Büyük Girişimcilere Göre Başarmak İçin Yapmanız Gereken 8 Fikir - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

21 Eylül 2018 Cuma

Büyük Girişimcilere Göre Başarmak İçin Yapmanız Gereken 8 Fikir

Büyük Girişimcilere Göre Başarmak İçin Yapmanız Gereken 8 Fikir - Kurgu Gücü

Girişimci olmak isteyen gençler ya da yeni bir iş kuracak olanlara, büyük girişimcilere göre başarmak için yapmanız gerekenler neler olduğunu öğrenip onların yollarından ilerleyerek istenilen en yüksek noktalara gelebilirsiniz. Başarmak aslında herkesin kendi içinde yapabileceği bir şeydir. Fakat bazı insanlar ne yapacağını bilmiyor. Birilerinin yol göstermesi gerekiyor. Bunun içinde büyük girişimcilerin fikirleri oldukça önemli bir yer alıyor.



İş kurmak için aslında risk almak gerektiğini belki de çoğumuz biliyoruz fakat risk almaktan korkuyoruz. Fakat korkunun ecele faydası olmadığı gibi korkmadan cesaret edip risk almak gerekiyor. Aslında risk almak dediğimiz zaman batacağım anlamı aklınıza gelmesin. Risk almak için öncelikle işinizi garantiye almış olmanız gerekiyor. Yani şunu yaparsam batsam da bana zararı olmayacak demeli insan. Zaten insan kendini riske atmadan önce işini garantiye alıp da atar. Neyse gelin sizlere şimdi başarmak için büyük girişimciler ne demiş onlardan bahsedelim.



Büyük Girişimcilere Göre Başarmak İçin Yapmanız Gereken 8 Fikir

Oprah Winfrey'e Göre Başarmak - Kurgu Gücü
Oprah Winfrey'e göre başarmak için '' Kalıpların Dışında Düşünmek '' gerekiyor. Yani şunu söylüyor ki; başarmak isteyen bir kişi sadece belirli kalıplar değil de belirlenmiş kalıpların dışında farklı şeyler yapılması gerekiyordu. İleri görüşe sahip olması gerekiyor.


Thomas J. Watson'a Göre Başarmak - Kurgu Gücü
Thomas J. Watson'a göre başarmak için her daim Sebatkar Olmak gerekiyor. Yani başarmak için bir şeye karar verdiyse insan sözünden ve kararından asla dönmemesi gerekmektedir.


Steve Jobs'a Göre Başarmak - Kurgu Gücü
Steve Jobs'a göre başarmak için söylediği ise '' Meraklı ve Yaratıcı Olmak '' gerekiyormuş. Bir işe giriştiyse insan o iş için meraklı olmalı, merak ettiği şeylerin peşini bırakmayıp, yaratıcı işler üretmesi gerekmektedir.



Jeff Bezos'a Göre Başarmak - Kurgu Gücü
Dünyanın en zengin adamı olan Amazon şirketinin sahibi Jeff Bezos'a göre ise başarmak için '' Uzman Olmak '' gerekiyor. Uzman olmak içinde ilk önce bir işi en detayına kadar araştırmak gerekiyor.

Apple'ın CEO'su Tim Cook'un Başarma Anlayışı - Kurgu Gücü
Apple'ın CEO'su Tim Cook'un başarma anlayışı ise '' Müşteriye Odaklanmak '' gerekiyormuş. Aslında bakış açısı da oldukça doğru bir bakış. Çünkü her iş müşterilere olan yaklaşım ile bir şeyler kazanır. Düşünün bir kafe işletmecisi olduğunuzu ve gelen müşterilerinize ne kadar güler yüzlü davranır işinizi onların isteklerine göre yaparsanız o zaman sürekli sizi tercih ederler. Yani müşteri odaklı olmak başarmak için yapmanız gereken şeylerden bir tanesidir.

Richard Branson'a Göre Başarmak - Kurgu Gücü
Richard Branson'a göre başarmak için '' Risk Almak '' gerekiyor. Çok doğru bir bakış açısı da Richard Branson'dan gelmiş.. Risk hayatımızın her yerinde var ve risk olmazsa hayatta olmaz. Bir işe atılıp o işte başarı kazanmak için Risk Almak her zaman önemli bir noktadır.



Bill Gates'e Göre Başarmak - Kurgu Gücü
Bill Gates'e göre ise başarmak için '' Kanaatkar Olmamak '' gerekiyormuş. Zaten zenginlerin çoğunun kanaatkar olmadığını görmüşsünüzdür. Kanaatkar olarak kolay kolay yüksek bir noktaya gelmek zordur.

Sandra Day O’Connor'a Göre Başarmak - Kurgu Gücü
Sandra Day O’Connor'a göre başarmak için yapmanız gereken '' Yetki Vermeyi Öğrenmek '' olacakmış. Sen bir iş kuracaksan kimin ne iş yapması gerektiğini yönlendirmen gerekiyor. Yetki vermeyi öğrendiğiniz zaman işleri daha iyi yönetim büyük girişimciler arasında yer alabilir ve işlerinizi daha iyi yerlere taşıyabilirsiniz.

Başarmak sizin elinizde. Sadece hayallerinizin peşinden gitmekten korkmayın.


İlginizi Çekebilir
1- Dünyanın En Zengin 10 Adamının Milyarderlerin Para Gösterisi
2- Para Kazanmak İçin %100 Kazanma Garantili 8 Muhteşem Yol
3- Youtuberlık mı, Blog Yazmak mı, Zengin Olmak İçin İşe Yarar ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..