Gravity (Yerçekimi) İncelemesi: 2013 Yapımı Sandra Bullock Filmi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

7 Ocak 2019 Pazartesi

Gravity (Yerçekimi) İncelemesi: 2013 Yapımı Sandra Bullock Filmi

Gravity (Yerçekimi) İncelemesi: 2013 Yapımı Sandra Bullock Filmi - Kurgu Gücü

Yerçekimi diğer adıyla Gravity, 11 Ekim 2013'de vizyona giren yönetmen koltuğunda Alfonso Cuaron oturuyor. Filmin türü ise dram, bilim kurgu filmleri ve gerilim gibi türleri içeri barındırıyor. Abd ile Birleşik Krallık arasında ortak yapım olarak çekilen bir filmdir. Gravity izle, Gravity Türkçe dublaj izle filmin konusu ve daha fazlasını konumuz içerisinde sizler için film incelemesi başlığında inceleyeceğiz.




Gravity, senaryosunu yönetmenlik koltuğunda oturan Alfonso Cuaron ile oğlu Jonas Cuaron birlikte yazmıştır. Yapımcılığını ise yine Alfonso Cuaron ile David Heyman birlikte üstlenmiştir. 100 milyon dolar bütçe ile hazırlanan film toplamda bilet gişesi olarak 732,2 milyon dolar olarak belirtilmektedir. Gravity filminin başrolünde Dr. Ryan Stone rolünde Sandra Bullock ve Matt Kowalski rolünde ise George Clooney rol almıştır. Filmin dağıtımcı şirketi ise Warner Bros Turkey olarak belirtilmiştir.


Gravity Film Konusu

Dr. Ryan Stone ( Sandra Bullock ) oldukça zeki bir tıp mühendisini canlandırıyor ve tam emekli olacakken son bir göreve daha çıkıyor. Bu görevde deneyimli ve yetenekli astronot olan Matt Kowalsky ( George Clooney )'in komutasında mekik ile ilk uzay yolculuğuna çıkacaktır. Günlerden bir gün her şey yolundaymış gibi göründüğü bir vakit her zaman yapılan keşif yürüyüşü esnasında oldukça kötü bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucunda artık paramparça olmuştur. Bunun üzerine iki bilim insanı tamda uzay boşluğunda yalnız başlarına kalırlar ve Dünya ile iletişimleri kopmuş olup sonsuz bir karanlık içinde kalmışlardır. Var olan oksijenleri de gitgide tükenirken artık korku değil de işin içinde panik havası sarmıştır. İşte filmde Dr. Ryan Stone ve Matt Kowalsky Dünya'ya dönebilecek mi ?

İlginizi Çekebilir = 2019'da Vizyona Girecek Mutlaka İzlenmesi Gereken 16 Olağanüstü Film

Şunu da belirtmeliyiz ki Gravity filminin yönetmeni olan Alfonso Cuaron daha önce da Y Tu Mama Tambien, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, Son Umut gibi filmlerin de yönetmenliğini üstlenmiştir.


Film hakkında bir izleyicinin yaptığı film eleştirisi '' bu tarz bilim kurgu severler için nimet denebilecek kadar kalitede nadir filmlerden biri diyebilirim bu tarz filmlerde en önemli kısım her şeyden önemlisi görsel sunum ve gerçekten film hakkını veriyor sanki filmin içinde gibi hissediyorsunuz bir an ne oluyor nerdeyime kadar geliyor tabi ki ikinci önemli kısım oyunculuk tabi ki orada da Sandra Bullock devreye giriyor ve yıllara meydan okur gibi oyunculuk dersi veriyor sanırım başka birine rol bu kadar oturmazdı gerçekten gerilimin ve merakın üst seviyelerde gezdiği sağlam bir yapım diyebilirim tek eleştirim filmin sonunun biraz daha devamı olabilirdi birazcık havada kaldı diyebilirim sonuç olarak şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka izleyin farklı konusuyla ilginizi çekeceğinden emin olabilirsiniz iyi seyirler... '' bu şekilde olmakla beraber oldukça açıklayıcı bir yorum olduğunu söyleyebiliriz.

İlginizi Çekebilir = Interstellar (Yıldızlararası) İncelemesi: 2014 Yapımı Bilim Kurgu Filmi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..