Blogger "Rel=Nofollow" Link Verme Nasıl Yapılır? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

17 Eylül 2019 Salı

Blogger "Rel=Nofollow" Link Verme Nasıl Yapılır?

Blogger "Rel=Nofollow" Link Verme Nasıl Yapılır? - Kurgu Gücü
Blogger "Rel=Nofollow" Link Verme Nasıl Yapılır?

Blogger'da nofollow link verme sitenizden yapılan link çıkışlarının sitenizin puanını düşürmemesi adına kullanılan bir işlem olduğu için aramaya koyulmuş olabilirsiniz. Yayınlarınız içine bir sitenin linkini paylaşabilir ya da bir kelime, cümleye bağlı şeklinde verebilirsiniz fakat bazı kalitesi bilinmeyen siteler için nofollow link etiketi kullanmak gerekir. Peki Blogger nofollow link nasıl verilir? İşte detaylar..


Blogger, nofollow konusunda oldukça rahat işlem yapmanız için olanak sunmuş. Yani kod falan bilmeden blogger nofollow link verme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Peki nasıl yapacağız derseniz, gelin adım adım anlatalım..



Blogger "Rel=Nofollow" Link Verme Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak her zaman ki blogger'da oturum açın.
  • Hangi blog üzerinde konu açacaksanız onu seçin.
  • Sol üst kısımda yer alan "Yeni yayın" butonuna tıklayın ve makalenizi yazmaya koyulun.
  • Şimdi asıl cafcaflı bölümüne geldik. Bir siteyi makaleniz içerisinde geçireceksiniz fakat sitenin kalitesinden emin değilsiniz ve sitenizden çıkış yaptığında kalitesini düşürmek istemiyorsunuz. İşte bunun için yayın alanınızda bulunan "Bağla" seçeneğini kullanacağız.


  • Misal, orneksitexmssndnsn.com sitesi size güven vermiyor ve kalitesinden emin değilsiniz. Bu siteye nofollow link özelliği vermek için sitenin adresini https://www.orneksitexmssndnsn.com şeklinde makaleniz arasında yazın.
  • Ardından sitenin üzerini mouse ile seçin ve "Bağla" seçeneğine tıklayın.
  • Görüntülenecek metin yazan kısımda https://www.orneksitexmssndnsn.com adresi yer alacak.
  • Ardından "Bu bağlantı hangi URL'ye gitsin?" seçeneğine https://www.orneksitexmssndnsn.com sitenin adresini yazın.
  • Daha sonra aşağıda yer alan "rel=nofollow" özelliğini ekleyin" seçeneğinin başındaki kutucuğu işaretleyin.
  • Bu sayede kalitesinden emin olmadığınız siteye nofollow link özelliği vererek kendi sitenizin puanını düşürmemiş olacaksınız.

Nofollow link verme olayını kelimelere link verirken de ayını bu şekilde işlem yapabilirsiniz. Bir de site adreslerini linklendirirken bağla dediğinizde blogger direkt link verecek ama siz o adresin üzerine tıklayıp "Değiştir" seçeneğine tıklayıp yine rel=nofollow kutucuğunu işaretleyerek işlem yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
1- Blogger Başlıksız Resim Ekleme Nasıl Yapılır?
2- Blogger Arama Açıklaması Nasıl Etkinleştirilir?
3- Blogger Meta Etiketlerini Düzenlemek İçin Yapmanız Gerekenler
4- Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay

3 yorum:

  1. Teşekkürler işime yaradı

    YanıtlaSil
  2. selamu aleykum ustam. benim aradığım şey, sitemizde, ayni kendi sitemizin baska bi sayfasinin linki ni koydugumuzda da bunu isaretlemek gerekirmi? yani ben bunu aradim googleda ama bir sey yok. yardimci olursan sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam hocam, Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Zaten sizin ekleme yaptığınız link kendi içeriğinizden olduğu için 'iç bağlantı' olarak işlem görecek.
      Sitenizde kendi içeriklerinizden linkler eklemeniz sitenizi daha da kaliteli bir duruma getirmenize olanak sağlayacaktır. Nofollow özelliği genel olarak güvenmediğiniz ya da Google gibi arama motorlarının linki görmezden gelmesi sağlamak içindir.

      Sil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..