Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

21 Eylül 2018 Cuma

Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu

Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu - Kurgu Gücü
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu
Bugün sizlere hayvanlar aleminden bir konu üzerine bir şeyler yazalım dedik. Evrende bin bir çeşit hayvan bulunuyor. Her hayvan farklı farklı özelliklere sahip olarak yaratılmıştır. Bu farklılıklar içinde ise sizlere dünyanın en güzel kuşları hakkında bir şey sunmaya çalışalım dedik. Bu kuşlar güzelliğiyle dünyayı büyüleyen türden. O kadar güzel görünüyorlar ki görenleri hayran bırakıyorlar.


Bazı kuşların gerçekte olmadığını bile düşüneceksiniz fakat hepsi de gerçek hayatta olan kuşlardır. Dünyanın en güzel kuşu dendiği zaman akla hangi kuşlar geliyor derseniz, konumuzun içinde bunları bulma şansı yakalayacaksınız. Ben bir hayvan sever olarak bu kuşları o kadar çok beğendim ki hepsinden bir tane bende de olsun isterdim. Hepsi de birbirinden ayrı ayrı güzel kuşlar. Özellikle papağanlar renkleriyle adeta gözümüze renk cümbüşü yaptı demek mümkün olacaktır.

Belki de çoğumuzun hayatında yakından ya da uzaktan görmediği bu kuş türleri, güzellikleriyle sizleri adeta büyüleyecek. Dünyanın en güzel kuşları insanların aklını alabilecek güzelliğe sahip.



Blue Jay - Mavi Alakarga
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen En Dünyanın En Güzel Kuşları - Blue Jay - Mavi Alakarga - Kurgu Gücü
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu
Büyük bir kısmının Kuzey Amerika'da bulunduğu Mavi Alakarga, harika bir güzelliğe sahiptir. Güzellik açısından en çok dikkat çeken mavi renkler, baş ve alt sırt kısmında yer almaktadır. Boynunun etrafında bulunan siyah renk onu daha da bir güzel yapıyor. Uçarken verdiği görüntüleri ile dünyanın en güzel kuşları arasında yer almayı hak eden bir yapıda. Mavi Alakarga ne ile beslenir ? Mavi Alakarga, meyve, fıstık ve bunun beraberinde küçük omurgalıları yiyerek besleniyor. Çıkardığı sesten dolayı da '' Jaybird '' olarak bilinir. Boyutlarından bahsedecek olursak bir cetvel boyunda yani 30 cm boyuna sahiptir.


Atlantik Puffin - Deniz Papağanı
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen En Dünyanın En Güzel Kuşları - Deniz Papağanı - Kurgu Gücü
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu
Animasyon filmlerinde çıkan bir karakterin adeta gerçek hayattaki hali olan Atlantik Puffin, Atlantik Okyanusu'na özgü bir kuştur. Kalamar gibi deniz canlılarıyla beslenen bu tür dünyanın en güzel kuşları dendiğinde akla gelen kuşlardan bir tanesidir. Bunun dışında birazda pengueni andıran bu papağan türü, komik görünüşe sahip olmasına rağmen dünyanın her tarafından ilgi görmektedir. Diğer türlere göre benzersiz bir yapıya sahip olan bu tür, gagası, beyaz ve turuncu renk şeritleriyle oldukça güzel bir görünüme sahiptir. Kuş, ortalama 30 cm boyutlarındadır. Özellikle baş tarafında yer alan parlak siyah yer bir kütle ile taçlandırılmış gibi durmaktadır. Çoğu zaman denizde yaşayan bu tür, sadece yavrularını yetiştirmek için kıyılarda yaşarlar. Ayrıca nesli tükenmekte olan bir tür olduğunun da dikkatini çekmekte fayda vardır.




Stork/Billed Kingfisher - Leylek Gagalı Yalıçapkını
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen En Dünyanın En Güzel Kuşları - Leylek Gagalı Yalıçapkını - Kurgu Gücü
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu
Dünyada oldukça çok sevilen Yalıçapkını kuşları içinde belki de en çok sevilen türü Leylek Gagalı Yalıçapkını kuşu diyebiliriz. Leylek Gagalı Yalıçapkını kuşlarına, Güneydoğu Asya ve Tropikal kıtalar da sıklıkla rastlanır. Oldukça büyük olan bu kuşlar 35 cm boyutuna sahiptir. Dünyanın en güzel kuşları arasında yer alan Leylek Gagalı Yalıçapkınları, kırmızımsı pembe gaga ve muhteşem etkileyici bir mavi kanata sahiptir. Göller, sahiller ve ırmakların yakınlarında yengeç, kemirgenler ve balıklarla avlanan Yalıçapkınları, Batı Bengal, Hindistan tarafından '' Chandannagar '' adıyla bilinen bir yerden gelmektedir.


Raket Kuyruklu Sinekkuşu
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen En Dünyanın En Güzel Kuşları - Raket Kuyruklu Sinek Kuşu - Kurgu Gücü
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu
Sinekkuşu ailesinin en güzel kuşu olarak bilinen Raket Kuyruklu Sinekkuşu, adında da görüldüğü gibi vücudundan çıkıntı yapmış raket gibi bir kuyruk bulunmaktadır. Yeşil renk ve canlı mavi raket bir kuyruğa sahip olan kuşu bu özellikleri dünyanın en güzel kuşları içinde olmasını sağlıyor. Bu türler genel olarak Bolivya, Kolombiya ve Venezuela gibi ülkelerde görülme olasılığı yüksektir. Bu kuşlar yüksek enerji nektarıyla güçlendirilmiş en tatlı çiçekleri aramaya eğilimi yüksektir.



Kırmızı Gagalı Tukan
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen En Dünyanın En Güzel Kuşları - Kırmızı Gagalı Tukan - Kurgu Gücü
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu
Tam tamına 20 cm uzunluğunda bir gagaya sahip olan Kırmızı Gagalı Tukan, insanları adeta büyülüyor. Harika görünüme sahip olan gagasının mavi, yeşil, turuncu ve mor gibi çarpıcı renklere sahiptir. Ayrıca kuşun başı da oldukça güzel görünüm vermesiyle dünyanın en güzel kuşları arasında yer almaktadır. Genel olarak siyah renk yapısına sahip olan bu kuşların ön tarafı baştan saf sarı kaplamayla örtülmüştür. Gagasıyla beraber ortalama 55 cm civarında bir uzunluğa sahiptir. Ağırlıkları ise ortalama 390 ile 500 gr civarındadır. Genel olarak Güney Meksika da yer alan, Kolombiya ve Venezuela ülkelerinde yer almaktadır. Yavaş bir şekilde uçan bu kuşlar, yaklaşık 6 Bin 200 fit yüksekliğe kadar uçabilmektedir. Bu arada şunu da belirtelim ki bu türün nesli tükenmektedir.


Flamingo
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen En Dünyanın En Güzel Kuşları - Flamingo - Kurgu Gücü
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu
Antartika dışında ülkenin neredeyse her yerinde bulunan Flamingo, turuncu rengiyle göze çarpan bir güzelliğe sahiptir. Dünyanın en güzel kuşları arasında olan bu Flamingo, vücudunda bulunan alev gibi renklilik çarpıcı bir görünüm vermektedir. Saatte 56 km hızda kendilerini taşıyabilen bu kuşlar uzun mesafe uçabilmektedir. Suda yürüyen kuş olarakta bilinirler. Ayrıca mükemmel kan görünümüne sahip tüyleri, karotenoid pigmentleri içeren beslenme yaptıkları için olmaktadır.



Yeşil Başlı Tanager
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen En Dünyanın En Güzel Kuşları - Yeşil Başlı Tanager - Kurgu Gücü
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu
Yeşil başını birazcık izlemeniz bile dünyanın en güzel kuşları arasında yer almasını sağlayacağından emin olabilirsiniz. Yeşil Başlı Tanager, ortalama olarak 13.5 cmlik bir uzunluğa sahip pekte büyük olmayan bir kuştur. Yeşilliklere güzel bir uyum sağlayan kuş, Brezilya'nın güneydoğusunda Atlantik ormanlarında yaşıyor. Yeşil Başlı Tanager ne ile beslenir ? Meyve ve böcek ile beslenen bu kuşlar, minik bir kuş olmasından dolayı ilgi oldukça fazladır.



Altuni Sülün
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen En Dünyanın En Güzel Kuşları - Altuni Sülün - Kurgu Gücü
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu
Başında altın eğrili ibiğe benzeyen kırmızımsı turuncu bir boyundan oluşan Altuni Sülün, genel olarak batı Çin'de bulunan yoğun ormanlarda bulunmaktadır. Kuyruk uzunluğu kuşun büyüklüğünün neredeyse 3'te 2'si kadar olup, yaklaşık 90 ile 105 cm boyutlarına kadar çıkabilmektedir. Boyalı anlamına gelen Altuni Sülün, görünüşü adeta renkli bir yağlı boya ile boyanarak yapılmış bir resim gibi olduğunu söylemek doğru olacaktır. Çiftleşme esnasında ise Altuni Sülün'ün boynu portakal kabuğu ile renklendirilmiş olup dünyanın en güzel kuşları içinde yer bulmuştur.




Tavus Kuşu
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen En Dünyanın En Güzel Kuşları - Tavus Kuşu - Kurgu Gücü
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu
Tavus kuşu zaten çoğumuzun da bildiği dünyanın en güzel kuşlarından bir tanesidir. Kökeni Hindistan'dan gelen bu kuşların, alt sırt kısmı, dişileri çekmek için geliştirdiği muhteşem renklendirmeye sahiptir. Üç çeşit Tavus Kuşu türü bulunuyor; Hindistan Tavus Kuşu, Yeşil Yavus Kuşu ve Kongo Tavus Kuşu. Erkekler ses tellerini ayarlama eğilimine sahiptir, dişi ise onları çekmek için bu özelliklerden yararlanarak çekici sesler çıkarırlar. Bunu dışında yer değiştirme sırasında tüylerini açıp '' ocelli '' adı verilen yapı göze benzer lekeleri çıkartır ve dünyanın en güzel kuşları içinde yer almasını sağlar.



Kırmızı Macaw Papağanı
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen En Dünyanın En Güzel Kuşları - Kırmızı Macav Papağanı - Kurgu Gücü
Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu
Belki de papağanların en güzeli olan Kırmızı Macaw Papağanı, genel olarak Güney Amerika'nın daima yeşil ve nemli ormanlarında yaşamaktadır. Vücudunda bulundurdukları belirgin renkler sayesinden dünyanın en güzel kuşları listemizin ilk sırasında yer alıyor. Genelde Coiba adalarında bulunan bu kuşlar başka bölgelerde bulunmayacak kadar az olduğu söylenmektedir. Kuşlarda mavi, kırmızı ve sarı olmak üzere üç renk yer almaktadır. Dünyanın en akıllı kuşları olarak tanınan bu kuşlar, insanlar gibi ses çıkarabilmektedir. 35 mil/saat hıza çıkabilen kuşların boyları yaklaşık olarak 90 santimetreyi bulabilmektedir. Bu kuşu benzersiz yapan diğer bir özelliği ise 75 yıl boyunca yaşıyor olmasıdır.

İlginizi Çekebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..