Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 10 Bin Polis Adayı Alımı Yapılacak - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

29 Eylül 2018 Cumartesi

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 10 Bin Polis Adayı Alımı Yapılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 10 Bin Polis Adayı alınacağını duyurdu. Polis Meslek Eğitim Merkezleri tam tamına 10 Bin Polis adayı alacak.10 bin aday içinden 9 bin kişilik kısım erkek olacakken 1000 kişilik kısım ise kadın olacak.




Emniyet Genel Müdürlüğünde yapılan açıklama sonucunda, Polis Akademisi Başkanlığına ait olarak eğitim vermekte olan Polis Meslek Eğitim Merkezlerine yani PONEM'e 23. dönem polis meslek eğitimi için tam tamına 10 bin polis adayı alınacağını açıkladı. Adayların Ön lisans mezunu 1800 erkek, 200 adayın kadın ve lisans mezunu 7 bin 200 adayın erkek, 800 adayın da kadın olmasıyla toplamda 10 bin öğrenci alımı yapılacağını açıkladı.


Polis Adayları Ön Başvuruyu Hangi Tarihler Arasında Yapacak

Lisans mezunları ve Ön Lisans mezunlarıyla birlikte Yükseköğretim Kurulu yani YÖK tarafından uygunluğu kabul edilen yurt dışında yükseköğretim kurumlarında eğitim görmüş adayların da başvuru yapabilecekleri bildirildi.



Polis adayları ön başvuru tarihleri:  1 Ekim 2018 ile 14 Ekim 2018 tarihleri arasında  başvuru yapabilecekler. Başvuruyu Polis Akademisi Başkanlığına ait resmi sitelerinden online olarak yapılacağı bildirildi.

Ön başvuru yapmak için tıklayınız.


Polis Adaylarında Aranacak Şartlar Neler ?

Polis adaylarında aranan şartlardan ilki 31 Aralık 2018 tarihinden sonra 30 yaş üzerinden gün almamış olması gerekmektedir. Polis adayları lisans mezunları için yapılan  2017 senesi veya 2018 senesi KPSS sınavlarının birinden P3 puan türüne ait puandan en az 60 puan almış olması gerekmektedir. Emniyet teşkilatı personeli, şehit veya vazifeyi malulü eş veya çocuklarından ise 2017 senesi veya 2018 senesi KPSS sınavlarından bir tanesinden P3 puan türünden en az 48,00 puan almış olması gerekmektedir. Polis adayları, önlisans için yapılan 2016 senesinde KPSS sınavı P93 puan türünden en az 70 puan alması gerekmektedir. Buna ek olarak Emniyet Teşkilat personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2016 senesi KPSS sınavından P93 puan türünden en az 56,00 puan almış olması gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir = Bedelli Askerlikte Hakim, Savcı Ve Avukatlar İçin '' Adli Tatil '' Kararı

Net olarak detaylı bilgiler : Sınav Koşulları, Sınav Takvimi ve Diğer Tüm Bilgiler Polis Akademisi Başkanlığına Ait Olan '' Polis Akademisi '' resmi internet adresinden yayınlanacaktır.


En güncel bilgileri sizler için sunuyoruz bizleri takipte kalınız. İlerleyen tarihlerde Polis Adayları için gerekli tüm bilgiler paylaşılacaktır.

1 yorum:

  1. Zuhal Tatlı29.09.2018 15:42

    Bir kadın olarak bende polis adayı sayılırım. KPSS den 75 puan almıştım. Ön başvuru zamanı gelsin hemen başvuracağım.

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..