Türkiye'de Sadece Elazığ'da Çıkarılıyor: Tüm Dünya Onun Peşinde! - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

3 Eylül 2018 Pazartesi

Türkiye'de Sadece Elazığ'da Çıkarılıyor: Tüm Dünya Onun Peşinde!

Türkiye'de Sadece Elazığ'da Çıkarılıyor: Tüm Dünya Onun Peşinde! - Kurgu Gücü

Söylenenlere göre dünyada nadir bulunan ve Türkiye'de de tek Elazığ'da çıkartılan Vişne Mermeri, tam tamına 60 ülkenin seçkin mekanlarında kullanılıyor. Türkiye'de sadece Elazığ'da çıkartılan Vişne Mermeri aylık ihracat yüzdesi 65 tona kadar çıktığı söylenmektedir. Seçkin mekanların süslenmesinde kullanılan bu mermerler her ay İspanya'dan Fransa'ya, Dubai'den Katar'a, Libya'dan İtalya'ya ve Çin'den Hindistan'a kadar oldukça geniş bir alana kadar ihracatı yapılmaktadır. Bu ihracat sonucunda 65 tona yakın Vişne Mermeri ihraç ediliyor.



En büyük mağazaların ve en lüks otellerde bile vişne mermeri tek tercih olarak kullanılıyor. Bunlara örnek verecek olursak, günümüze kadar Palmiye Adaları, Kabe ve Dubai'de bulunan lüks otellerde kullanılan, bunun yanı sıra Victoria's Secret'in dünya genelindeki mağazalarında, Burç Halife'de, Dolce&Gabbana moda evlerinin Güney Afrika'da bulunan mağazalarının yapımında süsleme amaçlı olarak kullanılmıştır. Dünya genelinde büyük bir ün kazanmış olan vişne mermeri, Üretim Müdürü Abidin Gümüş'ün söylediklerine '' Vişne Mermeri 1984'ten beridir üretiliyor ve Türkiye'de sadece Elazığ'dan ihraç ediliyor. '' dedi.



Peki vişne mermeri nasıl ün kazandı ? Elazığ vişne mermeri ilk yıllarda çıkarılmaya başlamasıyla bir firma sayesinde Kabe'ye yakın olan Merve ve Safa tepeleri arasında yer alan mekanlarda kullanılarak dünya genelinde ün kazanmış oldu.

İlginizi Çekebilir = Halk Sağlığı Etlerde Çıkan Şarbon Basili Yüzünde Risk Altında

Abidin Gümüş'ün yaptığı açıklamaların devamında '' Vişne Mermeri albenisi olan ve dünyanın seçkin mekanlarında içinde tercih edilen özellikli ürünler arasında yer alıyor '' diyerek bunun kendilerin içinde çok iyi bir referans olduğunu önemle vurgulayarak belirtti.

Türkiye'de Sadece Elazığ'da Çıkarılıyor: Tüm Dünya Onun Peşinde! - Kurgu Gücü

Vişne mermeri benzerlerinden nasıl ayırt edilir ? Abidin Gümüş'ün söylemine göre benzer ürünler olsa da damar, desen özellikleri ve kalitesiyle vişne mermerinin ayırt edilebileceğini belirtti. Bunun yanı sıra dünyada nadir bulunan bu mermerin, Rengi ve özelliğinin tercih sebebi olduğunu ve bu nedenler elit mekanların dekorasyonunda kullanıldığını da vurguladı.

Türkiye'de Sadece Elazığ'da Çıkarılıyor: Tüm Dünya Onun Peşinde! - Kurgu Gücü



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..