Blogger Blog Tema/Şablon Yapısını En Baştan Tekrar Oluşturma |
Blogger tema yapısını en baştan oluşturma konusunda farklı farklı yöntemler mevcut fakat biz bunun için temada yer alan bütün her şeyi silerek başlayacağız. Bunu yapmadan önce tabi temanızın yedeğini alın ki olur da yeni oluşturacağınız tema hoşunuza gitmezse geri dönme şansınız elinizin altında olsun. Blogger aslında çok basit bir kaç koddan ibarettir. Sadece bu kodların içeriğini istediğiniz gibi doldurmanız gerekiyor o kadar. Şimdi sizlere Blogger tema yapısını en baştan oluşturma işlemi nasıl yapılır onu anlatalım. İşte Detaylar..
İlk olarak yapmanız gereken tema yapısını değiştirmeyi düşündüğünüz bloga girin.
Blogger panelinin solundaki menüde yer alan '' Tema '' seçeneğine tıklayın.
Açılan sayfada '' HTML'yi Düzenle '' butonuna tıklayın.
Açılan sayfadaki tüm kodları silin.
Daha sonra aşağıda yer alan kodları kopyalayıp, boş alana yapıştırın.
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset='utf-8'/>
<title>Blogger Tema Kodla</title>
<b:skin></b:skin>
</head>
<body>
<b:section id='sectionIdismi'/>
</body>
</html>
İşte yukarıda gördüğünüz kodlar Blogger blogunuzu oluşturan şablon kod yapısı olarak karşımıza çıkıyor. Aslında sizin bilmeniz gereken genel olarak iki etiket bulunmaktadır. Bu iki etiket skin etiketi ile section etiketidir. Bu etiketler tema kodları arasına eklenmezse ne oluşturursanız oluşturun tema bu kodları kabul etmez. Mecburen kullanmanız gereken etiketlerdir.
<b:skin>
etiketi<head>
etiketi içine yazılan bir etikettir. CSS kodları bu etiket içine yazılır. Temanızın tüm görünümü bu alandan değiştiriliyor.<b:section>
etiketini kısaca açıklamak gerekirse bu etiket Blogger blog sayfalarını oluşturan ana yapıdır. Bu etikete kısaca örnek verecek olursak Sidebar ve Main verilebilir...Evet kodları silip, boş sayfaya verdiğimiz kodları eklediyseniz artık '' Temayı Kaydet '' diyebilirsiniz. Temayı kaydet dedikten sonra tekrar HTML'yi düzenle alanına girdiğinizde aşağıda yer alan kodlar karşınıza çıkacaktır.
İlginizi Çekebilir = Sitenizin Mobil Veya Masaüstü Hızını Ve Performansını Test Edin
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<!DOCTYPE html>
<html xmlns='http://www.w3.org/1999/xhtml' xmlns:b='http://www.google.com/2005/gml/b' xmlns:data='http://www.google.com/2005/gml/data' xmlns:expr='http://www.google.com/2005/gml/expr'>
<head>
<meta charset='utf-8'/>
<title>Blogger Tema Kodla</title>
<b:skin><![CDATA[]]></b:skin>
</head>
<body>
<b:section id='sectionIdismi'/>
</body>
</html>
Sizin eklediğiniz kodlara ek, Blogger otomatik olarak değişiklikler yapıp etiketlerin arasına namespace alanları eklemiştir. Yukarıda da görüldüğü gibi
<html>
içerisinexmlns:b, xmlns:data, xmlns:expr
kodları eklenmiştir. Bu kodlar yani namespace alanları sayesinde Blogger veri tabanından veri çekebilir ve Blogger Blogger Web sayfaları yapabiliriz.Gelin şimdi namespace kodlarının ne anlama geldiğinden bahsedelim.
İlk olarak en başta yer alan
xmlns:b
kod, Blogger elemanlarına erişimi sağlıyor.xmlns:data
bu etiket ise Blog verilerinin nereden geldiğini anlamak için kullanılır.xmlns:expr
bu kod ise öznitelik ifadesini hesaplamak için kullanılmaktadır.Evet arkadaşlar şuanda en basit halde Blogger tema kodlarımızı oluşturduk. İşlemlerimizin doğru olmadığını öğrenmek adına Blogu Görüntüle yapıp sitemiz açıldığında boş bir sayfa görünmesi gerekiyor ki doğru yaptığımızın kanıtı olsun. Artık en basit şekilde oluşturduğumuz kodun içeriğini doldurmakta sizlere kalmıştır. Nasıl ne şekil doldurmak istiyorsanız kodlarıyla bunu yapmanız mümkündür. Kafanıza takılan bir şey olursa yorum olarak bizlere ulaştırabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir = Blogger İle Alakalı Tüm Konular İçin Tıklayınız.
O kadar güzel bir anlatım olmuş ki hocam elinize sağlık. Blogger dediğiniz gibi basit şablon kodlarından oluşuyor...
YanıtlaSil