Google Adsense Reklamlarını Yeni Sekmede Açmak Yasak Mı? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

16 Eylül 2018 Pazar

Google Adsense Reklamlarını Yeni Sekmede Açmak Yasak Mı?

Google Adsense Reklamlarını Yeni Sekmede Açmak Yasak Mı? - Kurgu Gücü

Adsense'den reklam onayı alıp da sitesine ekleyen yeni kullanıcıların belki de kafasına takılan durumlardan bir tanesi de Adsense reklamlarını yeni sekmede açmak olayı oluyor. Peki Adsense reklamlarını yeni sekmede açmak için ne yapmam gerekiyor? ya da Adsense reklamlarını yeni sekmede açmak yasak mı? gibi soruların cevaplarını sizlere verelim.


Bu konu hakkında neden makale yazmak istediğimi sizlere kısaca açıklayıp sonra merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını sizlere verelim. Bu konu hakkında bir arkadaşımızla sosyal medya üzerinden sohbet ederken reklam konusu açıldı ve bana '' senin sitendeki reklamlar yeni sekmede açılmıyor bu yüzden de kötü duruyor. '' dedi. Yani doğal olarak reklamlara tıklandığı zaman kendi sitemizin açık kalması her zaman daha iyi olur ve reklamların yeni sekmede açılması daha iyi sonuç doğurur. İşte bende bu arkadaşımızın söylediği durum üzerine acaba Adsense reklamlarını yeni sekmede açmak için ne yapabilirim diye araştırma işine koyuldum. Bu araştırma doğrultusunda Adsense'in bu konu hakkında yaptığı açıklamayı gördüm. Gördüğüm bu durum biraz şaşırtıcı olsa da Adsense reklamlarını yeni sekmede açmak yasak olduğu yazıyordu. Neden mi? Gelin daha detaylı olarak Adsense'in bildirmiş olduğu yazıyı sizler için yorumlayalım.


Adsense reklamlarını yeni sekmede açmak yasak olduğu bildirilen yazıda, genel olarak Adsense politikaları gereğince '' Google Reklamlarını Yeni Pencerede Açılması İzni Vermeyiz '' diye bir ifade belirtilmiştir. bu ifade doğrultusunda Adsense reklamlarını yeni sekmede açılması Adsense politikaları gereğince izin verilmediği belirtiliyor. Fakat şöyle de bir durum var ki, Çin ülkesi de dahil olmak üzere bazı reklam pazarında, reklamların yeni sekmede açılmasının, İnternet davranışıyla iyi uyuştuğu, daha fazla tutarlı olmasın ve kullanıcı deneyimi daha iyi etkilediği tespit edildiği için izin veriliyor. Burada genel olarak yasak fakat bazı istisna olan durumlara göre Adsense bunun düzenlemesini kendisi ayarlamaktadır.

İlginizi Çekebilir = Adsense Hakkında Tüm Konular İçin Tıklayınız.

Adsense kullanıcı deneyimini oldukça ön planda tutmak adına beklenen göz atma davranışına göre ise Google Reklamlarını yeni sekmede açmaya imkan sağladığı gerçeği de vardır. Yani olay şudur ki her reklam olmasa da bazı durumlarda yeni sekmede açılan reklamlar olmaktadır. Adsense reklamları yeni sekmede açmak neye göre belirlenir derseniz, kullanıcıların IP numaralarına göre belirlenmektedir ve bu durum Adsense hesabınıza girerek belirtebileceğiniz bir seçenek olmadığını da bilmenizde fayda vardır.


Son olarak Adsense'in belirttiği husus '' Ayrıca, program politikalarımıza aykırı bir davranış olduğu için, AdSense reklam kodunda veya web sitenizdeki bir reklamın tıklanmasının verdiği sonuçla ilgili değişiklik yapmamanızı rica ediyoruz. '' şeklinde ifade edilerek net bir şekilde belirtilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..