Blogger Blogspot Domain Yönlendirme İşlemi Yapmanın En Kısa Yolu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

2 Kasım 2018 Cuma

Blogger Blogspot Domain Yönlendirme İşlemi Yapmanın En Kısa Yolu

Blogger Blogspot Domain Yönlendirme İşlemi Yapmanın En Kısa Yolu - Kurgu Gücü
Blogger Blogspot Domain Yönlendirme İşlemi Yapmanın En Kısa Yolu
Bilindiği üzere Blogger blogları blogspot uzantılı bir şekilde ücretsiz kuruluyor fakat blogspot uzantılı siteler profesyonel görünmediği için tercih edilmiyor. Tabi #Blogger bizlere güzel bir imkan sunarak blog sitenizin alan adını blogspot domain yönlendirme işlemi yaparak daha profesyonel gösterme imkanı sunuyor. Peki blogspot domain yönlendirme işlemi yapmak için ne yapmam gerekiyor diyorsanız, yapmanız gerekenler çok basit sizlere kısaca bu konu hakkında bahsedeceğiz.


İnternet ortamında bir site kurmak daha doğrusu blog kurmak ve bu yoldan da para kazanmak isteyen oldukça fazla kişi var. Bu kişilerin genel tercihi ilk olarak Blogger oluyor çünkü ücretsiz bir şekilde Hosting sağlıyor olması daha doğrusu herhangi bir ücretinin olmaması yeni başlayacak kişiler için oldukça cazip bir seçenek oluyor. Tabi bu seçenekler işin daha da ilerlemesini istememiz üzerine biraz daha profesyonel olsun diyoruz fakat Blogger imkanları kısıtlı olduğunu görünce farklı yollara başvurmaya çalışıyoruz. Bazılarımız ben Blogger'ı seviyorum fakat blogspot olmasından dolayı sitem pek tercih edilmiyor diyebiliyor. Bu yüzden de #blogspot domain yönlendirme işlemi yapmak istiyor. Nasıl yapılacağını da tam bilmediği için hemen araştırmaya koyuluyor.

İlginizi Çekebilir = Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün Hatta Ayda 20.000 TL Kazanabilirsin

Artık araştırmanıza gerek kalmadı çünkü en kısa yoldan blogspot #domainyönlendirme nasıl yapılır size konumuzda açıklayacağız.


İlk olarak yapmanız gereken şey bir '' Alan Adı ( Domain ) '' almanız olacak. Alan adın alabileceğiniz adresler için Tıklayınız. Evet alan adımızı aldık varsayarak konumuza devam edelim. Şimdi sıra geldi blogunuzun bulunduğu Blogger paneline giriş yapmaya. Hemen blogunuza giriş yapın.

*Sol Menüden '' Ayarlar '' seçeneğine Tıklayın.
*Açılan alt seçeneklerden '' Temel '' seçeneğine tıklayın.
*Sağ tarafta açılan sayfada '' Blog Adresiniz '' yazan yerin karşısında kendi blogspot adresiniz yazar. Hemen onun altında bulunan '' + Blogum için üçüncü taraf bir URL ayarla '' seçeneğine tıklayın.
Aşağıdaki gibi bir alan çıkacak karşınıza.

Blogger Blogspot Domain Yönlendirme İşlemi Yapmanın En Kısa Yolu-Kurgu Gücü
Blogger Blogspot Domain Yönlendirme İşlemi Yapmanın En Kısa Yolu

Bu alanda satın aldığınız alan adını ( Domain ) '' http:// '' nin hemen karşısındaki '' blog domain '' yazan yere yazıyorsunuz. Misal http://kurgücü.com diye aldığını domainizin kurgücü.com olan kısmını yazacaksınız. Yazdıktan sonra '' Kaydet '' butonuna basın. Bu aşamadan sonra Blogger size 2 tane DNS için bilgi verecek onların kaydını yapmanız gerekiyor. Nasıl mı ?


Blogspot Domain Yönlendirme DNS Kaydı Yapma

*Hangi firmadan domaini satın aldıysanız o firmanın sitesine giriş yapın.
*Ürünleri Yönet Seçeneğini bulun.
Blogspot Domain Yönlendirme DNS Kaydı-Kurgu Gücü
Blogger Blogspot Domain Yönlendirme İşlemi Yapmanın En Kısa Yolu

*DNS Ayarları seçeneğini bulun.
*DNS ayarları alanında Blogger'ın size verdiği CNAME'lerin kaydını yapın.
Blogspot Domain Yönlendirme DNS Kaydı -Kurgu Gücü
Blogger Blogspot Domain Yönlendirme İşlemi Yapmanın En Kısa Yolu

*Orada Domainizi yönlendirin gibi seçenek bulacaksınız hemen hangi adrese yönlendirmek istiyorsanız o adresin alan adını girin ve işleminizi kaydedin.
Blogspot Domain Yönlendirme -Kurgu Gücü
Blogger Blogspot Domain Yönlendirme İşlemi Yapmanın En Kısa Yolu

Artık yeni domaininiz hayırlı olsun. Blogspot domain yönlendirme hakkında takıldığınız yerler olursa yorumlardan sorabilirsiniz.

Blogger Hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..