Portekiz 1. Liginde Şampiyonluğun Tadına Bakan 5 Harika Takım - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

3 Kasım 2018 Cumartesi

Portekiz 1. Liginde Şampiyonluğun Tadına Bakan 5 Harika Takım

Portekiz 1. Liginde Şampiyonluğun Tadına Bakan 5 Harika Takım - Kurgu Gücü

Portekiz ligi şampiyonları kimler diye merak edenler elbette oluyor. Portekiz liginde diğer ligler gibi çok şampiyon olan takım yok. Portekiz ligi kurulmasından beridir ligde 5 takım şampiyonluk heyecanı yaşayabilmiştir. Portekiz ligi kurulduğu tarihten itibaren ligi domine eden adeta 3 takım var diyebiliriz. Zaten bildiğiniz üzerede günümüzde de hala bu takımların futbolları konuşulmaya devam ediliyor. Peki Portekiz ligi şampiyonları hangi takımlar?


Portekiz liginde kurulduğu tarihten günümüze kadar olan zaman içeresinde sadece 5 takım şampiyonluk heyecanı yaşayabilmiştir. Peki Portekiz ligi ne zaman kuruldu ? Portekiz ligi 1934 senesinde kurulmuş ve 18 takımdan oluşan, Portekiz'in en üst düzey futbol ligidir.



Portekiz 1. Liginde Şampiyonluğun Tadına Bakan 5 Harika Takım


5. Portekiz Ligi Şampiyonları FC Boavista
Portekiz Ligi Şampiyonları FC Boavista - Kurgu Gücü
FC Boavista, Portekiz ligi tarihi boyunca 1 defa da olsa şampiyonluk heyecanı yaşamış ve Portekiz ligi şampiyonları arasına adını yazdırmıştır.

4. Portekiz Ligi Şampiyonları Os Belenenses SAD
Portekiz Ligi Şampiyonları Os Belenenses SAD - Kurgu Gücü
Os Belenenses SAD futbol takımı da Portekiz liginde 1 defa şampiyonluk heyecanı yaşamış ekiplerden bir tanesidir.


3. Portekiz Ligi Şampiyonları Sporting Lizbon CP
Portekiz Ligi Şampiyonları Sporting Lizbon CP - Kurgu Gücü
Sporting Lizbon CP ise tam tamına 18 defa şampiyonluk heyecanı yaşayarak Portekiz ligi şampiyonları arasında 3. sıradan yerini almayı başarmıştır

2. Portekiz Ligi Şampiyonları FC Porto
Portekiz Ligi Şampiyonları FC Porto - Kurgu Gücü
FC Porto, ligi domine eden ekiplerden bir tanesi konumunda olup tam tamına 28 defa Portekiz ligi şampiyonu olmayı başardılar ve Portekiz ligi şampiyonları içinde 2. sıradaki yerini almayı başardı.




1. Portekiz Ligi Şampiyonları SL Benfica
Portekiz Ligi Şampiyonları SL Benfica - Kurgu Gücü
SL Benfica ise bu ligin gerçekten köklü ekiplerinden bir tanesi olup ligi adeta her sene egomanyası altına alan bir ekip konumunda olup tam tamına 36 defa Portekiz ligi şampiyonu oldu ve Portekiz liginde en çok şampiyon olan takım konumunda yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..