Türkiye'de Kıyı Ege'de Etki Gösterecek Olan Kırbaç Kasırgası Paniği - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

29 Eylül 2018 Cumartesi

Türkiye'de Kıyı Ege'de Etki Gösterecek Olan Kırbaç Kasırgası Paniği

Türkiye'de Kıyı Ege'de Etki Gösterecek Olan Kırbaç Kasırgası Paniği - Kurgu Gücü

Türkiye şimdi de Kırbaç Kasırgası alarmı ile önlemler almaya başladı. İzmir başta olmak üzere Ege kıyılarını etkisi altına alacak Akdeniz tarafından gelen Kırbaç Kasırgası için her yerde önlemler alınmaya başlandı. Bu hafta sonu oynanacak amatör lig maçları İzmir şehrinde başka bir tarihe ertelendi. Fırtınanın neden olacağı şeylerden dolayı Kuşadası Liman Başkanlığı 29 Eylül ile 30 Eylül tarihlerinde teknelerin denize açılması konusunda yasaklar getirdi.



Neredeyse kasırga etkisi yaratacak olan Tropikal Fırtına hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarda bulundu. 30 Eylül itibariyle Kırbaç Kasırgasının rotası tam belli olmadığı fakat Kıyı Ege'de olan Manisa, Aydın, İzmir, Muğla ve Çanakkale şehirlerinde etki gösterebileceği söylenmektedir.

Türkiye dışında ise şuanda Yunanistan'da bazı şehirlerde etkisini göstermeye başladığı söylenmektedir. Zorbas olarak adlandırılan fırtına sebebiyle Yunanistan'ın Kuzeyin de yer alan Yanya şehrinin 400 yıllık Aslan Paşa Camisi'nin üst kısmının yıkıldığı belirtilmektedir.



Türkiye Kırbaç Kasırgası Paniği İçinde..

İlk olarak Yunanistan'da etkili olmaya başlayan Zorbas adlı kasırga 30 Eylül itibariyle Türkiye'nin Ege kısımlarından başlamakla beraber ülkeyi etkisi altına alması bekleniyor. Türkiye endişe içinde ve kasırga için önlemler alınmaya başlandı. Özellikle İzmir, Muğla, Çanakkale, Aydın ve Manisa şehirlerine ilk uğrayacağı belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir = Ekonomik Kriz Nedeniyle Asgari Ücret Artışı Yüzde 25 Olabilir

Tropikal Fırtına olan Kırbaç Kasırgası adım adım Türkiye'ye doğru yaklaşıyor.

Yunanistan'ın batısında bulunan İyon Denizi üstünde oluşmuş ve '' Tropical Medicane '' adı verilen kasırga eğer ki yönü herhangi bir şey olup değişmezse 30 Eylül 2018 pazar gününden itibaren Ege kıyılarına vuracak...

Marmara'da deniz ulaşımları kasırga nedeniyle aksamaktadır. İzmir'de ise kriz masası kuruldu ve önlemler hakkında çalışmalar hızla devam ediyor. İlk gelmesi beklenen yerlerden biri olan İzmir'de amatör lig maçları bu hafta sonu ertelendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü pazar günü rüzgarın oldukça şiddetli olacağı ve 75 kg yağışın olacağını belirtti. Meteoroloji'nin bu uyarısı sonrasında bütün belediyeler alarma geçti ve önlemler almaya başladılar. Bunun dışında Yunanistan fırtına '' Zorbas '' adı vermişken Türkiye'de de kasırgaya isim aranıyor. Sosyal medyada bir anda gündem konusu olan kasırga oldukça çok konuşuluyor ve #KirbacKasirgasi adlı tweet ile oldukça fazla tweet atılıyor.


Ayrıca son haberlere göre kırbaç kasırgası yön değiştirmiş olsa da İzmir bu tehlikeden hala kurtulamadı.

Alınan son bilgilere göre Kırbaç Kasırgası İzmir'i teğet geçti ve yön değiştirdi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..