu tür taraftan bakıldığında uygulamanın oldukça kullanışlı olduğu söyleniyor.

İlginizi Çekebilir = Dünya Futbolun Enleri Dendiği Zaman Akla Gelen Olaylar

Bir de en sorulan sorulan sorulardan bir tanesi de whatsapp hangi ülkelerde ücretli sorusu oluyor. Arkadaşlar belirttiğimiz üzere WhatsApp'ın hiçbir ülkede normal kullanıcılar için herhangi bir ücreti bulunmamaktadır. Fakat yeni geliştirilmiş olan WhatsApp Business uygulaması ise şirketler için ücretli olacağı belirtilmiştir.


Son olarak şunu tekrar belirtelim; Sıradan kullanıcılar için herhangi bir ücretlendirme yansımayacaktır. Bu durumda herkes için sevindirici bir haber oldu. Yani arkadaşlar whatsapp ne zaman ücretli olacak sorusuna normal kullanıcılar için ücretsiz olacağını belirterek konumuza son noktayı koymuş olalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..