Euro 2024 Turnuvasına Ev Sahipliği Yapacak Ülke Belli Oldu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

27 Eylül 2018 Perşembe

Euro 2024 Turnuvasına Ev Sahipliği Yapacak Ülke Belli Oldu

Euro 2024 Turnuvasına Ev Sahipliği Yapacak Ülke Belli Oldu - Kurgu Gücü
Euro 2024 Turnuvasına Ev Sahipliği Yapacak Ülke Belli Oldu
UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentinin merkezinde TSİ saat 15:45'te başlayan törenle açıklandı. Euro 2024'e ev sahipliği yapmak için Almanya ile Türkiye bu turnuvayı düzenlemek adına çekişti. Euro 2024'e ev sahipliği yapacak ülke belli oldu. Turnuvaya ev sahipliği yapacak ülkeyi belirlemek adına kimler oy kullandı ? UEFA başkanı ve yardımcılarının yanı sıra UEFA yönetim kurulu üyelerinin oylarıyla Euro 2024 ev sahipliği yapacak ülke bugün belirlendi.. Türkiye ile Almanya arasında bir seçim yapıldı.



UEFA başkanı Aleksander Ceferin, başkan yardımcıları İsveçli Karl-Erik Nilsson, Ukraynalı Grigoriy Surkis, İtalyan Michele Uva, İngiliz David Gill ve Portekizli Fernando Gomes'in yanı sıra UEFA yönetim kurulunda yer alan Macar Sandor Csanyi, İsviçreli Peter Gillieron, İtalyan Andrea Agnelli, Polonyalı Zbigniew Boniek, İngiliz Ivan Gazidis, Hırvat Davor Suker, İrlandalı John Delaney, Bulgar Borislav Mihaylov, Hollandalı Michael van Praag, İspanyol Juan Luis Larrea Sarobe ve Fransız Florence Hardouin seçimlerde oy kullandılar.



Euro 2024 ev sahipliği yapacak ülkenin belirlenmesinde Grindel, Olsson ve Servet Yardımcı oy kullanamadılar. Bunun nedeni ise Türkiye ile Almanya'nın aday olmasından dolayı Türk ve Alman vatandaşları olan UEFA başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri oy kullanamadılar. İsveçli Lars-Christer Olsson'da sağlık nedenlerinden dolayı törende yer almadı.

17 kişinin oyuyla Euro 2024'e ev sahipliği yapacak ülke belli oldu.


Türkiye En Modern Stadyumları

Atatürk Olimpiyat Stadı, 76 Bin 92 Kapasiteye sahip.

Türk Telekom Stadı, 52 Bin 223 Kapasiteye sahip.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı, 43 Bin 361 Kapasiteye sahip.

Antalya Stadı, 32 Bin 537  Kapasiteye sahip.

İlginizi Çekebilir = Türkiye'nin En Büyük 10 Futbol Stadyumu

Euro 2024 Turnuvasına Ev Sahipliği Yapacak Ülke Belli Oldu - Kurgu Gücü

Euro 2024'e ev sahipliği yapacak ülke Almanya oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..