Adsense Reklam Dengesiyle Doluluk Oranını Azaltıp %50 Gelir Arttırma - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

27 Eylül 2019 Cuma

Adsense Reklam Dengesiyle Doluluk Oranını Azaltıp %50 Gelir Arttırma

Adsense Reklam Dengesiyle Doluluk Oranını Azaltıp %50 Gelir Arttırma - Kurgu Gücü

Reklam doluluk oranı ile Adsense kazancınızı daha fazla hatta %50'ye kadar arttırma şansınız bulunuyor. Adsense, reklamların yerleşimine oldukça önem veriyor. Bir site içinde reklam dengesi gerçekten çok önem taşıyor. Peki reklam doluluk oranıyla nasıl kazanç arttıracağım diye illa ki merak ediyorsunuzdur. Bu makalemizde sizlere en iyi bir şekilde anlatacağız. Öncelikle sizlere reklam doluluk oranı alanını nasıl bulacağınıza dair bilgiler sunalım.



İlk olarak Adsense hesabınıza giriş yapın.
Açılan sayfada '' Reklamlar '' seçeneğine tıklayın.
Ardından '' Reklam Dengesi '' seçeneğine tıklayın.

İşte Reklam doluluk oranı alanını bulmak bu kadar basit. Şimdi gelelim reklam doluluk oranıyla nasıl kazanç arttıracağımıza.


Genelde Adsense hesaplarınızda bu doluluk oranı %100 olarak ayarlıdır fakat bu bizler için daha az bir seviyeye indirilerek kazancımızı arttırmamızı sağlıyor. Bu seviye ise %70'lik bir aşamaya getirildiğinde bu demek oluyor ki sizin daha fazla kazanç sağlayan reklamlarınızı sitenizde göstereceğiz anlamına geliyor. Genel olarak da %70 olması tavsiye ediliyor. Tabi şu da bir gerçektir ki sizler bu reklam doluluk oranını sitenizin durumuna göre değiştirerek yapmanız daha doğrudur. Misal 1 ay boyunca %80 yapın ve deneyin ardından diğer ayda ise bunu farklı bir orana getirerek deneyin ve size en çok kazanç sağlayan oranı sabit tutun ve gelirinizi arttırmak adına bir adım atmış olun.

İlginizi Çekebilir = SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır - SEO'nun Önemi Nedir

Adsense'de yazan bilgiye göre; En iyi performans gösteren reklamlarınıza odaklanmak sizlere daha çok kazandıracaktır. Zaten hayatımızda da performansı iyi olanlar her zaman kazanmaz mı ?

Adsense Reklam Dengesi ile Reklam Doluluk Oranı - Kurgu Gücü
Adsense'in belirttiği diğer bir bilgi de '' Yalnızca size en çok gelir sağlayan reklamları göstererek sitenizi ziyaret edenlerin genel deneyimini minimum maliyetle iyileştirin. Reklamların sayısını azaltmak ve bunun geliriniz üzerindeki tahmini etkisini görmek için kaydırma çubuğunu kullanın. '' yazıyor. Burada diyor ki sana en çok hangi reklamlar para kazandırıyorsa onları göster yani sitenin içeriğine göre en çok para kazandıran reklamları göstermek sana daha çok kazandırır.


Son olarak yine Adsense'in yardım ve bilgilendirme sayfasında yapılan bir açıklamada '' Potansiyel reklamların varsayılan %100'ü yerine sadece %70'inin sitenizde gösterilmesine izin verdiğinizi varsayalım. " Reklam dengesi " sayfasında, kaydırma çubuğunu kullanarak %70 reklam doluluk oranını ayarlayın. Reklam doluluk oranı, sitenizdeki uygun reklam alanlarını reklamlarla ne sıklıkta doldurduğumuzu gösterir. %70 reklam doluluk oranı, zamanın en çok %70'inde reklam birimlerinizi en yüksek kazanç sağlayan reklamlarla dolduracağımız anlamına gelir. Şimdi, gelir üzerindeki etkisini görmek için "Tahmini kazançlar" alanını kontrol edebilirsiniz (geçmiş kazanç verilerinize göre). '' bu sözlere yer verilmiştir. Gördüğünüz üzere bizim en üst tarafta anlatmak istediğimizi Adsense oldukça açıklayıcı bir şekilde sizlere sunmuş görünüyor.

İlginizi Çekebilir = Adsense İçerik Sorunlarını Giderebilmeniz İçin Yapmanız Gereken Adımlar

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki siteniz ile alakalı olmayan reklamların gösterilmesi size kazanç sağlamaktan çok kazanç azalmasına neden olacağı için gelirinizi korumak adına en az geliri sağlayan reklamları sitenizde gösterimden kaldırmak daha doğrusu daha çok kazandıran ve siteniz ile alakalı reklamları göstermek gelirinizi arttırma adına oldukça iyi bir adımdır.

1 yorum:

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..