Din Kültürü Öğretmeni, Alevilerin Yaptığı Yemek Yenmez Dedi: Olay Oldu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

1 Ekim 2018 Pazartesi

Din Kültürü Öğretmeni, Alevilerin Yaptığı Yemek Yenmez Dedi: Olay Oldu

Din Kültürü Öğretmeni, Alevilerin Yaptığı Yemek Yenmez Dedi: Olay Oldu - Kurgu Gücü

Türkiyenin En büyük şehirlerinden bir tanesi olan İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde yer alan bir ortaokulun din kültürü derslerinde görev alan bir öğretmen Aleviler karşı '' Yaptıkları Yemek Yenmez '' şeklinde bir cümle kullandı. Bunun üzerine Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada; Öğretmenin ücretli bir öğretmen olduğu ve görevinden alındığını belirtildi.



Birgün gazetesinde Mustafa Kömüş adlı kişinin belirttiğine göre, bir önceki pazartesi günün İstanbul'un bir ilçesi olan Arnavutköy ilçesinde yer alan Cumhuriyet ortaokulunda gerçekleşti. Ortaokulun 7/L sınıfında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde görev yapan G.B adlı öğretmen Alevilerin Muharrem ayında oruç tuttuğu söyleyerek '' Alevilerin Yaptığı Yemek Yenmez '' dediğini belirtti.



Derste yaşanan olayları ise bir öğrenvin anlattığı belirtiliyor. Öğrenci '' Ders başladı ve konu oruç konusuna geldi. Mübarek aylar neler ve oruç hakkında konu açılmıştı. Mübarek ayları öğretmen anlattı. Daha sonrasında öğretmen, Muharrem orucunu da Alevilerin tuttuğunu söyledi fakat ardında da '' Alevilerin Yaptığı Yemek Yenmez '' dediğini belirtti. Bunun ardından da bir arkadaşım kalktı ve '' Hocam Neden Yenmez ? '' diye bir soru sordu. Öğretmen de buna cevap olarak Aleviler Peygamber Efendimizi sevmezler sadece torunları Hasan ile Hüseyin'i severler dedi. '' diyerek konuyu anlattı..

Bunun üzerine olayı anlatan öğrenci konuyu ailesine anlatınca, ailesi de konuyu Arnavutköy'deki Cemevi'ne kadar götürüp söyledi. Bunun ardında Arnavutköy Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği Başkanı Yüksel Yılmaz yaşanan bu olayı duyunca konuyu Kent Konseyine belirtti. '' Arnavutköy'deki Cumhuriyet ortaokulunda bir Din Kültürü öğretmeni derse Hz. Peygamber Efendimizin hayatını anlatırken Muharrem ayında orucu sadece Aleviler tutar ve '' Alevilerin Yaptığı Yemek Yenmez '' demiş. Bunun dışında daha bir sürü şey söylemiş. Bizim çocuğumuzun yanında bulunan arkadaşı '' Ben Az Yedim Hocam '' diyor ve Hoca da ona '' O kadar Yemekten Sana Bir Şey Olmaz '' diyor. Bunun üzerine bizimi çocuğumuzda ağlayarak eve geliyor. Bu nasıl bir eğitimdir ? '' diye açıklamalarda yer alıyor.


İstanbul'un Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ'ın yaptığı açıklamaya göre; konu ile alakalı, öğretmenin ücretli bir öğretmen olduğunu ve görevine son verildiğini belirtti. Konuyu duyduklarında hemen müdahale ettiklerini ve görevine son verildiğini söyledi. Bir başka öğretmeni orada görevlendirdik ve zaten konunun içeriğinden de belli olduğu gibi maksadı aşan ve tecrübesizliğin de ön planda olduğu söylemler olduğunu belirtmiştir.

Konu tamamen farklı kaynaklardan alınmıştır. Kurgu Gücü sitesi paylaşılan haberden sorumluluk kabul etmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..