Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Her Sene Arabasız Gün Etkinliği - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

17 Eylül 2019 Salı

Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Her Sene Arabasız Gün Etkinliği

Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Her Sene Arabasız Gün Etkinliği - Kurgu Gücü
Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Her Sene Arabasız Gün Etkinliği
Belçika'nın başkenti olan Brüksel'de her sene '' Arabasız Gün '' etkinliği düzenleniyor. Etkinlikte tüm yollar araçlara kapatılıyor ve yaya ve bisikletler için geçiş serbest oluyor. Böylelikle halk sokaklarda yürümenin ve rahatça gezmenin keyfini sürüyor.


Brüksel'de otomobilsiz gün her sene düzenleniyor. Bu etkinlik Belçika'nın başkenti Brüksel'de her sene eylül aynın üçüncü pazar günü düzenleniyor. Etkinlik sayesinde halk sokakların keyfini çıkarıyor. Arabasız Gün etkinlikleri sayesinde insanlar yürümek ve bisiklet sürmek gibi daha güzel alternatifler sayesinde günü daha huzurlu geçiriyor.

Bu etkinlik Brüksel'in tam tamına 19 belediyesindeki yolların araçlara sabah 09:30 ile 19:00 arasında kapalı olması sağlanıyor. Halkta arabaların yer almadığı sokaklara akın ederek yürüş yapmanın keyfini sürüyor. Yürüyüşün dışında ise paten, kaykay ve bisikletle gezerek daha güzel imkanlar yakaladı.



Brüksel'de yılda bir bütün yollar trafiğe kapatılmaktadır. Toplu taşıma araçlarına, itfaiyelere ve ambulanslara kent merkezi içerisinde saatte 30 km hız sınırı koyulmaktadır. Arabasız Gün uygulamasında tam tamına 160 kilometrelik bir alan trafiğe kapatılmaktadır. Kapatılan yollar içinde sadece geçerli nedenleri olanlar ve özel izini bulunanlara şehir trafiğine çıkmasına izin veriliyor. Bunun dışında Brüksel belediyesi şehrin bir çok bölgesinde spor müsabakaları, müzik dinletilerive oyunlar ile etkinliklerde sunmaktadır. Ayrıca Arabasız Gün uygulamasının olduğu gün toplu taşıma araçları da ücretsiz oluyor.

İlginizi Çekebilir = Filipinler'de Tatil Yapılabilecek Harika Ötesi 11 Muhteşem Ada

Aslında gerçekten güzel bir uygulama olduğunu söylemek mümkün. Neden derseniz insanları biraz da olsa şehrin o trafik yoğunluğundan uzaklaştırıp, daha eğlenceli bir ortam sunulması bunun yanı sıra insanların sağlıklı bir hayat yaşamaları adına spor yapma imkanı sunulması senede bir defa da olsa oldukça güzel bir şey. Aslında Türkiye'de de böyle bir uygulama hayata geçirilse oldukça iyi olabilir. İnsanları araçlara değilde biraz da spora yönlendirmenin zararı olmayacaktır. Zaten benzin fiyatlarının da ortada olduğu dönemlerde halk arasında '' Tabanvay '' yani yürümek anlamına gelen işlevi yapmak tercih edilebilir bir sonuçtur.

İlginizi Çekebilir = En İyi Seyahat Siteleri: Gezmeyi Sevenlere Gezi Rehberi Siteleri

1 yorum:

  1. güzel bir etkinlikmiş. Bizde böyle etkinlikler düzenleyebilsek

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..