Wordpres mi Blogger mı İkileminde Kalanlara Avantaj ve Dezavantajlar - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

1 Kasım 2018 Perşembe

Wordpres mi Blogger mı İkileminde Kalanlara Avantaj ve Dezavantajlar

Wordpres mi Blogger mı İkileminde Kalanlara Avantaj ve Dezavantajlar - Kurgu Gücü
Wordpres mi Blogger mı İkileminde Kalanlara Avantaj ve Dezavantajlar

Günümüzde hem Wordpress hemde Blogger neredeyse milyonlarca kişi tarafından tercih edilmektedir. Fakat akıllarda hep şu soru oluyor; Wordpress mi Blogger mı daha iyi ? Artık bu sorunuz kafanızı karıştırmaktan çıkacak. Neden mi bir blogger kullanıcı olan ben yaklaşık 2 seneden fazla bir süredir Blogger kullanıyorum. Fakat geliştirme noktası oldukça sınırlı olmasından dolayı bir yere kadar ilerleme sağlanabiliyor. İstediğiniz kadar uğraşanız da bir süre sonra emin olun daha profesyonel işler yapmak isteyeceksiniz. İşte bu nedenle sizlere Wordpres mi Blogger mı İkileminde Kalanlara Avantaj ve Dezavantajları hakkında bilgiler sunacağız.


Wordpress'e geçecek olanlar için iki seçenek olduğunu da belirtelim. Birincisi wordpress.com olurken ikincisi ise wordpress.org seçeneğidir. Peki worpress.org mu wordpress.com mu daha iyi diye soracak olursanız tabi ki wordpress.org daha kalitelidir. Bildiğiniz üzere Blogger için ücretsiz site oluşturup blogspot.com'lu barındırıcı sağlayabildiğiniz gibi Wordpress içinde bunu wordpress.com uzantılı olarak yapabiliyorsunuz. Bu yüzden daha orijinal ve daha kaliteli içerikler sunabilmek adına sizlere tavsiyem bir yere geçecekseniz wordpress.com'a değilde wordpress.org'a geçmeniz olacaktır.



Peki hala Blogger mı Wordpress mi sorusuna hala cevap alamadık diyenler için güzel bir karşılaştırma yapalım. İlk olarak Blogger avantaj ve dezavantajlarından bahsedelim.

İlginizi Çekebilir = Blogger'ı Wordpress'e Taşırken SEO Kaybetmemek İçin Yapılması Gerekenler


Blogger Avantajları
  • Blogger ücretsiz bir barındırıcı olması
  • Anlaşılır, kolay bir panele sahip olması
  • Profesyonel alan adı alıp, yönlendirmenizi sağlaması
  • SEO açısında oldukça iyi sonuçlar çıkartıyor olabilmesi
  • En iyi olayı ise kod bilmenize gerek olmaması olarak sıralayabiliriz.


ÖNEMLİ = Ayrıca Blogger avantajları arasına şunu da eklemeliyim ki: Adsense reklamlarını istediğiniz yere ekleyemiyor olmanızı dezavantaj olarak gösteriyorlar fakat Adsense reklamlarını html şablonları arasını ekleyerek istediğiniz alanlara ekleyebiliyorsunuz. Yani o konuda Blogger avantaj sunuyor.


Blogger Dezavantajları
  • Blogger dezavantajları arasında benimde en çok sinir olduğum durum tema olayıdır. Yani profesyonel bir tema oluşturmanız mümkün olmuyor. Yapı olarak çok basit bir yapı var.
  • Her temada olmasa da çoğu temada şablona eklenen kodları etkisizleştiriyor olması ( Tabi ben genel olarak eklediğim bütün kodlarda sıkıntı yaşamadım hepsini de kabul etti. ) Ekleme: Son zamanlarda blogger ücretsiz temalarda şablon kısmını gidildiğinde kasıyor ve hata veriyor, kodları değiştirmemek için zorluyor.
  • Dezavantajlarından bir tanesi de insanlar Blogger altyapısına sahip sitelere ücretsiz diye kötü gözle bakıyor olması. Bu blogspot.com olanlar için olsa da özel alan adı alıp Blogger'a yönlendirenler içinde geçerli oluyor. Yani bildiğin çöp olarak görülüyor. ( Fakat bu algıyı çok yanlış buluyorum. )



Wordpress Avantajları
  • Profesyonel bir görünüme sahip oluyorsunuz.
  • SEO uyumlu bir altyapıya sahip olması.
  • Temalarının daha kullanışlı olması.
  • Paneli sayesinde sitenizi daha iyi yönetebiliyor olmanız
  • Sunduğu eklentiler ile daha iyi sonuçlar elde edebiliyor olmanız
  • Wordpress'in ücretsiz sitesi de bulunuyor olması
  • Adsense reklamları ya da başka reklam türlerini sitenize entegre edebiliyor olmanız
İlginizi Çekebilir = Hosting Firmaları İçinde En İyi Hizmet Veren 10 Hosting Firması



Wordpress Dezavantajları
  • Kod bilmenizi gerektiren alanların olması
  • Bazı eklentilerin çalışmıyor olması
  • Çok kapsamlı olması

Aslında Wordpress'in çok aham şaham dezavantajları olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü gayet iyi yürütülen bir sistemin olduğunu söyleyebiliriz. Blogger'ın ise Wordpress'e göre biraz daha fazla dezavantajı olduğunu söyleyebiliriz. Peki sonuç olarak Wordpress mi Blogger mı ikileminde kaldım diyorsanız o zaman bu ikilemi bırakıp bir an önce Wordpress öğrenmeye bakın derim. Blogger'da işler kısıtlı ama Wordpress'te daha geniş bir yelpaze var. Tabi geniş yelpazeden dolayı da baya bir araştırma yapılması gerekiyor. Daha kapsamlı bilgiler oldukça konumuz içerisinde güncellemeler yapılacaktır.


Kafanıza takılan sorular olursa alt kısımdan yorum olarak sormaktan çekinmeyiniz.

İlginizi Çekebilir
1- Dofollow & Nofollow Link Nedir, Arasındaki Fark, SEO İle Bağlantısı?
2- SEO İçin Siteye Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!!
3- Blogger "Rel=Nofollow" Link Verme Nasıl Yapılır?

1 yorum:

  1. Wordpress i asla değişmem gayet kaliteli bi sistem var

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..