Bilim Adamları Meksika Körfezinde Yeni Köpek Balığı Türü Keşfetti - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

16 Eylül 2018 Pazar

Bilim Adamları Meksika Körfezinde Yeni Köpek Balığı Türü Keşfetti

Bilim Adamları Meksika Körfezinde Yeni Köpek Balığı Türü Keşfetti - Kurgu Gücü
Bilim Adamları Meksika Körfezinde Yeni Köpek Balığı Türü Keşfetti
Meksika Körfezi'nde bilim adamları yeni bir köpek balığı keşfetti. Teknoloji ilerledikçe bilim tarafındaki gelişmelerde ilerleme kaydediyor. Floridalı bilim adamlarının yaptığı keşifte tam tamına 70 santimetrelik yen bir köpek balığı türüne rastlandı. Meksika Körfezi ve Atlas Okyanusu derinliklerinde yaşayan yeni bir köpek balığı türü keşfedildi. Live Science'in internet sitesinde paylaşılan haberde Zootaxa adlı dergide yayınlanan çalışma sonucunda, Floridalı bilim adamları tarafından Genie's dogfish yani Genie'nin köpek balığı ya da Squalus clarkae olarak adlandırılan gözleri büyük yepyeni bir köpek balığı keşfi yapıldı.



Yapılan çalışmalar sonucunda, Atlas Okyanusu ve Meksika Körfezi'nin derinliklerinde yaşamakta olan, diğer türlere göre biraz daha küçük bir tür olan ve uzunluğunun 50 ile 70 santimetre civarında olduğu bir köpek balığı oldu bildirildi. Diğer türlere biraz daha küçük olsa da yeni bir tür olması oldukça önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Yeni Köpek Balığı Türüne Verilen İsim Oldukça Nostaljik

2015 senesinde tam olarak 92 yaşında ölen, deniz biyolojisi öncülerinden olan ve köpek balıklarıyla ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan Eugenie Clark'a özel olarak verildi.

İlginizi Çekebilir = Jüpiterden 200 Kat Güçlü Manyetik Alana Sahip Yeni Gök Cismi Keşfedildi

Denizler, okyanuslar o kadar çok büyük ki daha keşfedilmeyi bekleyen binlerce canlı olduğu düşünülmektedir. Bu köpek balığı türü de keşfedilmeyi beklenen canlılardan bir tanesiydi. Teknoloji ve imkanların artmasıyla deniz biyolojisi adına da daha çok katkı sağlayacak gelişmeler yaşanacak gibi duruyor. Bilim adamları aralık vermeden çalışmalarına devam ediyor. Hemde her alanda bu çalışmalar aralıksız olarak ilerliyor. Ortaya çıkan bu canlı türlerinin, bilim adamlarına bir işaret oldu ve daha bir sürü keşfedilmeyi bekleyen canlı ya da cansız bir çok şeyin olduğunun kanıtı olarak gösteriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..