Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

20 Eylül 2018 Perşembe

Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan

Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan - Kurgu Gücü
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan
Bazen düşünüyorum da bazı hayvanların nesli tükenmeseydi nasıl olurdu ? Bazı hayvanlar var ki nesli tükendiğine gerçekten sevineceksiniz. Çünkü bu hayvanlar oldukça yırtıcı tür oldukları için şuan ki yaşam alanımızda olmaları bizim için felaketlere neden olabilirdi. Düşünsenize aslan gibi bir hayvan bile bu kadar yırtıcı bir hayvanken, ejderhalar ile yaşamak.. İşte orasını da siz düşünün. Sizlere öyle hayvanlar tanıtacağız ki iyi ki nesli tükendi diyeceksiniz.

Bir hayvanın nesli tükendi diye sevinmek doğru olur mu demeyin.. Çünkü göreceğiniz bu hayvanlar ve özellikleri nedeniyle iyi ki nesli tükenmiş diyeceksiniz.

Hayat şartları bazı durumlara karşı uyumlu olmayabiliyor. Şöyle söylemek gerekirse su da yaşayan bir hayvanın, karada yaşaması oldukça zordur. Örneğin balık, su dışına çıktığı zaman ölüyor. Balıklar da nasıl su dışına çıkıyor, biz insanlar onlara avladığımız zaman.. Yani işin kısacası bazı hayvanların nesli tükenmeseydi belki de biz insanlar onlara bir balık gibi av olabilirdik. Çünkü bu hayvanlar oldukça hırçın hayvanlar olmasıyla meşhurdur.



Smilodon - Kılıç Dişli Kaplan
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz Hayvan - Smilodon - Kılıç Dişli Kaplan - Kurgu Gücü
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan
Kılıç Dişli Kaplan olarak bilinen Smilodon, nesli tükenmiş olan kılıç dişlere sahip kedi türündendir. Nesli tükenmeden önce Amerika Kıta'sı açıklarında yaşadığı söylenmektedir. Tehlikeli yırtıcılar arasında yer alan ve tam tamına 20 cm boyutundaki dişleri ile oldukça ürkütücü bir hayvandır. Saatte 40 kilometre hızla koştukları bilinen ve ağırlıkları ise 300 kiloya kadar çıkabilmektedir. Peki ne zaman nesilleri tükendi derseniz; Tam tamına 12 bin yıl öncesine dayanan bu hayvanlar Buzul Çağının sona ermesinin ardından nesli tükenmiştir. Yani nesli tükendiğine sevineceğiniz hayvanlar arasında yer almaktadır.



Hallucigenia
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz Hayvan - Hallucigenia - Kurgu Gücü
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan
Bu türü gördüğünüzde belki de gerçek olduğuna inanmayacak olsanız da geçmiş çağlarda yaşamış ve nesli tükenmiş hayvanlar türlerinden bir tanesidir. Bilim adamlarının söylediklerine göre '' Evrimin Uyumsuzu '' olarak tasvir edilen Hallucigenia, tam bir hayal ürünü gibi duruyor. Solucan benzeri bir yaratık olan Hallucigenia, şeklinden dolayı sanki başka bir dünyadan dünyamıza gelmiş gibi bir şekle sahip.



Titanoboa
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz Hayvan - Titanoboa - Kurgu Gücü
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan
Bilinen dünyada yaşamış en büyük yılan türlerinden bir tanesi olan Titanoboa, oldukça büyük bir yılan türüdür. Smithsonian adlı müzede Titanoboa'nın tıpkısının aynısından bir maket yer almaktadır. Görenler bu yılan türünün maketine bakarak bile ne kadar büyük bir yılan türü olduğunun farkına varabiliyor.





Meganeura
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz Hayvan - Meganeura - Kurgu Gücü
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan
Şuanda çoğu yerde kentleşme olduğu için belkide çoğu kişinin görme şansı olmadığı helikopter böceğine benzeyen bir hayvandır. Tabi şöyle bir gerçek var ki helikopter böcekleri çok büyük bir hayvan değildir fakat Meganeura ise helikopter böceğine göre oldukça büyük bir boyuta sahiptir. Meganeura'nın iki kanat boyutları arasında mesafe yaklaşık olarak 70 cm civarına kadar çıkabilmektedir. Bu yaratıkların yaklaşık 300 milyon sene öncesinde bataklıklarda yaşadıkları düşünülüyor.



Megalodon
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz Hayvan - Megalodon - Kurgu Gücü
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan
Bu sene vizyona giren The Meg: Derinlerdeki Dehşet adlı filmi izleyenlerde bu türün en azından filmde olsa gerçeklik payının olduğunu anlayabilirler. Çünkü burada Meg, Megalodon 'un kısaltılmışı olarak eklenmiştir. Zaten filmde büyük bir deniz yırtıcı Megalodon konu alınmıştır. Denizin en yırtıcı hayvanlarından biri olarak bilinir. Bu deniz canlısının boyları yaklaşık olarak 20 metreyi bulurken, 3 metrelik çenesinin yanı sıra 15 ile 20 cmlik dişleri bulunmaktadır. Ağırlıkları ise 40 tona kadar çıkan köpek balıklarının atası olarak bilinen Megalodon, karnını doyurabilmek adına yemesi lazım gelen et tam tamına 1 tondur. Yani şuan yaşıyor olsaydı denizlerde belkide canlı varlık kalmayacaktı.



Phorusrhacidae
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz Hayvan - Phorusrhacidae - Kurgu Gücü
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan
Uçamayan kuşlardan olan Phorusrhacidae, tam tamına 3 metre uzunluğa sahiptir. Uçamıyor olmalarından dolayı bacak kasları oldukça gelişmiş olan bu tür, karada oldukça güçlü bir hayvandır. Bacakları gelişmiş olduğu için hızlı koşan bu tür, avlanma işini ise gagalarıyla yapmaktaydı. Bilim insanları tarafından söylenilene göre '' Kafa Kıran Kuşlar '' olarak adlandırılmaktadır. Bunun nedeni ise gagalarının sert ve güçlü olmasından dolayı avlarını etkisiz hale getirmek için gagalarını kullanırlardı.





Deinosuchus
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz Hayvan - Deinosuchus - Kurgu Gücü
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan
Timsah türü olan Deinosuchus, 80 ile 90 milyon sene öncesinde yaşamış olup bir çok filme ise konu olduğu bilinmektedir. Adı '' Korkunç Timsah '' anlamına gelmektedir. Bilim adamlarının araştırmalarına göre bugüne kadar yaşamış olan en büyük timsah türü olduğu söylenmektedir. Ağırlıklarının 600 kilograma kadar ulaştığı bu timsahlar, 15 metre boyutlarına sahiptir. 



Helicoprion
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz Hayvan - Helicoprion - Kurgu Gücü
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan
Dişlerinin şekliyle dikkat çeken Helicoprion, köpek balıklarının atası olarak bilinmektedir. Bu tür hakkında pek bilgi olmamasının yanı sıra, büyük fosil dişlerinin yapısına dayanılarak söylenen durumlara göre boyları 6 metreye kadar çıkabilen ve ağız genişlikleri ise 1 metreye kadar çıkabilmektedir.


Andrewsarchus
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz Hayvan - Andrewsarchus - Kurgu Gücü
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan
Tam tamına 36 milyon sene öncesinde yaşamış olan bu yırtıcı canlı türü, yaşadığı tarihin en büyük memelisi olarak biliniyordu. Söylenenlere göre ağırlıkları ise 1 Ton 700 kilograma kadar çıkmaktaydı. Besin değeri yüksek olan et veya otlardan ne bulduysalar yerlerdi. Günümüzde ürkütücü gelen aslanlar, Andrewsarchus türünün yanında minik bir kedi gibi kalıyor.




Megalania
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz Hayvan - Megalania - Kurgu Gücü
Nesli Tükendiğine Sevineceğiniz 10 Ürkütücü Hayvan
Bu tür ise komodo ejderinin atası olarak bilinmektedir. Megalania ağırlık olarak tam tamına 600 kiloya kadar çıkabilmektedir. Boyutları ise ortalama 8 metreye kadar çıkabilmekteydi. Güçlü çeneye, çok kalın bir deriye ve ölümcül zehre sahiplerdi. Bunun dışında ise av ve düşmanlarının kemiklerini tek hamle ile kırabilen muhteşem güçlü bir kuyruğa sahipti.

İlginizi Çekebilir
1- İnsanların Yaşam Ortalamasından 2 Kat Daha Uzun Yaşayan 10 Hayvan
2- Duyduğunuzda Şaşıracağınız Bir O Kadarda Tuhaf 10 İlginç Bilgi
3- Yırtıcı Kuşlar Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..